Last news in Fakti

28 Септември, 2020 15:20 2 311 2

Изборна победа за опозицията във Франция

  • франция-
  • избори-
  • опозиция

Десните спечелиха изборите за Сенат

Изборна победа за опозицията във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Дясната опозиция обяви победа на изборите за Сенат във Франция, съобщи France 24.

Изборите във Франция са различни. Този вот е сред местни съветници.

Те гласуват за новите сенатори. Гражданите не гласуват пряко.

Резултатите показват загубата на позиции на управляващата партия. Сенатът има основно правомощия по конституционни въпроси.

Народното събрание има широки правомощия, като там мнозинство има партията на президента Еманюел Макрон. Все пак представители на групата „Републиканци“ обявиха резултатите като победа и знак за връщане на доверието.

Предстои избор на председател.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    1 5 Отговор
    Не може да си мери тоягата със Султана жалко за жена му
  • 2 Gen Gurko

    9 0 Отговор
    Полека лека нещата вървят, но за съжаление бавно. По-бавно отколкото ни се иска. Чакам увеличение на гласовете за Алтернатива за Германия и Германската работническа партия. Сваляне на Меркел и започване на голямото чистене на освинената от драгите и рязани гости-хрантутници и многобройната им челяд многострадална Германия. В Дуисбург щях да припадна от това , в което са го превърнали.
Новини по държави: