28 Септември, 2020 17:40 2 497 6

Достъп до европейска подкрепа само при независим съд

  • ес-
  • съд-
  • германия

Предложение на германски представители

Достъп до европейска подкрепа само при независим съд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на Германия са представили нова програма за зависимост на достъпа до европейски средства с върховенството на закона, съобщи Ди Велт.

Страната е председател на ЕС. Предложението избягва много подробности, вероятно за да избегне действия от Полша и Унгария.

Предвижда се всички правителства да действат според ограничения, които се определят от закона и наблюдават от независим съд. Полското и унгарското правителство се обвиняват, че са отслабили независимостта на съдиите.

И двете страни може да бъдат ограничени от достъп до европейски средства. Предложението определя и достъпа до фонда за стабилност.

Предстои предложението да бъде разгледано от ЕС. Европейски страни вече призоваха за условия, свързани с върховенството на закона.

Това трябва да даде нов старт на преговорите за европейско споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Меркел

    14 2 Отговор
    Вашият съд трябва да е независим и да прави, каквото му кажем. Хайл Хитлер.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    18 0 Отговор
    Леле , шкафчето ще остане празно.Малко детенце храня?!
  • 3 КОТарАК

    10 0 Отговор
    много е важно да имате обаче зависим прокурор-тогава ще има кинти
  • 4 Рошко

    10 0 Отговор
    Ако еу прокуратората започне с нас трябва най малко 5 години само с нашите политици да се занимава
  • 5 И двамата се държат взаимно за гушите

    8 0 Отговор
    Няма да се" изпеят"защото им е ясто, че и двамата "отиват под леда" затова е Борисов е по Кротък на приказки срещу Цветанов, гледа да не се "разплете чорапа" "Това и двамата го знаят много добре, че ако потъне единия, потъва и другия с него!!!
  • 6 Васил

    1 0 Отговор
    Брюкселско- български речник:

    "върховенство на закона"- тотална ( тоталитарна) власт и намеса на институциите във всеки аспект на вашия живот. От родилния дом до гробищата, вие сте подчинени на техните регулации и ви е наложена съответната идеологическа доктрина, по която ви задължават да живеете живота си.
Новини по държави: