29 Септември, 2020 09:40 2 266 3

Изборите в САЩ под обсада

  • сащ-
  • избори-
  • гласоподаватели

Търсят как да оспорят резултата

Изборите в САЩ под обсада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Неверни твърдения за придобити данни на американски гласоподаватели търсят оспорване на американските избори. Това обявиха представители на ФБР, цитирани от FOX News.

Появиха се твърдения за опити за придобиване на информация на бази данни на избирателите. Институциите публикуват информация, за да държат гражданите осведомени.

Смята се, че хакери разпространяват невярна информация, за да повлияят на общественото мнение. Така ще бъде оспорен изборният процес, а резултатите от изборите ще бъдат посрещнати без доверие.

Подобни форуми могат да бъдат използвани за дезинформация. Смята се, че се търси улеснение за намирането на достъп до информация за избирателите.

Реално такава информация може да бъде получена от публични институции. Придобитата по нелегален начин информация не е повлияла на вота до този момент.

Администрация продължава да осигурява максимална защита за изборите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 1 Отговор
    В САЩ се гласува машинно и това не пречи пак така да се проведат изборите при съответно спазване на мерките,свързани с коронавируса. Изглежда губещите демократи взимат пример от Тиквун и искат да приложат хартиени бюлетини,гласуване по пощата и други шашми за манипулация,но Тръмп ги усети на време.
  • 2 Кълбо

    8 0 Отговор
    Със сигурност накрая ще обвинят Русия независимо кой е загубилият
  • 3 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДА ГИ ЖАЛИШ ЛИ ХАМЕРИКАНЦИТЕ - ДА ИМ СЕ СМЕЕШ ЛИ - ДА ИМ ПОМОГНЕШ ЛИ С НЯКОЙ ЛЕВ ИЛИ ДА ИМ ТЕГЛИШ ЕДНА ...... !?!?!??