Last news in Fakti

29 Септември, 2020 19:52 1 971 1

Европейските консерватори си избраха жена за лидер

  • европейски консерватори и реформисти-
  • ekp-
  • джорджия мелони

Това е италианката Джорджия Мелони

Европейските консерватори си избраха жена за лидер - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Джорджия Мелони, лидер на крайнодясната италианска партия "Братя на Италия", е избрана за лидер на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), предаде Politico".

Мелони написа в Twitter, че вчера е била избрана за председател на ЕКР, която обединява повече от 40 партии. Тя призовава да бъде продължена борбата за конфедеративна Европа на свободните и суверенни държави.

Джорджия Мелони заема мястото на чешкия евродепутат Ян Захрадил, който бе председател на европейските консерватори повече от десетилетие. Чрез пост в Twitter самият Захрадил изразява задоволството си от това, че именно напористата италианка е негов наследник.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    1 0 Отговор
    Ако такива като тази не съумеят да овладеят ръководството на ЕС ,от Европа става Африка
Новини по държави: