Last news in Fakti

30 Септември, 2020 07:04 4 816 48

Първи ТВ дебат: Байдън нарече Тръмп ''Пудела на Путин''

  • телевизионен дебат-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

"У вас няма нищо интелигентно", каза президентът републиканец, обръщайки се към Байдън

Първи ТВ дебат: Байдън нарече Тръмп ''Пудела на Путин''  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двамата кандидати за Белия дом си размениха редица обиди по време първия телевизионен дебат помежду им преди президентските избори на 3 ноември.

Демократът Джо Байдън нарече президента Доналд Тръмп "пудела на Путин", защото "отказва да каже и дума за премиите за убийства на американски военни", предаде Франс прес.

"Всички знаят, че той е лъжец", каза още бившият вицепрезидент по адрес на Тръмп, а след това го окачестви и като "клоун".

"У вас няма нищо интелигентно", каза президентът републиканец, обръщайки се към Байдън. Тръмп нарече опонента си "марионетка" на радикалната левица.

Първият телевизионен дебат се проведе в Кливланд и стартира около 4 часа българско време.

Съгласно протокола, приет във връзка с COVID-19, двамата кандидати за Белия дом не се ръкуваха, когато излязоха на сцената. Модератор на 90-минутния дебат бе журналистът от "Фокс нюз" - Крис Уолас, предаде Ройтерс.

По информация на организаторите в залата има около 80 души, включително членове на семействата на двамата кандидати, хора от щаба им, служители по сигурността и журналисти.

Демократът Джо Байдън нападна Тръмп за борбата му с пандемията, като заяви, че е изпаднал в паника и няма план, който да помогне на американците да излязат от кризата. Бившият вицепрезидент изтъкна, че докато САЩ съставляват по-малко от 5% от световното население, 20% от хората по света, починали от CОVID-19, са американци.

На всички обвинения Тръмп контрира с "Грешно", след което се подигра на постоянството на Байдън в носене на маска за лице.

Настоящият президент се похвали, че хиляди хора са присъствали на политическите му митинги през последните месеци, което даде повод на Байдън да го обвини, че излага живота на хората на риск.

Тръмп пък, от своя страна, обвини Байдън, че е готов да "затвори" цялата страна, за да спре разпространението на коронавируса.

Републиканецът се похвали, че ''Неговата администрация е изградила най-голямата икономика в историята".

Часове преди дебата Байдън и кандидатът за вицепрезидент на демократите - Камала Харис, публикуваха своите данъчни декларации.

Както е известно, след разкритие на ''Ню Йорк Таймс'' стана ясно, че Доналд Тръмп е плащал съмнително малко данъци за последните години - 750 долара. Настоящият президент отказва да покаже пред обществото своите данъчни декларации. Той се защити с довода, че е платил високи данъци и способността му да ги избягва е просто неговото възползване от законовите "вратички" за това.

Други от обсъжданите на дебата теми бяха Върховният съд, икономиката в страната, както и, разбира се, не бе подмината темата за расизма в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    51 13 Отговор
    Чудя се, кого от двамата ще хареса Путин и ще назначи...
  • 2 Кадилак мачка зазка

    8 21 Отговор
    Много точно казано
  • 3 choki

    56 4 Отговор
    Бойка е същия пудел ама на Тръмп хихи :D
  • 4 Иван

    14 8 Отговор
    Кливлънд е гроэен град.

    Коментиран от #14

  • 5 КОТарАК

    34 4 Отговор
    интересно..Путин ли назначава там? май пак объркахме лагерите...
  • 6 Иван

    33 9 Отговор
    И двамата ционистки боклуци мръсуват срещу Русия.

    Коментиран от #8

  • 7 Среден Пол

    5 23 Отговор
    Какъв позор за бакшиша.... Да го ползват за обиди помежду си хаха...
  • 8 Среден Пол

    12 44 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Защото Путин е торба с &айна. Мълчи загадъчно с преливащ памперс.

    Коментиран от #33

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 33 Отговор
    импийчмънт Радев
  • 10 минчо

    27 3 Отговор
    Е ТИЯ НАДМИНАВАТ И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ.МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ НААА САЩЩЩ😁😁😁
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бамбуков

    28 8 Отговор
    Изборите в краварника са голям цирк. Двама пенсионери си го мерят.

    Коментиран от #15

  • 14 Вана кажи си

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Куртово конаре е далеч по красив нали. Хубаво но аз избирам по грозния.

    Коментиран от #35

  • 15 Не може да им

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбуков":

    Стъпките на малкия пръст
  • 16 Грую

    27 2 Отговор
    Бе в обора няма ли по млади кандидати ? От Кенеди насам все по лош матриал ?
  • 17 1234

    26 4 Отговор
    Хвани единия, удари другия. Ето това е най лошото на еднополюсния свят, че начело на страната-жандарм може да застанат още по големи откачалки от тези двамата. То не че предишните са били стока.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 19 Отговор
    Да им предложим нашия летец да ги забатачи нацяло

    Коментиран от #32

  • 19 РЕАЛИСТ

    41 1 Отговор
    Демократите са така злостни към Тръмп, защото така и не разбраха, защо Хилари Клинтън загуби от най- непопулярния кандидат в историята на САЩ. Зад себе си тя имаше големи финанси и се радваше на медийна подкрепа. Демократите мислеха, че победата им е в кърпа вързана, а тя каква стана. Тръмп ли е човек на Путин и с кое си действие го показа. Считаният за най добър президент Айзенхауер в Ялта подари Източна Европа на Сталин, Труман в Потсдам създаде ГДР, Картър се целуваше с Брежнев. Политиката на Клинтън бе да държи на власт Елцин, а именно той избра Путин за наследник. Светът си почина от войни по време на Тръмп, но дойдат лв демократите ще бързат да наваксат и тежко ни и горко.

    Коментиран от #23, #36

  • 20 Javor

    8 1 Отговор
    Самата истина!
  • 21 МОШЕТА

    15 1 Отговор
    наште мутри джурналистически пробутват същото за бойко и президента ЧЕ БИЛИ ПУДЕЛИ НА ПУТИН ..... АМА НЕЩО НЕ МИНАВА НОМЕРА ! ДЕ ДА БЯХА , ЩОТО ПУТИН ИЗОБЩО НЕ НИ ДИША - ОСОБЕНО МУТРАТА !
  • 22 Само Доналд Тръмп

    18 7 Отговор
    Това е моят президент! Блестящо представяне на дебатите направо го сложи на място. Ама повечето тук съм сигурен че не сте ги гледали даже а коментирате.
  • 23 РЕАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    Поправям се. Рузвелт подписа споразумението в Ялта.
  • 24 другарят

    12 0 Отговор
    Аз мисля че другарят Путин отново ще заложи на Тръмп!
  • 25 ха ха ха

    24 1 Отговор
    Байдън и хора като чешката еврейка рептил Олбрайт още фантазират за някаква война между Русия и Китяй за Сибирь.Естествено такава няма да има.Китай да не са луди да се избият с руснаците при при положение че ако я няма Русия те ще бъдат следващите.Щели да си изнесат производството в Индия и Виетнам е ми хубуу ама още не са го изнесли.

    Коментиран от #26, #39

  • 26 другарят

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "ха ха ха":

    Истинатае че Тръмп нищо не може да направи срещу Китай! Ако затвори 320 милионният американски пазар за китайски стоки, китайците ще изгонят американските фирми и така ще ги лишат от 1.4 милиарден пазар.Американските фирми именно затова инвестираха в Китай -заради огромният пазар, но като видяха че продукцията им излиза три пъти по-евтина си казаха ..Защо не закрием заводите в САЩ, да лобираме за ниски мита и да продаваме същата стока на американският пазар, но този път произведена в Китай..

    Коментиран от #28, #37

  • 27 Перо

    22 4 Отговор
    Тръмп беше победител в дебата! Стана ясно,че Байдън е завършил един от най-лошите университети в Щатите,последен по успех в групата,а сина му е бил безработен наркоман,направил състояние,в Украйна и Русия,след влизането на Джоузеф Байдън в Белия дом,като Вице Президент. Отделно критичната възраст на Джоузеф Байдън е рискова за взимане на правилните решения,в държава с президентско управление.

    Коментиран от #41

  • 28 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "другарят":

    Това е така,но Тръмп взе правилното решение да вдигне вносните мита,защото тази система,на изнесеното производство,лишава страната от работни места,а стимулира икономиката на Китай. В САЩ от много време съществува практиката,при внос на стоки да се създават работни места,например внася се бира Хайникен в цистерни,но производството на бутилки и бутилирането се извършва в Щатите,внасят се автомобили,но сглобяването и производството на отделни възли се извършва там. Автомобили,които са чист внос,като Ферари,Порше и др.се облагат с високи вносни мита и имат ограничено потребление.
  • 29 То е ясно

    4 4 Отговор
    Бай Дончо ще пие не вода,а руска водка след изборите.Байдън е с некролог в джоба.
  • 30 Афера

    10 1 Отговор
    Аз съм за Тръмп. Стига с тези демоно крати
  • 31 Гост

    6 0 Отговор
    Размяната на обиди между двамата кандидати за президент на Америка е детинска работа, но поне са държали Сънния Джо в кондиция да не заспи.
  • 32 амиш

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Трябва да се свика извънреден конгрес по темата.
  • 33 123

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Среден Пол":

    Путин Мълчи защото си обмисля шахматната игра с няколко хода на пред, а Байден и Тръмп като първолаци се плюват и правят евтино шоу..А и защо руският президент трябва да се обажда когато двамата старчици са се вкопчили на арената един в друг
  • 34 111

    4 2 Отговор
    И двамата са на хранилка на Илюминатите -Сатанисти. Човечеството се манипулира чрез фалшиво противопоставяне на лидери или държави.

    Коментиран от #38, #45

  • 35 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вана кажи си":

    Боклук,Колумбус е много по-красив град от Кливлънд,даже и Толедо е по-красив.

    Коментиран от #44

  • 36 tropet

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    дойдат ли избори в САЩ и света почва да се гуши и гледа в земята, току виж новия надъхан президент да се огледа в някой и да дислоцира армия там. Да, вярно Тръмп не е водил война, но е противоречив, на негова сметка се води един генерал в бличкия изток.
  • 37 Теснолинейка

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "другарят":

    Това добре но мериканският бизнес не ви е направил сметка че чрез закриване на работни места намалява покупателната способност на населението а от там ще намалее покупателната способност на населението а от там и продажбите.А бизнес който не продава фалира.
  • 38 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "111":

    Точно,и двамата са проститутки на Иэраел и Синагогата.
  • 39 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ха ха ха":

    Точно!!!
  • 40 big

    5 0 Отговор
    Добре, че Путин съществува, за да бъде извинение за политическите глупости и Неадекватността на американските и западни политици!
  • 41 898

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    Ми той калинка бе!
  • 42 Коментар

    4 2 Отговор
    Защо в страната но дебелите всичко се превръща в циркаджийска история
    Плеснали са ги по тв да се излагат нарочно, за да печелят пари и да забавляват като клоуни населението с отрицателно iq.
  • 43 КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ

    3 1 Отговор
    Да но...
    Защо не казвате, че американците вече гласуват ДИСТАНЦИОННО по пощата???
    А изборите са чак след месец!!!
    Случайно ли всички мисирки и политици премълчават този ФАКТ?

    Гласуването по пощата може да се въведе още утре ив България!
    БЕЗПЛАТНО Е!
    НАЙ-ТРУДНО СЕ ФАЛШИФИЦИРА!
    НАЙ-ЛЕСНО СЕ ДОКАЗВА ФАЛШИФИКАЦИЯТА ЛИЧНО ОТ КОГО Е НАПРАВЕНА!!!

    Коментиран от #46

  • 44 Вана по леко

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иван":

    Има и други красиви градове в Европа например Амстердам
  • 45 Кой те излъга с тия глупости бе

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "111":

    Няма такова нещо мухахаха
  • 46 Сигурен

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ":

    ли си...Снощи Тръмп каза, че са намерени изхвърлени бюлетини, с името Тръмп, точно изпратени по пощата...
  • 47 каунь

    0 0 Отговор
    клоуни от нафталина
  • 48 Тръмп 2020

    1 0 Отговор
    Тръмп не е пудел на Русия той просто изразява доверието си към десните патриоти и про нациски организации в Америка и харесва някой от политиките на Кремъл въпреки че и те се водят либерали. А Байдън използва Ковид 19 за да вреди на Тръм дори и той нямаше да има шанс да се справи с вируса виждаме го в световен мащам как има протести. Комуниста и либерал Байдън на никому не е нужен освен на малцинствата глобалистите и феминиските организаций