Last news in Fakti

30 Септември, 2020 15:10 2 197 5

''Взривът'' в Париж се оказа шумен самолет

  • париж-
  • взрив-
  • тревога-
  • самолет

Успокоително уточнение от френската полиция

''Взривът'' в Париж се оказа шумен самолет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/АРХИВ

Самолет предизвика паника в Париж, предаде агенция Ройтерс. Преди малко повече от час жителите на френската столица са били разтревожени от силен шум. Много хора са помислили, че е ставало дума за мощен взрив.

Полицията в главния град на западноевропейската държава е заявила, че е нямало никаква експлозия.

"Днес реактивен самолет на военновъздушните сили на Република Франция е преминал звуковата бариера и силният шум се е дължал на това. Изтребителят е бил изпратен да помогне на пътнически самолет, който е изгубил контакт с контролната кула на аерогара във френската столица", са заявили от френската полиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор
    Точно преди секунди попитах това ли е,няма взрив в Париж

    https://m.fakti.bg/world/514937-vzriv-v-parij-vdigna-policiata-na-krak
  • 3 Шарли ЕБдо

    2 0 Отговор
    Така ами, те в Париж кога са виждали самолети.

    Коментиран от #4

  • 4 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шарли ЕБдо":

    Малко по различна е версията ,наистина голям шум се е чуло наоколо.Детонацията, чута по обяд в Париж и в района на Ил дьо Франс, се дължи на прелитането на боен самолет Rafale , преминал звуковата бариера.Говорител на въздушно-космическата армия полковник Стефан Спет, каза, че Rafale "е получил разрешение да премине звуковата бариера, за да достигне самолет в затруднение". Намира се на изток от Париж, когато преминава през Mach 1 (environ 1 224 km/heure). Не е известно към какъв тип самолет се присъединява Rafale и какъв вид трудности е срещнал.Тази намеса е част от мисията за въздушна полиция, поверена на армията.
  • 5 миш

    3 2 Отговор
    Мале,я помислих,че са измислили гърмящ новичок,за да се подърляте с руснаците.
Новини по държави: