Last news in Fakti

30 Септември, 2020 19:25 1 625 7

Голяма медия настоява за безпристрастни журналисти

  • журналисти-
  • bbc-
  • професия

Нови условия в Би Би Си

Голяма медия настоява за безпристрастни журналисти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генералният директор на Би Би Си Тим Дейви заяви, че е готов да уволнява водещи, които нарушават сериозно правилата за безпристрастност на социалната медия, съобщи БНР.

Тим Дейви, който оглави корпорацията по-рано този месец, заяви, че новите правила на социалната медия ще бъдат обявени през следващите седмици и ще важат за всички. „Готов съм да взема необходимите дисциплинарни мерки и дори да стигна до крайната – уволнение“, изтъкна Дейви.

Той допълни, че ако се налага ще премахва служители от социалната мрежа „Туитър“. Коментарът е по повод на критиките към звезди от ранга на спортния водещ и най-скъпо платен служител на Би Би Си Гари Линекер за това, че бе направил публично достояние политическите си възгледи в „Туитър“.

Генералният директор на корпорацията отбеляза, че предприетите мерки няма да зависят от калибъра на провинилата се звезда, но ще се прави разлика между нередовните сътрудници и тези, които са „лицето на Би Би Си“. „Правилата на социалната медия ще определят ясно границите, които не могат да бъдат преминавани и ако някой е „лице на корпорацията“ и навлиза в партийната политика мястото му не е в Би Би Си“, каза Тим Дейви.

Той допълни, че като генерален директор смята, че не е правилно хора, работещи в независима новинарска организация, да правят партийни политически изявления.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    9 3 Отговор
    Та точно ВВС, заедно с Дойче Зеле са най-големите лъжци и мошеници.
  • 2 ТИЯ ,..ПА

    2 3 Отговор
    НАЧИ....НЕМА ПО-БЕЗПРИСТРАСТНИ ДЖУРНАЛЯ ОТ...."ФАКТИ" , БРЯ.....
    Е..ПА...НЕМА.....
    ПИТАЙТЕ...ТРИОТО ОТ ЖЛЪТИТЕ ПАВЕТА,.. ДАЖЕ...ПРЕЗИДЕНТА И НИНОВА...ПИТАЙТЕ
  • 3 Big Black Cock

    2 1 Отговор
    Това е медията Биг Блек Кок(Соск) страшна порнография.
  • 4 Мин. ПЕНСИЯ 300ЛВ АМА ДОГОДИНА!!!

    3 3 Отговор
    "Татко ще ти купи Колело, ама Догодина" Бандити, сега, като в Румъния, с 40 %овеличение, Сега Бандити!!! Догодина няма да ви има, сега крадци!!! В Румъния от 1. 09 2020!!!сега лъжци!!
  • 5 Сандо

    3 0 Отговор
    Ако си изпълни заканата,ще остане без персонал.
  • 6 плевен

    3 2 Отговор
    Вижте долу, сивата лента: Факти е партньор ...на DW, ВВС и нещо си там друго.
    Всеки ден цапате ефира средно с по 8 статии на DW. Съдейки по тъмния и светлия шрифт, поне още две публикации са пак техни, въпреки, че слагате ваши снимки.
    Е, от три години, това ви е първата публикация на англичаните. Май послъгвате за партньорството. Поне вижте какво значи независима медия.
  • 7 Политолог

    3 0 Отговор
    Да очакваме ли свобода на словото и безпристрастна журналистика от вестниците на: БСП-в.Дума, на Прокопиев, на Доган и Пеевски, на платените журналисти: Сашо Диков, Люба Колезич....има още
Новини по държави: