1 Октомври, 2020 07:35 2 792 19

Макрон и Путин с важен разговор по телефона

  • владимир путин-
  • еманюел макрон-
  • телефонен разговор-
  • нагорни карабах

Основна тема на разговора е бил конфликтът в Нагорни Карабах

Макрон и Путин с важен разговор по телефона - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Темата ''Нагорни Карабах'' е била основна в телефонния разговор между руския президент - Владимир Путин и френския му колега - Еманюел Макрон, предаде Reuters.

И двамата политици призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах Те са обсъдили подробно рязкото изостряне на обстановката и са изразили загриженост от продължаващите широкомащабни бойни действия между Азербайджан и Армения.

По време на разговора е било отбелязано единодушно, че политическите и дипломатическите средства са единственият начин за разрешаване на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 big

    12 7 Отговор
    Важен е този разговор, който носи резултат! В последно време се проведоха твърде много такива, но резултат няма! Санкциите срещу Русия се увеличават, Турция си прави каквото иска, американците също и т.н. В конкретния случай Франция е твърде далеч от проблема, докато Русия е твърде вътре и е в доста сложна политическа обстановка. Самия проблем е много сложен и се доближава до този с Косово, като Югославия е Азербайджан, Нагорни Карабах - Косово, а Армения играе ролята на НАТО и Албания. Всичко това е резултат от политиката на "великите" сили, същото се отнася и за Балканите от векове назад.

    Коментиран от #13

  • 2 Aaax ax!

    5 7 Отговор
    Преди време непрекъснато четяхме ... спешно по телефона барба Ердос с Путин и Тръмп ... но не в продължение на месеци, което означава, че след като го използваха, сега го унижиха и той е в изолация. Подобно на лирата и барба Ердос, девалвацията няма край..!
  • 3 Какво толкова са се притеснили

    9 5 Отговор
    След като и азери и арменци искат да се бият, да ги оставят да се разберат като мъже.
  • 4 Щом разговорите са спешни

    8 9 Отговор
    Значи бай Ердо здравата ги е напънал и Николчето Пишманян спешно се е примолила на господарите си...

    Коментиран от #14

  • 5 Говорили са си кой пръв да се обади

    7 11 Отговор
    На Ердоган да моли за милост...хохох
  • 6 Хохохо

    3 12 Отговор
    Събрали са се да ближат рани, нали Ердоганя ги нарита и двамата в Сирия и Либия, а сега ги рита и в нагорни Карабах....хохохо
  • 7 Заради тези двамата

    4 6 Отговор
    Доста арменски майки няма да видят повече синовете си.
  • 8 Елхамдюлиллах

    5 11 Отговор
    С божията помощ освободителната операция продължава повече от успешно. Арменците панически напускат позициите си, въпреки заповедта дезертьорите да се разстрелват. Путин не може да изпрати вагнеровците понеже те отказват да отидат на явна смърт. Макароня едвам е навил около 300 кюрдски терориста да се включат, явно аджамийчета които не знаят къде отиват. Съпругата на Никол Пишманян и тя разпространява героични постери с калашник в ръце, да се чудиш защо арменците изпращат жени на фронта, нямат ли мъже?

    Коментиран от #16

  • 9 Стенограма от разговора

    4 9 Отговор
    -Мануелик, дарагой пазвани на султана да спре да ни унижава
    -Вова, мон ами, ти му се обади
    -Мануелик, прежний раз му се обадих аз, сега е твой ред
    -ну водачка, как да му се обадя, още не съм усвоил съвсем добре турския, как да му кажа бон жур мога ли да подържа вашия....
    - мон пети пети Мануел, както му го казвам аз, така и ти
  • 10 Чонкин

    2 0 Отговор
    Призоваха за единодушна загриженост за разрешаване на изострянето
  • 11 Историк

    15 5 Отговор
    Докато има българи, мислещи и подкрепящи ненормалния Еродоган, радикалния турски ислямизъм ще сее смърт в Карабах, Сирия, Либия, Кипър. Не забравяйте Батак, бързо наведохме глави.
  • 12 Фес Чалмов

    5 0 Отговор
    Дпс си управлява булгаристана и проблем няма!
  • 13 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "big":

    Русия за сега не е вътре в проблема.Но ако например Азербайджан позволи на турците да имат своя военна база в страната, това ще бъде доста неприятно за руснаците, защото там НАТО ще се разпорежда. Някак неприродно и неслучайно събитията в Белорус и изостряне на конфликта между Армения и Азербайджан се случват по едно и също време.
  • 14 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Щом разговорите са спешни":

    Господар на арменеца е Сорос.
  • 15 Както личи

    3 6 Отговор
    Проблемът няма да се разреши без поклонническо посещение на челобитното килимче в Анкара
  • 16 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Елхамдюлиллах":

    Путин не се кани да праща нито вагнеровци, нито когото и да било.По принцип частните армии имат други задачи, те отиват там, където има финансови предпоставки, като охрана на газови находища или борбата за тях. Армения не е в най-дружески отношения с Русия. Но ако азербайджанците се увлекат и посегнат на територията на Армения, Русия е единствената, която ще се притече на помощ на арменците с конкретни действия, а не със сладникави речи за мир. Разбира се не от алтруизъм, а заради собствените си интереси на първо място. Азербайджанците от своя страна се кълнат, че ще воюват само за Нагорни Карабах и няма да посягат на Армения.

    Коментиран от #17

  • 17 a bee

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    И защо да помогне на Армения ?
    В Армения забраниха русския язик ! В
    Азарбейжан има си российски училища и.. !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Азерите показаха

    0 2 Отговор
    Какво трябва да е отношението към всякакви бабикяни, кеворкяни и тем подобни обезяни