1 Октомври, 2020 12:18 2 022 7

Гръцки ученици отново излизат на протест

  • гърция-
  • ученици-
  • протест

Повече от 800 училища в Гърция не функционират нормално, тъй като 148 са частично затворени заради регистрирани случаи на COVID-19

Гръцки ученици отново излизат на протест - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Подобряване на условията в училище по отношение на превантивните мерки за защита от коронавирус и намаляване на броя на учениците в класните стаи. Това бяха част от исканията, с които миналата седмица учащите се в Гърция излязоха на протест. Същото се очаква да се случи и днес в повечето градове в страната, предава БГНЕС.

Повече от 800 училища в Гърция не функционират нормално, тъй като 148 са частично затворени заради регистрирани случаи на COVID-19. В други около 700 не се провежда учебен процес и са затворени, тъй като са окупирани от ученици, които настояват да бъдат изпълнени исканията им, свързани с превантивните мерки срещу коронавируса.

В затворените заради окупацията училища днес започва задължително дистанционно обучение, заяви министърът на образованието Ники Керамеос. Тя подчерта, че в съботните дни и по време на празници ще бъдат наваксани всички пропуснати часове.

Министърът смята, че всяка позиция и мнение са легитимни, но диалогът трябва да се осъществява с отворени училища. „Не може който и да било да пречи на достъпа до образование”, каза Керамеос.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 2 Отговор
    Като видя на улицата дете със шлем и ми иде да извадя пушката и да ида в министерството.
  • 2 Умен

    13 0 Отговор
    Ковид поколението ще е най-неукото. Идват тъмни векове за човечеството.

    Коментиран от #7

  • 3 Един

    9 3 Отговор
    Абе нека възрастните да носят маски, като ги е страх да се заразят! Защо учениците трябва да са по цял ден с тоя мърлява парцал на лицето, който даже реално не пази от нищо!
  • 4 Анонимен

    4 5 Отговор
    Браво на гърците, защитават си правата. А в Бг, по 30 деца накуп в малки класни стаи, нито гел-дезинфектанти, никаква дистанция, а относно маските-е дълга спорна тема. С една дума-ЕКСПЕРИМЕНТА с децата, учителите и хилядите семейства подложени на риск, върви с пълна пара!! В Бг превенцията е само статистики и безсмислени брифинги, нищо ефективно! Срам и позор, безродници продажни! Децата можеха да учат дистанционно, това е най-разумното в настоящата обстановка!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    2 1 Отговор
    Ейтва е проблема да имаш добра образователна система, не ковид и карантина ами със кучета ше ни гонят само и само да си седим и да не искаме повече
  • 7 То и така

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Умен":

    Учиха подменени знания и история,сега съвсем.Те поне реагират, дано не пидкокоросани