Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 15:05 3 711 4

Социалната система във Великобритания се готви за огромен ръст на безработицата

  • великобритания-
  • икономическа криза-
  • безработица-
  • прогноза-
  • 4 милиона

Следващите няколко месеца ще са тежки

Социалната система във Великобритания се готви за огромен ръст на безработицата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британската система за социални помощи се подготвя да посрещне 4 милиона безработни през следващите месеци на фона на икономическия срив, предизвикан от здравната Covid-криза.

Министърът на пенсиите и трудовата заетост - Терез Кофи, заяви, че нейното министерство прави необходимото, за да се справи с това ниво на безработица, но се надява бройката да не бъде толкова висока.Нейното изявление идва на фона на ново проучване на YouGov, което показва, че повече от една трета от работодателите в Обединеното кралство планират да съкратят служители през следващите три месеца - не на последно място, защото в края на октомври приключва правителствената схема за подпомагане на пуснатите в принудителен отпуск работници.

От ноември обаче влиза в сила друга схема на стойност 2 милиарда паунда. Тя ще бъде насочена към разкриване на работни места за млади хора. Фондът ще субсидира шестмесечни назначения на работа и цели подпомагането най-вече на хора с нисък доход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат без работа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    5 9 Отговор
    Еми комунетата като им взеха фабриките... естествено че ще има безработица на англичани.
    Нашето БСП като вземе властта и ще изгони българите.
  • 2 Рошко

    9 3 Отговор
    Тамън ше има кой да им бере ягодките
  • 3 Историка

    6 2 Отговор
    Тия не гледаха ли в своя зародиш (така модерно наречените днес) свободни прасета из цела Англия.
  • 4 Поглед от вътре

    1 1 Отговор
    Брекзит...Брекзит..ша..ла ла..ла..ла, не им е виновен Covida ами многото чуждестранни фирми които напускат Англия, просто управляващите си търсят оправдание, а лошото тепърва предстои, Д. Тръмп вече ги поля с гореща пикня, цитат:

    ---- Не съм казвал че ще имаме безмитна търговия а че ще има малки облекчения за някои стоки, всичко друго са Английски фантазии.
    Така че на Борис Джонсън трябва да му е ясно че Брекзит без зделка с ЕС е равно на Сомалийска икономика.
    ДОБРЕ ДОШЛИ В АФРИКА ГОСПОДА АНГЛИЧАНИ.
Новини по държави: