Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 21:20 3 192 20

Германия подкрепи Северна Македония

  • германия-
  • хайко маас-
  • северна македония

Хайко Маас проведе разговор с македонския външен министър

Германия подкрепи Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговорите със Северна Македония са приоритет за европейското председателство на Германия. Това обяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Ди Велт.

Дипломатът проведе видео разговор с премиера на Северна Македония. Повторена е позицията на Германия в подкрепа на преговори за страната.

Очаква се разговорите да започнат до края на годината. Разговорът с Буяр Османи е определен като позитивен.

Основна тема е било европейското сътрудничество. Първата междуправителствена конференция със Северна Македония трябва да бъде проведена в рамките на германския мандат.

Македонското правителство настоява за бързо определяне на дата. Оттам очакват старт на преговорите.

Страната е мотивирана да постигне споразумение с България. Това може да отвори възможност за преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    26 4 Отговор
    Зависимия Бойко пак ще ни предаде.

    Коментиран от #11

  • 2 Америка знае за чекмеджетата и банковите

    23 5 Отговор
    сметки на Боко.
    Държат го за топките, друг да беше нямаше да страхува толкова от американците.
    Ние по никакъв начин не сме зависими от американците, само Боко е зависим мафиот мутра международна.
  • 3 ха ха

    14 10 Отговор
    И да ги подкрепя Германия ... Каракачанов пак няма да разпише!!

    Коментиран от #4, #12, #16

  • 4 Шкембе Войвода

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Ако се запишат в армията ми ще им разпиша.
  • 5 Те знаят

    11 4 Отговор
    Германците знаят, че когато сме им били съюзници, винаги са губили.

    Коментиран от #6

  • 6 Да бе

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Те знаят":

    Ние сме виновни, че германците скачат на Русия и другата 1/3 от земята. Те са си некадърници и вече не могат една таратайка да направят като хората.
  • 7 А,бе

    4 15 Отговор
    Ясно е ,че Македония ще се впише бързо и напълно в нормите на европейските ценности !Факт е ,че Груевски избяга от македонското правосъдие с помоща на един друг унгарски крадец който не иска да обвързва европейс5ите субсидии с върховенството на закона... Но това е една друга тема , за хора които имат потенциала да осмислят ,за какво иде реч! По важното в случая е друго!На ЕС му писна от славянски некадърници!След войната в бившата Югославия европа/в частност Германия и Франция / приютиха сърби ко2то не стават и чеп за зеле!След радикалните промени в соц. строя руснаци, поляци, чехи,българи,словенци и словаки доказаха непригодността си ,немците дават последен шанс на македонците да докажат,че от славяните става нещо!!!??? И не за друго а заради факта ,че искаха да съдят Груевски за злоупотреба с държавни средства за закупуването на служебен автомобил марка "Мерцедес-Бенц " на стойност около половин милион евро,рязко контрастиращи на злоупотребите на българските,унгарските,полските,чешките и полските политици!С бързите и своевременни действия македонското правителство показа ,че няма да търпи кражби,комисионни и отклоняване на европейски средства които са в разрез с политиката за благоденствие на ма5едонския народ !Искрено пожелание за македонците да покажат на Европа,че има ценности на Балканския полуостров,макар и да не съм македонец!!Успех!

    Коментиран от #8, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Tутанкамон

    13 5 Отговор
    Мръсни германци..

    Коментиран от #14

  • 10 Що тъй бе братчет?

    6 2 Отговор
    Нали бабето Меркел много ае харесваха с наш Боко, пък сега се извърте нещо? Сигурно Боко требе да намали скороста - много е с 200?!
  • 11 Гневен

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    За огромно съжаление "зависимият Бойко" отдавна ни е предал!!! Още с подписването на договора със Северна Македония сложиха кръста на БЪЛГАРИЯ заедно с доносника и предател шкембе войводата! От този горещ възел всички заинтересовани взеха по нещо за собствените си интереси,само за РОДИНАТА ни остана нищото!!! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
  • 12 Гневен

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Каракачанов ще подпише веднага щом наредят господарите му !!! С цялото си поведение е показал,че е тотално зависим политик,предател на РОД и РОДИНА! Но какво ли може да се очаква от един слухтар и доносник,погубвал с доносите си не малко човешки съдби?!
  • 13 Де Факто

    10 0 Отговор
    Всичко е една невероятна мръсотия, от която нормалния човек няма как да не се погнуси.
  • 14 копи пейст

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Tутанкамон":

    В прекрасните си спомени от Македония Коста Николов, учител на безброй големи наши сънародници, между тях и Симеон Радев припомня песента на Трайко Китанчев за плачещата Македония:





    От връх Пирин планина
    отчаян глас се чува.
    Македония плаче,

    "Проклета и триклета
    да бидеш ти, Европо –
    блуднице Вавилонска.

    Французи, Англичани,
    Италианци и Немци,
    сакат да сме под робство..."

    И родом съм славянска
    земя со злато пълна,
    затуй завиждат сите.

    Към вази, мили братя,
    вий българи свободни,
    ръцете си простирам
    и на помощ ви викам
    и на помощ ви чакам!
  • 15 Четник

    10 4 Отговор
    Кауфланд и Лидъл набират македонци за работа в новите супермаркети.Макетата ще ручат свежо свинско на 10 год. от Саарбрюкен и Силезийски наденички от незнаен произход.
    Алди Струмица —зареден само с Македонски стоки .Абе,вижте България на какво дередже е,не се затривайте братя Македонци.
  • 16 Новичок

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Хахаха и каракачанов разписа.
  • 17 Иван

    6 1 Отговор
    Макрон ясно каза на македонците, че разширение на ЕС няма да има. Какво се бутат толкова да преговарят, след като единствено могат да им кажат да чакат в чакалнята, както прави Турция десетилетия. Ще им го кажат обаче дипломатично и вежливо.
  • 18 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "А,бе":

    Германия има нужда от черно работници. За тежката и слабо платена работа, с която немците не искат да си цапат ръцете. А ти си направи изводите кой от двете категории е по-способен за нея. Източноевропейците или мюсулманските емигранти от Азия и Африка, повечето от които въобще не са ходили на училище и нямат никакви трудови навици.
  • 19 Булгари

    2 0 Отговор
    Ясен е и бъкгарския глас, т. е. без глас
  • 20 Токо

    0 0 Отговор
    На подобна ''ПОДКРЕПА'' от Германия се радваме вече 30 години . Аз остарях , родителите ми си заминаха .... Но нищо не разбрах къде точно ни подкрепят Германците ? Със електро- разпределителните дружества ли ? Със Кауфлантите ли ? Всички пари които получава Българина отиват при техните компании ! Това не им стига ами ни продават и най големите боклуци за ядене на най дебелата цена ! Та македобците да не се радват толкова на подкрепата от Германия !!! От там нищо нема видят освен Кауфланти и дебели сметки за ток , скъпи горива и умопомрачителни аксцизи !!
Новини по държави: