Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 17:45 2 452 21

Берлин отказа на Русия достъп до Навални

  • алексей навални-
  • отравяне-
  • русия-
  • германия-
  • лекари

При анализ на ситуацията е необходимо да се вземе предвид мнението на германските лекари

Берлин отказа на Русия достъп до Навални - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руското посолство в Берлин получи отказ от германското външно министерство на искането за консулски достъп до Алексей Навални. Това се посочва в коментар на руското външно министерство, разпространен във връзка с изявленията на служители на ФРГ по време на дебатите в Бундестага.
Руското външно министерство обърна внимание на факта, че според него степента на изкуствено раздутата истерия около Навални в Германия не намалява. От министерството подчертаха, че считат изявленията на германските политици, изразени по време на дебати в Бундестага относно твърдяната липса на готовност в Русия за диалог с Германия в рамките на съществуващите специализирани двустранни механизми, за откровена лъжа.

„В това отношение напомняме, че германската страна продължава да игнорира предложенията за установяване на практическо сътрудничество в интерес на изясняване на обстоятелствата от така нареченото „отравяне“ на Навални в рамките на правна помощ и консултации. На 24 септември тази година Генералната прокуратура Русия вече е подготвила четвърто искане за правна помощ в това отношение, което е изпратено на германската страна. Продължаваме да настояваме да получим отговор на тези апели", се казва в изявлението.

Както добави руското външно министерство, Берлин не реагира на инициативата на лидерите на парламентарните "групи за приятелство" в Държавната дума и Бундестага за провеждане на конструктивно и безпристрастно разследване на инцидента и на писмо от руски депутати, предлагащи да се въведе съвместен руско-германски парламентарен контрол върху разследването на инцидента с Навални.

Москва отбеляза, че при анализ на ситуацията е необходимо да се вземе предвид мнението на германските лекари. "Пристигналите в Русия германски лекари получиха безпрепятствен достъп до Навални, резултатите от лечението му в болницата в Омск и подписаха документи за прехвърляне на пациента под тяхната професионална грижа", припомни дипломатическият отдел.

Руското външно министерство препоръча вдъхновителите на кампанията, целяща демонизиране на Русия и подкопаване на двустранните отношения, да се опомнят. „От своя страна оставаме готови за открит, честен и основан на факти диалог относно ситуацията с Навални“, заключи министерството.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОКИ

    35 0 Отговор
    ЗАЩО КАТО ЛОНДОН ЛЪЖИ И ИЗМАМА НЕ КАЗВАТ ЧЕ ЛЪЖАТ ЗА ДА СЕЯТ ОМРАЗА НАЛИ СА ПОДЧИНЕНИ НА САЩ ПОВОДИ ТЪРСЯТ ПОСТОЯННО ПРОТИВ РУСИЯ НЕ МОГАТ ДА ПРЕГЛЪТНАТ ЧЕ НЕ ГИ СЛУША ТЯ НЕ Е КОЛОНИЯ

    Коментиран от #6

  • 2 Гочето

    27 0 Отговор
    Русия даим актуализира цената на газа.иде зима а в швабско е много студено.ще им сипят рано или късно.
  • 3 Рошко

    20 1 Отговор
    Да си го държат зтсмън да не мъти водата в раша
  • 4 ужас

    37 1 Отговор
    Той ще се върне в Москва и тогава ще има среща с други категории хора, недипломати. За начало до 3 годинки го чакат за оскърбление на ветерани от ВСВ.
  • 5 Тоя на живо кьт го видите

    28 0 Отговор
    ща разберете че шмьрка ЗДРАВО...
  • 6 Копейкин

    2 36 Отговор

    До коментар #1 от "ЧОКИ":

    Ватник, научи български първо ! Заслужи си копейките !

    Коментиран от #10, #17

  • 7 барчо

    38 0 Отговор
    Не знам защо всеки смята, че щом няма светкавичен отговор от страна на Русия за някоя провокация, то това е признак на слабост? При един бърз отговор, то той ще е предвидим и може лесно да се парира. Президента Путин със сигурност ще отговори не само на тази провокация, но и на всички останали когато е готов и му дойде времето. Изненадата ще е огромна и изненаданите ще са на колене. Да си спомним Ердо как "коленичи" и си плати. Президента Путин даже не трябваше да издава закон или разпоредби, а само "препоръча" на фирмите да спрат да работят с Турция. В резултат турските плажове опустяха, турските арбайтери и фирми се върнаха в родината си, спря вноса на турски стоки и т.н. Не знам защо нашите гумени глави все още не искат да осъзнаят колко е необятен руския пазар и продължават да робуват на западните господари за сметка на българския народ.
  • 8 Gehirnwäsche

    24 0 Отговор
    Германското шпиц политическо ръководство лъже та се къса. Lügt wie gedruckt. Страх ги е сега от последствията. По- добре е да се поддържа лъжата. Да, но ще има последствия.
  • 9 барчо

    30 0 Отговор
    Германците с тази истерия сами си самоубиват икономиката, ако спрат Северен поток 2. Газпром няма да загуби, защото ще бъде обезщетен от Германския данъкоплатец до стотинка. Германския данъкоплатец ще плати на Газпром не само направените разходи до момента, но и нереализираните печалби за предварително сключените договори. Германския данъкоплатец ще плати също така и обезщетения за всяка стотинка на всеки подизпълнител в този проект. В края на краищата германския данъкоплатец ще трябва и да плаща скъпия американски втечнен газ, която цена ще бъде начислена на всеки един продукт, който е произведен. Ако Мекерето направи и тази грешка след онази с камиларите, то Германия и германците, доколкото ги има ще има да патят тепърва. Може да се върне онова време от 1945 г когато имаше един лаф: Виж се, че приличаш на "изпаднал германец".

    Коментиран от #19

  • 10 Незнайкин

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Копейкин":

    Ватенките са измислени Първо в китайската армия.Китайците са нямали шинели.Но втората св.война изисква огромни ресурси а шинела е скъп тежък и неудобен.Тогава се налага и при нашите хора....
  • 11 Бесен Язовец

    19 0 Отговор
    Лайноеда Навални тамън е оБедвал и не било удобно!
  • 12 Сандо

    18 0 Отговор
    Демокрация в действие!Законност,права,справедливост!Това е ли е най-развитата цивилизация,образец и пример за подражание?Лъжи,лицемерие,алчност и наглост - ето това е Западната цивилизация,един надут медиен балон.
  • 13 😀😀😀😀😀😀

    11 0 Отговор
    Германките ще ядат руската паламарка за трети път в рамките на сто години. Явно им аресва 😀😀😀😀😀😅😀
  • 14 Същия

    15 0 Отговор
    Погледнето го тоя дебил и гнусен помияр, мразещ собствената си родина. Неговите господари ще го използват и ще го премахнат.
    Западната политика действа по един шаблонен начин при унищожаването на държави или икономики, използва методи известни от древността.
    Прочетете следните правила и ОСОБЕНО ТОЧКА № 8!!!
    „Десет правила“ на китайския философ Сун Дзъ преди 2500 години, които показват, че слабостите на хората винаги са били проучвани и използвани:
    1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.
    2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.
    3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.
    4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.
    5) Настройвайте млади срещу стари.
    6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта.
    7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони и
    8) Не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.
    9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.
    10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи ползи.

    Коментиран от #18

  • 15 ВАТЕНКИТЕ СА ДОБРИ

    1 1 Отговор
    ОСОБЕНО ЗИМНО ВРЕМЕ. ...УЮТНО. .ПРИЯТНО. .ТОПЛО. .ЗДРАВОСЛОВНО. .И ТЪКА НАТАТЪК. .
  • 16 Сова

    5 0 Отговор
    За сетен път се уверих че запада е.вълк в овча кожа.
  • 17 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Копейкин":

    А ти си заслужи смъртноста,ниските заплати,циганизацията,безизходицата на Американската Демокрация в България!!!
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Същия":

    Навални като сакрална жертва ще донесе повече полза на обединения Запад срещу Русия, отколкото като опозиционер с 2,4 процента доверие.
  • 19 ЦРУ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    абе не остър.....ти си иди-т...нали ????? или промит ..полиран ??? СП-2 ...НИКОГА няма да има....ТРЪМП чака да стигне 94 %...и го ПРАСНА...защото е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ !!! По план от 10 милиарда...до сега е 40....ПРИВОДНЕНИ ПАРИ......ДЖУДЖИ се крие вече 4-ти месец..защото рашките ЩЕ ГО ОБЕСЯТ на Червеният Площад !! Преди санкцийте БВП на раша беше = 2.4 хил. мил $...а сега преди пандемията е 1.6 х.мил.$ ....а МРЗ в Раша стана = 209 лв. ........СЕГА ГЕРМАНИЯ е 4 ПЪТИ ПО-БОГАТА от Раша....ЯПОНИЯ - 5 ПЪТИ ...а САЩ - 14 ПЪТИ !!! НЕОСТЪРРррррр...в ГЕРМАНИЯ живеят и работят по законите на насл. на ХИТЛЕР близо 2 милиона руснаци ....а искат ОЩЕ 120 милиона !!! ПАНИМАЕШ ????? колко си ОТНЕСЕН ????
  • 20 Човек

    1 0 Отговор
    Навални е предател и слуга на янките. Те го отровиха, както и пре
    дишният случай в Англия. Това е па
    тент на англичаните и цру!! На Путин
    не му е необходимо това. Има хиля
    ди начини да бъде премахнат. Са
    мо глупак или англо/американец
    може да се хване на този тъп но
    мер, а има и неграмотни политически българи/плитко умници.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: