Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 15:13 5 382 2

Най-доброто летище в света е в тежка криза

  • asianews-
  • сингапур-
  • летище-
  • полети-
  • криза-
  • коронавирус-
  • най-доброто летище

Кризата, предизвикана от COVID-19, нанесе тежки икономически щети

Най-доброто летище в света е в тежка криза - 1
Снимка: Shutterstock

Летището в Сингапур е изправено пред продължителен период на криза заради коронавирусната пандемия, сочат данните на Changi Airport Group. Местният летищен оператор публикува данните в годишния си доклад, цитиран от AsiaNews.it.

През 2020 г. за осма поредна година летището в града-държава бе избрано за най-доброто в света сред приемащите 60-70 милиона пътници. С ограниченията, наложени заради COVID-кризата, и последвалия срив в обема на пристигащите до най-ниското ниво в историята, Changi затвори два от четирите си терминала и отложи изграждането на пети с две години.

Само през първото тримесечие на тази година летището е загубило печалбата, придобита през 2019 г., като печалбите са спаднали с 36%. Летището успя да се задържи на повърхността благодарение на приходите, получени от Jewel - голям търговски център, в който се помещават атракции като тропическа гора, градина-лабиринт и най-високият изкуствен водопад в света. Летищният оператор твърди, че финансовото възстановяване ще бъде възможно само при силно облекчаване на ограниченията на полетите.

В ранните етапи на здравната криза повечето страни затвориха небето си и прекъснаха въздушните връзки с другите държави; въздушният трафик започна се възобновява от месец май, но с по-бавни темпове. В глобален мащаб няколко авиокомпании подадоха молба за несъстоятелност или прекратиха дейността си. Миналата седмица американските превозвачи започнаха да уволняват хиляди служители. Конгресът все още не е постигнал споразумение за предоставяне на икономическа помощ на сектора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Stéphanie 🎲

    5 0 Отговор
    Няма ли край тази корона лудост!!!!Рибите са много красиви в басейна сигурно на 15,20 години имам ги същите в двора но са по малки .Миналата година умряха всички от жегите , 😕 задължни са при отглеждане на лотос ,без тях се появяват малки червейчета.