Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 13:50 1 633 10

ЕС прие нов закон за климата

  • ес-
  • закон-
  • климат

Очаква се обсъждане с европейските държави

ЕС прие нов закон за климата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители гласуваха подкрепа на правно обвързващи условия за климата, съобщи Гардиън.

Завишени са за дадени постижения в сферата. Групата търси климатична неутралност.

Страните се ангажират да намалят своите емисии с 60%. Предстои Европейският парламент да съгласува предложението с държавите.

Някои от тях не са съгласни с високия резултат, който се поставя като условие. До този момент заложеното условие беше за намаление от 40%, а сега се предвиждат поне 55%.

Заложените условия трябва да бъдат постигнати през следващите десет години. Според експерти повишението е икономически възможно, но много държави смятат, че то ще се отрази на тяхната индустрия.

Европейският парламент събра нужното мнозинство за подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сетили

    5 1 Отговор
    се , след като алчността погуби Планетата ни и климата ! Сега затягайте коланите !
  • 2 КироП

    6 1 Отговор
    Добре дошли в Европейския Съюз на Социалистическите Републики - как стана така, че тия измишльотини се превърнаха в тема №1 за Европа дето нито Ковид, нито икономическа криза могат да изместят? Кой от вас гласува за тия приоритети на последните евроизбори?

    Коментиран от #3

  • 3 ЕС и

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "КироП":

    ... СССР нямат нищо общо помежду си! Прочетете малко книги и тогава сравнявайте. Между другото днес има рожден ден последната Конституция на СССР (1977г.). Вземете я прочетете и вижте има ли нещо общо със съвременните брътвежи на капиталистите.
  • 4 ?????

    4 1 Отговор
    Какъв е смисълът ние са се самоограничаваме и поставим на риск съществуването на енергийната ни система,при никаква възможност с българско производство да заменим 45 % ток произведен от въглища, като ще купим също произведен от въглища,но от Турция?
    Къде отива замърсяването от всички страни нечленки на ЕС? Събират си го над тяхните държави ?
    Ще търсим ток,но дали ще има от къде да го купим и на каква цена.
    Първо трябва да имаме 100 % сигурна алтернатива, пък тогава да пригласяме. Зелените в ЕП са ясни, но защо им пригласят социалистите?
    Достойна позиция на ЕНП!
  • 5 Смел

    5 0 Отговор
    Защо само 55%? И защо цели 10 години? Мисля, че можем още утре да се откажем от всякакви фосилни горива и да заживеем в гората, с каквото природата ни е отредила - трънки, глогинки и див чесън.
  • 6 Румен

    5 0 Отговор
    Никой не може да ме убеди че като променяш силата и посоката на вятъра с перките не предизвикваш промяна на климата. Същото важи за панелите,които изстудяват земната повърхност.
  • 7 Surko

    4 1 Отговор
    Изправиха кеаставиците,ощадтлива коношките,оправиха климата ама изобщо не се сещат за свободата и хляба на хората.
  • 8 Господи прибери си Урсула

    4 0 Отговор
    Еврогейовете тъпи щели да ограничават,а оризарниците и ФАЩ ще димят яко...смех
  • 9 Сандо

    4 0 Отговор
    Климатът какво каза за закона?
  • 10 Анонимен

    1 0 Отговор
    ЕС демонстрира тотално подменяне вота на хората - кой гласува за подобни приоритети на изборите ? Как така тази тема се превръща в толкова водеща . Между другото въпросните мерки са смъртна присъда за индустриална Европа .
Новини по държави: