Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 15:55 4 970 18

Конфликтът в Нагорни Карабах няма да приключи скоро, каза Путин

  • нагорни карабах-
  • русия-
  • армения-
  • азербайджан-
  • владимир путин-
  • конфликт-
  • война

Надяваме се в най-скоро време този конфликт да бъде прекратен, заяви президентът на РФ

Конфликтът в Нагорни Карабах няма да приключи скоро, каза Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия се надява конфликтът в Нагорни Карабах скоро да спре, но дори да не бъде решен окончателно, страните трябва да спрат огъня възможно най-бързо. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю, откъс от което излъчи днес телевизия "Россия-24".

"Надяваме се в най-скоро време този конфликт да бъде прекратен. Но и да не бъде изчерпан докрай - по всичко личи, че това няма да стане скоро, при всяко положение призоваваме, още веднъж искам да го кажа, призоваваме за спиране на огъня и това да стане колкото може по-бързо", каза руският държавен глава, цитиран от ТАСС.

"Азербайджан, Армения, Нагорни Карабах - това са все територии, където живеят хора, нечужди за нас. Стига да посоча, че у нас в Русия живеят към 2 милиона азербайджанци и над 2 милиона арменци по наши изчисления. Огромен брой граждани на Русия поддържат тесни, дори роднински отношения и с двете републики. Трагедията, естествено, е огромна. Загиват хора, големи са загубите и от двете страни", констатира Путин.

Положението в Нагорни Карабах бе обсъдено днес в телефонен разговор между Владимир Путин и азербайджанския президент Илхам Алиев, който поздрави руския си колега за рождения му ден, съобщи пресслужбата на Алиев. Двамата са разменили мнения във връзка с перспективите в азербайджанско-руските отношения. Международната общност призова страните в конфликта да прекратят незабавно огъня.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тюрк

    35 18 Отговор
    Владимир Путин ,,Войната се води в територия която е окупирана от Армения. Няма защо да се намесим". Евала Путин, мъж си!

    Коментиран от #17

  • 2 Българин

    17 14 Отговор
    Разбира се, че няма да приключи.Азербайджан е потенциален доставчик на газ за Европа.На Путин това не му изнася.Търси начин да си запази монопола.

    Коментиран от #18

  • 3 В.В.П.

    18 28 Отговор
    Честит рожден Ден,г-н Президент...Карабах не може да живее с чалмите..Няма как..

    Коментиран от #4

  • 4 Хайде запона се

    29 8 Отговор

    До коментар #3 от "В.В.П.":

    "Изгнаници клети, отломка нищожна. от винаги храбър народ мъченик,. дечица на майка робиня тревожна. и жертви на подвиг чутовно велик" -.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нормален

    17 16 Отговор

    До коментар #5 от "В.В.П.":

    Червената армия избиваше християни бе хахо.Борбата против религията е борба за комунизъм.Забрави ли хахо?Религията е опиат за народите.Помниш ли хахо?

    Коментиран от #13, #14

  • 7 миш

    15 6 Отговор
    РФ ИМА АНГАЖИМЕНТИ само към Армения и тя ,ще ги спази ,ако се наложи.РФ,НЕ Е ОБВЪРЗАНА С НИЩО С КАРАБАХ.

    Коментиран от #9

  • 8 Тюрк

    7 7 Отговор
    Аз съм си глупав...не ми обръщайте внимание.
  • 9 Румпелщилцен

    14 16 Отговор

    До коментар #7 от "миш":

    И Турция не е обвързана с Карабах но открито подкрепи Азербайджан. Турски Ф-16 свали арменски Су-25 над територията на Армения! На Путин му е по-изгодно да не взима страна за да не си развали икономическите отношения с Турция заради бедна Армения. За това се прави на луд че Карабах не е в Армения, да ама почти всички там са арменци! То и Крим не беше в Русия.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Подкрепата за азербайджан

    9 12 Отговор

    До коментар #9 от "Румпелщилцен":

    Е подкрепа и за Карабах, защото той е неделима част от Азербайджан.
  • 11 В Карабах всички били арменци

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Румпелщилцен":

    Ами след етническото прочистване извършено от арменците е така. Не се притеснявай, скоро ще са си пак само азери и всичко ще е точно..
  • 12 Ха ха

    10 5 Отговор
    Правят референдум в Н.Карабах и се присъединяват към Русия .И въпросът е приключен за вечни времена .Армения и Азербайджан нямат нищо против.
  • 13 Gehirnwäsche

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нормален":

    Не са избивали христиани заради религията, а христиани политически противници на Сталин и тези след него. Путин ходи на църква бе ха хо. Руската църква по времето на комунизма бе със значително малка обществена роля, но не е била преследвана и забранявана. В България също не са избивани хора заради някаква религия, камо ли христианска. Хахо ти хи хи ли си?
  • 14 Бойко Чекмеджиев

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нормален":

    Ма кой в Русия е комунист бре ха хо? Къде там има още държавни заводи, предприятия и производствени мощности бре хи хи? Китай че е комунизъм и там бизнеса е с пазарен характер.
  • 15 Политолог

    5 2 Отговор
    След като СССР начерта границите така, че да разделят и владеят, сега ще дава съвети. Всички конфликти в бившите републики на СССР са продукт на насилственото руско анексиране.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Папура

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тюрк":

    Така е в горни Карабах няма да се намесят но в Армения още преди конфликта са влезли руски воиски за да пазят границите на Армения , в случаи че турците и азерите се направят на разсеяни и да не спрат на арменската граница дори и да си върнат провинцията и решат да окупират арменска територия
  • 18 ннн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Хайде сега направи едни елементарни сметки, че азерите с доларите от газта са купили плащайки в брой за 6 млрд. и като се вземе предвид нормата на печалба от оръжие и от газ всичко е ясно. На русия и е по-изгодно турция и европа да купуват газ от азерите докато там може да се реализира руско въоръжение, което вече нито китайци нито виетнамци или корейци купуват! Пробле ща стане когато натрупат повече самочуствие азерите и им се сменят поколенията и почнат да пазаруват предимно турско израелско и щатско оръжие!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания