Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 19:14 1 928 2

Докога и как да работят дискотеките в Барселона - пореден рунд в спора

  • ковид-19-
  • испания

В Каталуния регистрираните с положителни PCR тестове за коронавирус наближават 150 хиляди души, при население около 7 милиона

Докога и как да работят дискотеките в Барселона - пореден рунд в спора  - 1
Снимка: Shutterstock

Дискотеките в Барселона отново имат право да работят до 3 часа сутринта, въпреки постоянно нарастващия брой на заразени с коронавирус. Това стана възможно след постигнато споразумение между Каталунското регионално правителство и браншовата асоциация, съобщава БНР..

В Каталуния регистрираните с положителни PCR тестове за коронавирус наближават 150 хиляди души, при население около 7 милиона.

След две седмици преговори от тази нощ дискотеките удължават работното си време, но при строги мерки за безопасност.

Капацитетът на заведенията трябва да е до 50 %, да се предоставя гел за дезинфекция, да не се използва дансингът за танцуване и да се носят маски, когато не се консумира нищо. Нужен е и регистър на присъстващите.

Собствениците на заведения оценяват положително решението, но се надяват, че постепенно работното време ще бъде удължено до сутринта, както преди началото на пандемията.

Регионалното правителство в Барселона затвори повторно дискотеките на 27 юли след влошаването на пандемичната обстановка, но секторът обжалва решението пред Висшия съд на Каталуня. Той премахна рестрикциите на 31 юли, а месец по-късно здравните власти в града ограничиха работното време на баровете, ресторантите и дискотеките до 1 часа след полунощ.

В знак на протест на един от централните площади недоволните разположиха палатков лагер, с аргумента, че рестрикциите са довели до фалита на 80 % от фирмите в сектора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    3 0 Отговор
    Професията барман и сервитьорка вече няма да бъде най—търсената.Гъзетата и кифлите могат да се ориентират към дълга и скучна безработица.
  • 2 Hhhhg

    3 1 Отговор
    Евем ти партито без дансинг, забили седнали муцуни в телефоните. Не, мерси.