Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 14:35 2 196 14

Великобритания: Huawei работи с китайското правителство

  • huawei-
  • правителство-
  • великобритания

Нов доклад

Великобритания: Huawei работи с китайското правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания има доказателства за това, че Huawei сътрудничи с китайското правителство, съобщи The Telegraph.

Докладът е на британския комитет за отбраната на Камарата на общините. Препоръчва се оборудването на компанията да бъде премахнато от британските мрежи от ново поколение.

Призовава се западните държави да предприемат общи действия за противодействие на китайската иновация. Британското правителство вече забрани участието на китайската компания в общата мрежа.

Представители на страната смятат, че това поставя под риск сигурността на страната. САЩ настояват европейските държави да избягват подобни партньорства.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 6 Отговор
    Бай Бай Хуйявей
  • 2 ЛокхийдСАЩ

    8 0 Отговор
    А "частната компания" Локхийд грам не търгува директно с България, а всъчщност казва че правилата за търговия и цените ще се водят от САЩ като държава. Странен капитализъм има в днешно време по цял свят.

    Коментиран от #3, #14

  • 3 КапиталПолитик

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЛокхийдСАЩ":

    Има логика, щом сме партньори частните компании поне да могат директно да търгуват с нас. Не сме някоя "непратньорска" държава, че да чакаме политици да ни разрешат... капитала или политика. Май капитализма е просто недодялана политика.

    Коментиран от #7

  • 4 fuzi

    11 0 Отговор
    А щот Apple не работи ли ?! :\
  • 5 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Ха, само да е Huawei!
  • 6 Гошо

    4 0 Отговор
    Интересно Бритиш петройлим с кой работ
  • 7 Nnn

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КапиталПолитик":

    Е наскоро ФБР платиха на израелски хакери да отключат айфонът на някакъв заподозрян, защото епъл отказаха без специално съдебно нареждане!
    Ама може и да е пиар акция ама на епъл ли на фбр или на израелците?
  • 8 Рошко

    4 0 Отговор
    То щото апъл и Майкрософт хич не работят, ама нали сте от един дол дренки
  • 9 Smooth Jazz

    4 0 Отговор
    То и майкрософт работят с американското правителство, ще трябва да бойкотираме техните продукти. Както знаем има прекрасни алтернативи без телеметрия, шпионаж, колекция на лични данни и следене.
  • 10 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    БРИТАНИТИ -ТОВА НЕ Е СОМАЛИЯ !!! ВСИЧКИ КИТАЙСКИ ФИРМИ РАБОТАТ С КИТАЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ...И ТО КОМУНИСТИЧЕСКО -
    И ОБРАТНОТО ПРОВИТЕЛСТВОТО ГИ КОНТРОЛИРА И РЪКОВОДИ !?!?!?

    Коментиран от #13

  • 11 Левски

    2 0 Отговор
    Яд ги е! Според британците и американците всички фирми по света трябва да работят само и единствено за тях и техните интереси!
  • 12 ела

    1 0 Отговор
    Тези високомерни,надмени,коварни хитри и подли колонизатори- хиени също имаха доказателства, че Х.Садам разполага с хим. оръжие способно да унищожи човечеството ( Английското разузнаване представи доказателството си на американците и те в ООН ).Но същите свине обещаха на Европейците ,че ще представят доказателства за отравнето на А.Скрипей но до сега не са представили когато С.Лавров в разговора пита Европейките си колеги те му казват, че още не са представили доказателствата " Но има ли значение когато ние също така мислим на нас цивилизовани ли не вярвате ? " Каква наглост,простащина и свинщина - "Защото ние мислим така, значи е вярно" ?
  • 13 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    КНР е дървено желязо. Хем комунизъм, хем капитализъм. Такова животни нема! Чувал съм че там собствениците на фирмите били и ... партиини секретари. Да се смееш ли,да плачеш ли? КНР е най-големия,невиждан досега фалш като общество-икономика. Това така ще гръмне! Никакви аванси политически и никакво доверие икономическо. Който се набута с тези ,в пропаст ще го въвлекат.
  • 14 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЛокхийдСАЩ":

    Нищо не си разбрал. Локхийд е частна компания с всичкото произлизащо от това. Локхийд и подобните произвеждат и продават оръжие. Първо на американското правителство, американското правителство(държавата) не произвежда оръжие,тя е клиент на такива като Локхийд.Защо поставя филтър? Ами просто е - държавата защитава своята сигурност и има правото да филтрира това което като военна техника излиза от страната. Ти ако изобретиш някаква отрова,няма ли да те стопират къде да продаваш.Тези бариери са функции и задължения на цивилизованата държава.
Новини по държави: