Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 16:02 3 693 3

Трябва ли шефът да плати кафето при работа от дома

  • шеф-
  • офис-
  • нидерландия

Правителството на Нидерландия предвижда бонуси

Трябва ли шефът да плати кафето при работа от дома - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Нидерландия предвижда бонуси от работодателите за служители, работещи вкъщи, съобщи The Japan Times.

Голям брой служители вече работят от дома си. Това обаче създава допълнителни разходи за ток, чай и офис консумативи.

Досега постоянно се задаваше въпросът, дали работодателят трябва да плати за това. Планът е всеки служител да получава бонус от по две евро на ден за разходите, които има по време на работа в своя дом.

Институцията за семейни финанси NIBUD проучва разходите от дистанционна работа. Докладът дава на правителството варианти за допълнителни бонуси.

На този етап се предвижда административните работници, работещи от дома си да получат годишен бонус от 363 евро. Ясно е, че много работници планират да продължат своята работа от вкъщи.

Испания вече задължи работодателите да заплащат служебното оборудване за дистанционна работа, а Германия разглежда законопроект за правата на работниците от дома.

Представителите на холандските работодатели заявиха, че правителството не отчита плюсовете от работата от дома и колко свободно време получава всеки служител.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кафе по килима

    0 2 Отговор
    Кой ще ми плати тока, дископатията и новия стол, бре мушмороци капиталистически? Още малко ще поискате и да работите жените ни на наш терен.
  • 2 русенец

    0 0 Отговор
    Другари капиталисти! Вземете пример от българските си колеги, а не се занимавайте с кафетата на работещите в къщи. Направете законният извънреден труд 300 часа, което ще рече два нормални работни месеца, минималната заплата я направете 300-325 евро и който не му харесва да си ходи в къщи. О, та те са си вече в къщи.:)
  • 3 Антирадевист

    0 0 Отговор
    да плати кафето за един месец поне - ххахахаха
Новини по държави: