9 Октомври, 2020 16:42 2 477 2

Протести за испанския крал в Каталуния

  • испания-
  • крал-
  • каталуния

Посещение на испански представители

Протести за испанския крал в Каталуния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко хиляди протестиращи посрещнаха испанският крал и премиер в Каталуния, съобщи El Pais.

Пропусквателни пунктове са разположени по улиците. Крал Фелипе и премиерът Педро Санчес са на посещение в Барселона.

Има засилена охрана на улиците около гарата. Испанските представители са в града, за да връчат награди за иновации по време на икономическата седмица в града.

Представителите на администрацията в града отказаха публично да приветстват краля. Протестите преминават спокойно, като служителите на реда са успели да ограничат достъпа до испанските представители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    9 3 Отговор
    Чакаме ЕС съюз да изяви подкрепата си към каталунците,както подкрепя кюрдите за независима държава в Сирия и Ирак,разбира се иска да включи и част от Турция, при това дава подслон на терористите ПКК в ЕС,да видим имат ли право каталунците в очите на ЕС правото за независима държава или за пореден път ще си докажат двуличноста.
  • 2 Грух

    4 0 Отговор
    А нещо, санкции няма ли да има, като Белорусия, или щот Испания е в ЕС, е с връзки ? Само питам..
Новини по държави: