Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 13:36 2 910 14

Скритите тайни на Хилари! Държавният департамент ще публикува част от имейлите на Хилари Клинтън

  • хилари клинтън-
  • сащ

Скандалът около имейлите на Клинтън се разрази през 2015 г., когато стана ясно, че тя, като държавен секретар, е използвала личната си електронна поща за служебни цели

Скритите тайни на Хилари! Държавният департамент ще публикува част от имейлите на Хилари Клинтън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният департамент на САЩ ще публикува част от електронната поща на Хилари Клинтън, когато тя оглавяваше външнополитическото ведомство. Това обяви снощи сегашният държавен секретар Майк Помпео, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Електронните писма са у нас. Ние ще ги покажем. Ще покажем цялата информация, за да могат американците да се запознаят с нея", каза той в интервю за телевизия "Фокс нюз", без да уточни за кои именно писма на Клинтън става дума, предаде БТА.

Запитан дали това ще стане преди президентските избори, които трябва да се състоят на 3 ноември, Помпео каза: "Ще направим това възможно най-бързо. Мисля, разбира се, че преди изборите ще има какво да видим".

Скандалът около имейлите на Хилари Клинтън се разрази през 2015 г., когато стана ясно, че тя, като държавен секретар, е използвала личната си електронна поща за служебни цели. По-късно тя предаде на Държавния департамент цялата си работна кореспонденция (55 000 писма), но личната (около 30 000 писма), задържа, заради което бе подложена на остри критики.

През юли 2016 г. тогавашният директор на ФБР Джеймс Коми след разследване относно кореспонденцията на Клинтън, каза, че неговото ведомство не е открило основания да ѝ предяви обвинения. През октомври същата година обаче, броени дни преди президентските избори, той съобщи, че подновява разследването поради появили се нови обстоятелства.

И на 6 ноември 2016 г., само два дни преди изборите, Коми обяви, че допълнителната проверка е приключена и изводът за неподсъдност на Клинтън остава в сила.

Неотдавна президентът Тръмп, също по "Фокс нюз", отправи необичайна критика към своя държавен секретар, че досега не е публикувал писмата на Клинтън, която беше негова съперничка на президентските избори през 2016 г. "Тя казваше, че у нея е имало 33 000 писма. . . Те са в Държавния департамент, но Помпео не може да ги публикува, което е много тъжно. Заради това съм недоволен от него, че не успя да ги публикува. Не разбирам защо, след като той е ръководител на Държавния департамент", посочи президентът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хилари Хитлен

    20 2 Отговор
    Загазих го. Ще цъфнат сега рецептите от психиатъра ми.
  • 2 Факт

    7 6 Отговор
    Сащ е васал на Китай.
  • 3 Рошко

    10 4 Отговор
    Води се една подмолна война, за която ние страдаме обикновенните хора, корпорациите начело с мвф сзо корпорациите и медиите, не ни казват истината защото може пламне война
  • 4 Ще публикувате писмата.....но

    11 2 Отговор
    Това означава, че трябва да прекратите процедурата за депортиране на Асандж, и да свалите обвиненията от него. Знаем че го използвате за изкупителна жертва и пример, какво ще се случи с всички други, които искат истината да се разкрива. Свободната журналистика се унищожава с показен процес.
  • 5 Сандо

    11 0 Отговор
    Става много интересно.Покрай скандала с тези писма някои хора,макар и без Новичок,се отправиха към по-добрия свят,дали ще видим защо?
  • 6 Рап

    6 4 Отговор
    В демократичните общества е така всичко е на показ без значение на ерархията на,която се намираш. Нима нямат имунитети като нашите политици които така умело се крият зад него....
    Трябва да ги научим тези американци....
  • 7 Хеее

    5 0 Отговор
    Тия меили ги гледаме от 6 години вече. За какво е тази статия ??? Не се знае. Пишете сега какво става. И какво идва!
  • 8 Рико

    10 2 Отговор
    На тази никога не съм и вярвал. Дори излъчването и е такова - на недоверие.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    какво става в САЩ
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    ХИЛЪРИ има дяволско излъчване
  • 11 Не разбрах

    0 4 Отговор
    Защо да си дава и личните писма ?

    Коментиран от #12

  • 12 разбирач

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не разбрах":

    ЗАЩОТО–––––––––Публикувано във факти.бг: е използвала личната си електронна поща за служебни цели

    Капиш ли сега?!??
  • 13 Баш Гост

    4 3 Отговор
    А.Стайков - с английския как си? Хилари или Хилъри - как се чете?
  • 14 111

    0 8 Отговор
    Цитат: 33 000 писма.
    33 е число на Илюминатите. Мирише на фейк отвсякъде.