Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 15:16 2 201 1

Югът: Споразуменията със Северна Корея против конфликти трябва да бъдат спазвани

  • северна корея-
  • ким чен ун

Южнокорейското министерство на отбраната изрази опасенията си във връзка с новите оръжия на Пхенян и заяви, че ще им направи подробен анализ съвместно със Съединените щати

Югът: Споразуменията със Северна Корея против конфликти трябва да бъдат спазвани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Споразуменията между Северна и Южна Корея за предотвратяване на въоръжени конфликти трябва да бъдат спазвани, заяви днес офисът на южнокорейския президент, ден след като Северна Корея демонстрира нови стратегически оръжия, предаде Ройтерс.

Новите оръжия на КНДР бяха демонстрирани вчера при военен парад в Пхенян в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия. Те включват интерконтинентална балистична ракета и балистична ракета, която се изстрелва от подводници.

Южнокорейското президентство заяви, че е провело извънредно заседание на Националния съвет за сигурност, на което са били обсъдени новите севернокорейски оръжия и е била анализирана речта на Ким Чен Ун на вчерашния парад в Пхенян, предава БТА.

Макар Ким да заяви във вчерашната си реч, че Северна Корея ще продължи да засилва военната си мощ, той изрази надеждата си, че Пхенян и Сеул ще могат да си сътрудничат след края на пандемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс.

Парадът в Пхенян бе проведен на фона на напрежението между Севера и Юга, провокирано от убийството миналия месец на представител на южнокорейските риболовни власти от севернокорейски войници. Случаят предизвика шок и гняв у мнозина в Южна Корея. Сеул призова за съвместно разследване на случилото се, след като се добра до информация, че севернокорейските войници са убили мъжа и след това са запалили тялото му. Южнокорейското президентство призова днес Северна Корея да даде отговор на молбата за разследване на случая.

В отделно изявление, южнокорейското министерство на националното обединение заяви, че речта на севернокорейския лидер Ким Чен Ун по време на вчерашния парад, в рамките на която той изрази надеждата си за бъдещо сътрудничество между двете Кореи, може да доведе до мир и по-добри отношения.

Южнокорейското министерство на отбраната изрази опасенията си във връзка с новите оръжия на Северна Корея и заяви, че ще им направи подробен анализ съвместно със Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    1 1 Отговор
    Да правиш оръжия без да ги използваш е невероятна глупост.
Новини по държави: