Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 11:24 2 368 13

Мъж простреля полицай с Калашников пред сградата на хърватското правителство

  • хърватия-
  • стрелба-
  • калашников-
  • правителство-
  • загреб

Нападателят се е самоубил

Мъж простреля полицай с Калашников пред сградата на хърватското правителство - 1
Снимка: Shutterstock

Въоръжен мъж откри стрелба пред сградата на хърватското правителство, разположена на централния столичен площад „Свети Марк“, съобщава електронното издание на загребския вестник Jutarnnji List.

При инцидента е пострадал тежко служител на правоохранителните органи, прострелян с автомат Калашников. „Всички обстоятелства на инцидента се установяват. Лицето, заподозряно като извършител, се самоуби“, съобщиха от полицията, предаде агенция "Фокус".

Очевидци разказват, че извършителят е дошъл пред сградата на правителството от северната страна на църквата „Свети Марк", извадил е автомат Калашников и е произвел изстрели в посока входната врата на зданието. Заради дъждовното време в района е имало малко хора, подчертава изданието.

Според първоначалната информация състоянието на 31-годишния полицай, ранен при инцидента, е стабилно. Лекарите в болницата, където той е откаран след стрелбата, ще го оперират, тъй като служителят на реда има четири огнестрелни рани - две в ръката и две в тялото. В момента се извършва предоперативна диагностика, допълват от редакцията. Причините за инцидента се разследват, мотивите на извършителя се изясняват.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 898

    5 2 Отговор
    Този полицай да не е Робокоп!?
  • 2 герб e мафия

    15 1 Отговор
    поклон пред този човек !
  • 3 пуцай куме

    18 2 Отговор
    Хърватите сравнително рано се усетиха, за еврогейския съюз. Ние спим вече 13г зимен сън.
  • 4 az #МУТРИ, ВЪН!

    15 0 Отговор
    Нищо чудно и тук да почнат да ги стрелят! С това ненаказано полицейско насилие натам отиват нещата....

    Коментиран от #6

  • 5 Скоро

    9 0 Отговор
    И тук....
  • 6 Кой68

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    Като си такъв "мъж" застани със името си...Дали изобщо ти проумява мишия мо... зък какво казваш.Дали знаеш какво значи да стпеляш срещу човек или да стрелят по теб.....

    Коментиран от #7, #8

  • 7 az #МУТРИ, ВЪН!

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кой68":

    Най-страшното в едно общество е липсата на несправедливост и безпомощността да промениш нещо, за да получиш справедливост. Тогава именно и стават подобни неща. В Хърватия заради войните през 90-те има много бойно оръжие в населението. У нас не е така, но ловно има. С презрителното си отношение към хората и чувството на безпомощност което насаждат управляващите у хората именно натам водят ситуацията. Почакай да започнат да пристигат новите по-високи сметки за ток/парно и т.н. Все по-задълбочаваща се икономическа криза + презрението на управляващите към проблемите на хората и грижата на властта единствено към шкафчето в спалнята са сигурна гаранция за експлозия....
  • 8 Абдал

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кой68":

    Прав си оня не в час ама и да биете невинни хора никак не е ОК
    Възмездие трябва да има за всички

    Коментиран от #9

  • 9 Кой68

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Абдал":

    Защо обърквате нещата ! Тук мисля че има нещо свързано със жена-нека видим какво ще излезе от разследването...Като гледам как се отнасят със протестиращите в САЩ,Франция и Германия.... Но всеки има право на мнение.
  • 10 Сандо

    0 0 Отговор
    Калашников?Явно Путин е виновен!Според внушението от журналистите естествено.
  • 11 кочо

    4 1 Отговор
    обикновенните хора загубиха вяра във всичко.
  • 12 бай Мирчо

    0 0 Отговор
    Видяхте ли бе платена жалка сбирщина...така се протестира/контра протестира.
  • 13 бай Мирчо

    0 0 Отговор
    А не беше отдавна когато всички тези държави в бившата Югославия,живееха,пееха и се веселяха заедно...това преди да избухне чифутокрацията.
Новини по държави: