Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 16:48 2 084 1

Коронавирус във Ватикана

  • sir-
  • ватикана-
  • коронавирус-
  • гвардейци-
  • швейцарска гвардия-
  • заразени-
  • охрана-
  • папа франциск

Заразените гвардейци са изолирани

Коронавирус във Ватикана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четирима членове на Швейцарската гвардия на Ватикана са дали положителни проби за коронавирус, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa). Агенцията се позовава на Матео Бруни, директор на пресцентъра на Светия престол.

В изявлението се казва, че тестовете са били направени през уикенда. Смята се, че това са първите положителни проби сред колоритната гвардия. Почти цялата охрана е съставена от ергени, които задължително имат швейцарско гражданство. Ватиканът обяви, че всички, които са дали положителен тест, са имали леки симптоми.

Те са изолирани и е в ход проследяването на тези, с които са били в пряк контакт. Италия в петък надхвърли 5000 нови случая на COVID-19 за един ден за първи път от март. В световен мащаб броят на заразените с коронавирус е близо 38 милиона. Преди дни от Ватикана обявиха мерки, целящи спиране на разпространението на вируса, включително и носене на медицински маски, включително на открито. Социалното дистанциране също е задължително.

Междувременно на целия личен състав на Швейцарската гвардия, както на гвардейците, които в момента изпълняват задълженията си, така и на тези, които в момента са в почивка, е казано, че трябва постоянно да са с маска и да спазват противоепидемичните правила, заяви Бруни. Във Ватикана през последните седмици са установени още три активни случая на коронавирус, всички са с леки симптоми и са под карантина, съобщи ватиканският говорител.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙂🙂🙂🙂

    0 0 Отговор
    Евро палячовци