Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 17:19 2 384 29

Съгласие в ЕС: Ще има санкции срещу Русия заради Навални

  • алексей навални-
  • санкции-
  • ес-
  • русия-
  • беларус-
  • отравяне-
  • новичок

Тази информация бе разкрита от финландския външен министър

Съгласие в ЕС: Ще има санкции срещу Русия заради Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министрите на външните работи на страните-членки на ЕС са подкрепили предложението на Франция и Германия за санкции по отношение на Русия заради инцидента с Алексей Навални. Това съобщи външният министър на Финландия Пека Хаависто, предаде ТАСС. Навални беше отровен с химическо оръжие "Новичок" в Руската федерация през месец август.

"Беше изразена политическа подкрепа за предложението на Франция и Германия за санкции. С подготовката ще се заемат работни групи в Евросъюза", добави министърът. По думите му става дума за индивидуални санкции. Кремъл отрича да има нещо общо с инцидента, поставяйки под съмнение дори това, че Навални е бил отровен.

Същевременно в изявление, подписано от външните министри на ЕС, се казва, че ЕС е готов да въведе рестриктивни мерки срещу повече физически лица, свързани с потушаването на протестите след породилите полемика избори в Беларус, в това число и срещу президента Александър Лукашенко, ако в страната няма подобрение на ситуацията, предаде DPA. ЕС "силно осъжда насилието, използвано от беларуските власти срещу мирни протестиращи". Опозицията в Беларус не признава резултатите от президентските избори и иска оставката на Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    49 7 Отговор
    ЕУУУУРО СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ!!!!!!!!
    ПОДЛОГИ НА ТРИБУКВЕНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бен Гън

    40 5 Отговор
    Наивно е да се очакват ползи от членството на България в Евросъюза. Тази организация е създадена да облагодетелства богатите за сметка на бедните членки в нея. Аналогично е да се очаква равнопоставяне между богати роднини и беден родственик, когато става въпрос за финансова изгода. Последния закономерно ще бъде изкунден. Богатия винаги знае как да прецака бедния.

    Коментиран от #6

  • 4 Бай Манчо

    32 7 Отговор
    Teзи тулупи в евро парламента явно нямат работа и "предъвкват" едно и също вече няколко седмици - ами като искат санкции да ги въвеждат и да предоставят доказателствата . Всички разбраха за "лошата Русия и "демократичният" запад :)))) , а за дневалния ми е направо мъчно , този човечец е по нужен мъртъв отколкото жив , а в Русия със сигурност ще го гонят с камъни по улиците неговите съпартийци или там каквито се наричат . Най- важното е , че СП 2 ще се довърши .
  • 5 Глодомор

    9 16 Отговор
    Голям праз ние си имаме милиарди тонове шишаркш за рупане едни санкции от евроджендарите будят смях в всичко руско
  • 6 до Бен Гън

    9 35 Отговор

    До коментар #3 от "Бен Гън":

    Ми чий го дириш тогава в ЕС ? Марш към Рашка или северна Корея - там е рай !

    Коментиран от #9

  • 7 Я яяя

    22 1 Отговор
    Като му гледам погледа бая бело е изшмъркал тоя

    Коментиран от #10

  • 8 цербер

    29 5 Отговор
    Франция и Германия използват инцидента с Алексей Дневални за санкции по отношение на Русия всеки ден,по всеки удобен случай. Излагат се! Аз до сега не съм видял Русия да предприема такива действия срещу западни държави.

    Коментиран от #11, #27

  • 9 00000014

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "до Бен Гън":

    Имаш назидателния тон на господаря си - каскета - тъпите, но властолюбиви сребролюбци така се изразяват.
  • 10 00000014

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Я яяя":

    Ококорил се е, защото с ужас е разбрал за къде пътува .... към ада!
  • 11 СССР

    8 27 Отговор

    До коментар #8 от "цербер":

    Нe ce бoй дрогaрю ! Нaшия вeлик вoжд дрогaря Путя щe им пoкaжe нa ЕС и ФAЩ чe нe cмe бeзcилни и скоро щe им нaлoжи cпeшни кoнтрa-caнкции ! Щe cпрe изнoca към ФAЩ и ЕС нa мaтрьoшки , балалайки , руска салата и прocтитутки - и Лaдa и Мocквич cъщo! Тaкa щe пocтaви западняците нa кoлeнe !

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 big

    11 3 Отговор
    Е.ба.хти ес.а, съв.сем се оср.аха!
  • 15 Петър

    4 0 Отговор
    Бедна фантазия !
  • 16 Фактология

    12 1 Отговор
    Смях в залата.Защо си мислите, че руснака е толкова прост.Та преди да стартира Северен поток има създадено международно предприятие с участници от европейските държави.Наказанието срещу Газпром може да е руски проблем,но глобите срещу водещите корпорации в Германия,Франция,Холандия,Великобритания и Австрия, гарантирано ще разгневят и то много от най-големите европейски капиталисти. Въпреки тези мерки Западна Европа извежда свой енергиен проект, който е важен за нейното собствено бъдеще извън, опасната зона.
  • 17 43994577

    3 2 Отговор
    На ред да бъде "тровена" е измекярката пОлитсовская
  • 18 Я яяя

    3 0 Отговор
    Абе подрусва си бая според мене, панцер чоколаден
  • 19 Я яяя

    3 0 Отговор
    Другари и другарки, господа и госпожи, да последваме примера му и да се изцъклим всички с бело, да пийнеме един чай от 80-те и да призовеме европартньорите да помогнат с нарастващата корупция и полицейско произволие
  • 20 ОХХААА

    12 1 Отговор
    ЩОМ ВРАГОВЕТЕ ТОЛКОВА СИЛНО ПОДКРЕПЯТ ПРЕДАТЯЛЯ И ДЪРЖАВНИЯ ИЗМЕННИК ,ЗНАЧИ РУСИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ /
  • 21 Циклон Б

    0 0 Отговор
    Меркел е кандърдисала еврогейскиде държави да наложат санкции на Русия, заради това, че Путин е отказал да използва нацисткия и доказал своята ефективност в Треблинка газ Циклон-Б, за отстраняване на политическите си опоненти.

    Както е известно от из-Торията, германските нацисти, финансирани от богатите американски евреи, са използвали Циклон-Б, смъртоносен газ за въшки, за обеззаразяване на бедните европейски евреи в нацистките лагери на по-добрия живот.

    В резултат, само на 6 (шест) милиона евреи отровният газ Циклон-Б не е понесъл и те, като страничен ефект и по собствена вина (германските нацисти били невинни), се преселили в по-добрия свят, в който, впрочем, не вярват... Въй, въй, въй, извикали турците;))!

    Нашата калинка, шеф на външното на България министерство, родом от известения с циганите и тем-подобните им Пазарджик, много била радостна и само викала yes, yes, yes...

    Боко Банкянски тоже е доволен, защото е сънувал нов мандат:)))
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 изцъклени

    1 0 Отговор
    Ми тя и жена му е изцъклена! И тя ли е пила "новичок" или е бозала от старичок?
  • 24 Рико

    2 1 Отговор
    Евреите към които иначе имам много резерви, имат един прекрасен израз - Всеки един човек е Космос. Всеки човек е всичкото. Ако посегнеш на един човешки живот посягаш на всичкото. Само болен мозък може да каже - ама какъв е тоя Навални ,та толкова.Човек е ! Той е всичкото. Никава прошка на посегнал на човешки живот!
  • 25 сноу

    2 0 Отговор
    Клоуните са длъжни щом ги цоцнат на манежа да си връткат номерата, че иначе трябва да сменят цирка...Е...зад брезента ,между фургоните, алъш-вериша си трака нормално, че даже и засилва ..
  • 26 Patriot

    0 0 Отговор
    С «дурачьок» е бил отровен! Взехте ни, хептен, «за мезе». Ама нищо, важно е цената на парното, т.е. на газта да е по-добра и да са по-ниски сметките, ама, надали. Пълни тъпотии, как от натравяне с наркотици да го изкараш на боен газ «новичьок»!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 НАВАЛНИ, много злоба има в очите ти!!!

    0 0 Отговор
    Ако е искала Русия да те ликвидира, да си заминал отдавна!!! Трябваше да има скандален повод за Нови "Санкции" срещу Русия, и НАВАЛНИ изигра тази "Роля" срещу много пари, не за идеята!!! И тези на, които Слюжиш, щете, "ритнат" някой ден, така свършват такива като теб!!!!
  • 29 Служиш НАВАЛНИ??!

    0 0 Отговор
    На кой Служиш НАВАЛНИ??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания