12 Октомври, 2020 19:40 3 069 8

Джонсън обяви строги локални Covid-карантини, но без общонационална

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • борис джонсън

Ливърпул, където са отчетени 600 заразени на 100 000 души попадна в третата, най-тежка степен

Джонсън обяви строги локални Covid-карантини, но без общонационална  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън обяви въвеждане на по-строги мерки в борбата с разпространението на Covid-19 под формата на местни карантини по тристепенна скала.

Ливърпул, където са отчетени 600 заразени на 100 000 души попадна в третата, най-тежка степен.

Борис Джонсън заяви, че тревожните данни за разпространението на заразата налагат незабавни мерки. Той обаче няма намерение да налага общонационална карантина, както през март, а ще следва, както и досега, балансиран подход, който ще запази икономиката функционираща и училищата отворени.

Първата степен, която отговаря на сегашното правило за местни карантини, предвижда да не се събират повече от 6 души на едно място и вечерен час (22 часа) за заведенията, спазване на социалната дистанция и при възможност работа от вкъщи.

Втората, при която освен мерките в първа степен се налага забрана за събирания по домовете и използване на градския транспорт - само ако е крайно наложително.

И третата, най-тежката, при която освен всички вече споменати мерки се добавя и забрана за общуването извън семейния кръг - у дома и навън, както и затваряне на пъбовете, ресторантите, фризьорските салони и всички увеселителни завадения.

Джонсън изрично посочи, че в тази крайна степен ще попадне Ливърпул и районът около него, като мерките ще влязат в сила от сряда.

В Северна Англия три от специално създадените заради вируса болници „Найтингейл“ са поставени в пълна готовност да приемат новозаразени с Covid-19.

Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите изразиха съмнение, че правителството разполага с адекватен план за контролиране на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: забрана за общуването извън семейния кръг???
    Да забранят и у кръга бе, ковидк.етени!

    Коментиран от #2

  • 2 хахахаахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Без "компетентното" мнение на имбецил Ганев не става а?
    Нали бе Ганев? "Акъл не щъ, паре ми дайте."
    Хахахахахаххахаха. Дай им акъл, който нямаш Ганев! До теб опряха!
  • 3 Я яяя

    2 0 Отговор
    Клоун
  • 4 РОШЕВИЯ

    3 0 Отговор
    ТОЗ РОШАВИЯ Е НА БОЛНИЧНО ЛЕГЛО НА ОТКРИВАНЕТО НА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ПРЕЗ 2012 ОТ САТАНИСТКАТА ПАСМИНА,NHS ИМАШЕ СИМВОЛИ НА КОРОНАКТА САТАНИСКТКИ ПОСЛЯНИЯ КАК ИЗТРЕБВАТ ДЕЦАТА ВИ НО ВИЕ СТАДНИТЕ ГЛЕДАТЕ ТВ ПЛАНЕТЕ И ВИ Е КЕФ ЧЕ ДЕЦАТА ВИ СА С НАМОДРНИЦИ ЗЩО БЕ РОБИ?
  • 5 ГОСТ 1

    1 2 Отговор
    Тоя трябваше да пукне и да отърве Британците от кошмара,който ги очаква.
  • 6 Що не разпоредиш

    1 2 Отговор
    на летищата да заредят формуляра за карантина в хартиен, а не електронен вариант. Не всички сме така технологично напреднали. И си помисли, ако човек няма близки или възможност да си поръчва онлайн храна какво прави?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е да видим

    1 1 Отговор
    Хората докато не се научат масово на елементарна хигиена масово,да пазят себе си и другите,т.е. взаимно уважение,,ей така ще се влачим.Ограниченията са възпитателни,но в заведенията почнаха по старуму.Сервитьори с маска на брадата,пипат пари и какво ли не,после пипат сламка и я пускат в чашата.Икономии от еднократно опаковани,е защо,нали им намалихаДДС- то.Нямар и рднократни кърпу запичистеане на масите ,Но не е само този вирус,макар и коварен,има и други които причиняват рак на панкреаса примерно.!А за общите климатици какви мерки,още никакви,къде са иновациите,не е само до ваксината.Самолетите трябва да се обновят,кина,театри климатиците им,голяма част от круизните кораби стигнаха до скрап .Докато се чака ваксина ,да се финансират и разработки