Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 12:54 2 580 4

Въздушен удар! Силите на САЩ в Афганистан са нанесли въздушни удари по талибаните

  • сащ-
  • талибани-
  • афганистан

Бунтовниците са започнали координирани атаки в различни райони на провинцията през изминалата седмица и са разрушили няколко моста над главната магистрала на Хелманд

Въздушен удар! Силите на САЩ в Афганистан са нанесли въздушни удари по талибаните  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силите на САЩ са нанесли няколко въздушни удара в подкрепа на афганистански войски, които били нападнати от талибани в южната провинция Хелманд, съобщи говорителят на американските военни в Афганистан полковник Сони Легет, цитиран от "Асошиейтед прес".

Легет заяви, че извършените в последно време талибански атаки в Хелманд са в разрез със сключеното през февруари споразумение между САЩ и талибаните и че те подкопават протичащите мирни преговори между афганистанските власти и талибаните. Той добави, че въздушните удари не нарушават споразумението от февруари.

Легет заяви, че силите на САЩ ще продължат да осигуряват подкрепа на афганистанските военни части, които са нападани от талибаните.

Говорител на губернатора на провинция Хелманд съобщи, че талибаните са започнали координирани атаки в различни райони на провинцията през изминалата седмица и са разрушили няколко моста над главната магистрала на Хелманд, която сега е затворена.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    5 3 Отговор
    По 10000 EUR на роднина, в маалата сме 150 човека в 5 къщи. Идваме в БГ-то за изборите.
  • 2 Стига оглушки

    5 2 Отговор
    Някой пак не си е платил рекета.
  • 3 Прабългарин

    7 10 Отговор
    Браво на Америка от талибаните трябва винаги да хвърчи перушина след исползването на най могъщата армия на планетата
  • 4 УБИЙЦИ

    2 0 Отговор
    САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ НАРОДИТЕ БОРЕЙКИ СЕ ЗА МИР !
Новини по държави: