13 Октомври, 2020 13:54 2 528 3

Полски гражданин получи закрила от Норвегия

  • норвегия-
  • гражданин-
  • полша

Той настоява, че е политически преследван

Полски гражданин получи закрила от Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Полски гражданин е потърсил убежище в Норвегия, съобщи ТАСС.

Правителството на Норвегия е предоставило достъп до страната на гражданина. Решението е първо подобно от десетилетия.

Полският гражданин е осъден за подправяне на документи. Той твърди, че присъдата е форма на политическо преследване от страната на държавата.

Полското правителство е постоянно критикувано заради правните си решения. Представители на полското правителство настояват, че разследването е започнало при предходното правителство.

Рафаел Гавел и неговото семейство са получили разрешение да останат в Норвегия за една година.

Той твърди, че правителството го преследва и че за него е имало риск в затвора. Някои съдилища в други европейски държави също отказват да върнат поляци в тяхната държава.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    2 3 Отговор
    Норвегия е Държава за разлика от България принизена до територия от лицата Б.Борисов и Цацаров които върнаха тихомълком политически преследваните от Ердоган бегълци обратно в Турция дори след забрана на съда! За същото между другото тия двамцата трябва да бъдат съдени от международен съд за Правата на Човека - отказ от закрила/!/, а това е Конвенция на ООН! А за техния морал и дума неможе да става с въпросния акт доказаха за пореден път че са имунизирани срещу такъв!!
  • 2 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    То и Германия отказва да връща българи, щото условията в затвора у нас били ужасяващи. Интересното е, че от това се възползват предимно ромеи, за българи отстъпката не винаги важи.
  • 3 На тези

    4 0 Отговор
    поляци комунизма не им харесваше, сега капитализма не им харесва. Време е да емигрират на Луната.
Новини по държави: