13 Октомври, 2020 16:54 2 852 20

Русия иска честен диалог с ЕС

  • русия-
  • сергей лавров-
  • ес

Сергей Лавров разговаря с Жозеп Борел

Русия иска честен диалог с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското правителство заяви, че очаква ЕС да започне диалог на равни начела. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Дипломатът проведе разговор с представителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Руският външен министър смята, че отношенията между Русия и ЕС могат да се основават единствено на равенство и взаимно зачитане.

Според него е важно някои европейски страни да отстъпят от опитите си да водят преговори въз основа на своето превъзходство. Лавров смята, че единственият вариант е честният диалог.

Двустранният разговор е бил по предложение на ЕС. Обсъдени са варианти за двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    32 11 Отговор
    Ало, сороси! Нали щяхте да спирате СП-2? Нещо се омълчахте, а?

    Коментиран от #2

  • 2 Путин

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Ще спрат ама голям глад и студ го чака Евроджедърския съюз.

    Коментиран от #8

  • 3 фйгфй

    34 8 Отговор
    Няма честен диалог с хора,на които им дърпат конците задокеанските кукловоди.
  • 4 Махно

    11 30 Отговор
    Русия и чест ! А.Толстой: Няма по-голям и нагъл лъжец от руснака !

    Коментиран от #14

  • 5 рози и лаврови Венци за руската армия

    12 5 Отговор
    Спри кранчето лаврор, нека усетят студ "европейците".

  • 6 рози и лаврови венци за руската армия

    7 5 Отговор
    Спри им кранчето нека усетят студ.

  • 7 Рико

    7 20 Отговор
    ЕС е съюз; НАТО е съюз . Съюз със Съюз разговаря на равни начала. Държава с държава. Много е малко РФ-то за да иска равноправен разговор с ЕС и НАТО. И това трябва да им се вмени!

    Коментиран от #9

  • 8 Рико

    7 24 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    Ако запдният свят ви затвори кранчето умирате. Често припомням случая ЮАР. Най-богатата държава ,с най-висок стандарт, капитулира. При ембарго мизерната Русия ще умира.
  • 9 Ми ходи

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рико":

    да им го вмениш. Ама си вземи по-дебел ватенка, че там е студено.
  • 10 Руски вестник

    2 14 Отговор
    Сила в правде/!!!!Русия загуби и последната крепост-идеологическата война.В пълен несвяст са, пропаганда, лостове и изход от положението в момента.Беларус, Украйна, Крим, Грузия, а сега и Карабах.Тази тапа с азерския газ, която заложиха руснаците още от 94-та, е на път да изчезне.Не може разни проксита, да си мислят, че в 21 век може да има диверсии.Ердоган е само на един ход от така наречения мат в шахмата, ако влезе в Азърбейджан.Никой не смее да каже, за какво става въпрос там, по разбираеми причини, освен Яков Кедми.Та така, не знам какво е БРИКС, но знам кои страни са с диктаторски режими.Русия е една от тях.
  • 11 Българин

    11 2 Отговор
    Напред братушки!

    Коментиран от #13

  • 12 Руски вестник

    1 7 Отговор
    В България 70 % подкрепят Путин, 70%, са за ЕС, управрението е по руски образец и подобие, БСП не били комунисти, а социалисти.Сякаш има бивши.И какво се получава, българи с руски манталитет-70% са Европейски граждани.Е, те това като се промени, чак тогава може да се разсъждава на темата демокрация.
  • 13 Винету

    4 11 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Какъв българин си ти?
    Да не би да си бил 45 години партиен или комсомолски секретар, че ги назоваваш братушки. Нищо добро не сме видели от ватенките, няма и да видим!
  • 14 ПРОФЕСОР

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Махно":

    А ПЪК БЪЛГАРИНА Е ЧЕСТЕН В УШИТЕ САМО. ..И НИЩО ЛОШО В ДЪРЖАВАТА? ВСЕКИ ДЕН УБИЙСТВА. ..КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ И СИГАНИ. .САМОУБИЙСТВА ВСЕКИ ДЕН ОТ ХУБАВ ЖИВОТ
  • 15 БИСМАРК

    13 4 Отговор
    Русия няма как да иска честен диалог с ЛИЦЕМЕРИ, ИНТРИГАНТИ, ЛЪЖЦИ и т.н. И още.............. Ото фон БИСМАРК: Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

    Коментиран от #19

  • 16 хaха

    8 2 Отговор
    Не може честен диалог с ЕС!!! Първо ги наритваш, и тогава сядате да говорите.
  • 17 jorj

    0 0 Отговор
    Да сте чули и видяли изпечени мошеници да водят честен диалог ?!!!
    Телефонните измамници ряпа да ядят !!!!! Този от портрета ве вдъхва абсолютго доверие,нали ? .
  • 18 0⁰⁰0⁰0⁰00

    0 0 Отговор
    Само Тошо сома е чехстен, като пловдивски пийник го кажувам
  • 19 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "БИСМАРК":

    СССР изчезна. Изпитание не, а катастрофа. Наследниците на СССР бяха в тежкото изпитание на катастрофирала държава.Какво направи свободният свят? Отвори вратата! Политически, икономически, като международни структури(Г-7,например). Даде пълната подкрепа на Москва да се приобщи. Очевидно добронамерено. Те са на колене,ти не ги стъпкваш, а подаваш ръка.Ако има нечестен в тези отношения,то КОЙ е нечестният?
  • 20 Ваййй

    0 0 Отговор
    Кво ревът тея рашки нали са в БРИКС да си въртят там бизнеса
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания