14 Октомври, 2020 08:43 1 837 2

Съдия Барет: Не съм поемала никакви ангажименти пред Белия дом как да гласувам по казуси

  • ейми кони барет

Това стана по време на изслушването ѝ пред членове на Комисията по правните въпроси към Сената като част от процедурата по утвърждаването ѝ за върховен съдия

Съдия Барет: Не съм поемала никакви ангажименти пред Белия дом как да гласувам по казуси - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдия Ейми Кони Барет, която беше номинирана от американския президент Доналд Тръмп за член на Върховния съд заяви, че не е поемала никакви ангажименти пред Белия дом как да гласува по казуси като Обамакеър или свързани с изборите спорове, предаде Ройтерс.

Това стана по време на изслушването ѝ пред членове на Комисията по правните въпроси към Сената като част от процедурата по утвърждаването ѝ за върховен съдия.

Така съдия Барет имаше шанс да отговоря на въпроси на демократи, които се противопоставят на кандидатурата ѝ от страх, че тя ще има решаващ глас за евентуалната отмяна на Закона за достъпно здравеопазване от 2010 г.

„Бих искала да кажа две много важни неща, отнасящи се до Закона за достъпно здравеопазване, както и до всеки един спорен въпрос, който може да стане такъв по време на предизборната кампания. Не съм водила разговори нито с президента, нито с член на неговия екип за това как бих се произнесла при нужда. Това би било грубо нарушение на независимостта на съдебната система!“, каза съдия Барет, която по време на изслушването отказа да заяви пред сенаторите дали смята, че знаковите съдебни решения за легализиране на абортите и гей браковете са били взети правилно, допълват от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правото

    0 0 Отговор
    Така е, Анатлолий ! Каквото и да искаш да внушиш... съдиите първо отговарят пред своята съвест и не са марионетки
  • 2 марони

    1 0 Отговор
    Тръмп е номинирал суперличност!Това не ти е БГ,да се изпълняват партийни поръчки и с пари да се "уреждат" келеши престъпили закона!