Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 11:54 2 689 10

Европа затяга мерките

  • италия-
  • европа-
  • нидерландия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • заразени

Много страни съобщават, че се увеличават приетите в болница пациенти

Европа затяга мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европа затяга мерките на фона на рязкото увеличение на случаите на коронавирус в световен мащаб. По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" броят на потвърдените случаи надхвърля 38 милиона души, предаде БНР.

Чехия налага триседмична частична карантина, като затваря ресторантите, баровете, кафенетата и другите заведения за обществено хранене, както и клубовете. Страната има най-висок процент новозаразени в региона. Въвежда забрана за събиране на повече от шест души. В Нидерландия също е обявена частична карантина. Маските вече са задължителни на обществени закрити пространства.

Междувременно много страни съобщават, че се увеличават приетите в болница пациенти. В Париж до края на следващата седмица може да бъдат заети 90 процента от леглата за интензивно лечение. Очаква се по-късно днес президентът Еманюел Макрон да обяви по-нататъшни ограничения. Според местни медии, градовете, смятани за горещи точки, включително Париж, могат да бъдат изправени пред вечерен комендантски час. По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че "наблюдава с голяма загриженост" ситуацията в Европа, която по думите ѝ продължава да бъде сериозна. Канцлерът свиква днес първата от средата на юни присъствена среща с премиерите на 16-те провинции на страната за обсъждане на мерките срещу коронавируса.

Нова италианска наредба забранява училищните екскурзии и любителски спортни срещи, като например футбола в парка. Частните тържества са забранени, а италианците са призовани да ограничат домашните събирания до 6 души. Русия съобщи за рекорден брой нови случаи за един ден - почти 14 хиляди. Но властите заявиха, че не планират да налагат карантина в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Меркел

    4 15 Отговор
    Бойко стига се кри в шумата,а въвеждай мерки.
  • 3 ZZorro

    15 4 Отговор
    Този институт Хопкинс са измамници.
  • 4 Luvche pcv

    9 0 Отговор
    „И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони…” (Откровение 13:1).

    „И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име.” (Откровение 13:16-17)

    Ще бъдете ли изненадани да научите, че преди почти 2000 години всичко това вече е било открито на апостол Йоан, заточен от римския император в един трудов лагер за роби на остров Патмос в Средиземно море? В дните на древен Рим, когато обявявали някого за враг на държавата, обикновено го осъждали на изгнание в Патмос. Там се намирали солниците на Рим. Престъплението на Йоан било, че е вярващ християнин.

    Годината била около 95 след Христос. Смята се, че по това време Йоан е бил на деветдесет години. И ето един ден той погледнал в бъдещето през очите на Бог и видял времето, известно като „последните дни”.
  • 5 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Ние не сме в Европа.За нас не важи.
  • 6 Рап

    3 15 Отговор
    Цяла Европа взима мерки,само ние още се съмняваме ,че съществува този вирус! Българите всичко знаем и от всичко разбираме,затова живеем като скотове и едно правителство не можем да накажем...

    Коментиран от #10

  • 7 Един

    13 1 Отговор
    Как пък тоя институт Хопкинс е единствения, чието мнение е вярно!? Тия американци не могат да намерят Европа на картата, обаче са компетентни по всякакви въпроси!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пепи

    3 1 Отговор
    Такава безработица и глад ще има от тези мерки,но така трябва.Хората си го заслужават.
  • 10 сила

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рап":

    ти не си рап ти си роб