14 Октомври, 2020 17:24 13 039 38

Обрат! СЗО обяви, че не трябва да има блокиране на държави

  • сзо-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • дейвид набаро-
  • икономика-
  • бедност-
  • asianews-
  • китай

Блокирането заради вируса влияе тежко на икономиката и увеличава бедността

Обрат! СЗО обяви, че не трябва да има блокиране на държави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Д-р Дейвид Набаро от Световната здравна организация заяви, че затварянето на държави и локдауните трябва да спрат, което е в разрез с досегашната теза на СЗО, предаде AsiaNews.it.

След избухването на коронавирусната пандемия СЗО призова за строги ограничителни мерки, свързани с движението на хората, за да се спре разпространението на болестта. Според организацията подходът на Китай е моделът за подражание.

За много правителства обаче Световната здравна организация е прикрила грешките на Пекин в ранните етапи на пандемията. Тежки критики бяха отправени към генералния директор Тедрос Гебрейесус, смятан за „марионетка“ на Китай.

В интервю за The Spectator Набаро отбеляза, че СЗО е препоръчала блокиране само за печелене на време, в случай, че дадена държава трябва да „реорганизира, прегрупира, балансира ресурсите си, да защити здравните си работници“. Той посочва, че строгите ограничения, наложени от правителствата, са повлияли негативно на световната икономика, особено удряйки най-бедните страни. Поради локдауните, „може да имаме удвояване на бедността по света до следващата година. Възможно е да имаме удвояване на броя на недохранените деца”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    32 7 Отговор
    тоя тип кви точно наркотици взима
  • 2 хaха

    68 1 Отговор
    Еми те СЗО не са ли здравна организация? Или вече са политическа?

    Коментиран от #7

  • 3 666®

    58 1 Отговор
    Естествено. Няма икономика, няма данъци, няма пари и за СЗО. Мършите да пълнят гробовете. Чиновниците са важни.

    Коментиран от #12

  • 4 Ами

    14 4 Отговор
    нека да си щъкат насам - натам ! Утре нов ден - нов късмет !
  • 5 Диверсант

    59 3 Отговор
    А сега чакаме коментарите на КОВИДИДИОТИТЕ... .. Новината между другото е от вчера. И другата е че Джонсън & Джонсън са спрели всякакви опити за ваксини защото доброволците са получили незнайни усложнения. Дерзайте джендъри
  • 6 да де

    68 2 Отговор
    Гладът ще победи вируса. Феодалните старци от СЗО добре разбират, че при следващо блокиране на цели държави гладните бунтове са в кърпа вързани.
  • 7 Мислещ

    59 3 Отговор

    До коментар #2 от "хaха":

    Здравна логика никога не е имало зад това, което се върши. От самото начало е политически проблем. Ако беше ебола или нещо подобно - тогава да, обаче за такъв тип вирус...нито може да бъде спрян, нито е фатално да не бъде. ако изобщо го има, де.

    Коментиран от #24

  • 8 Бързо

    7 53 Отговор
    Затваряйте всичко.Хората се научиха да бачкат от вкъщи и вече няма глпак който да се навие да ходи до работното си място.Това ще ограничи колите и въглеродните емисии а електронното обучение ще вдигне качеството на образованието.

    Коментиран от #10

  • 9 Факт

    9 32 Отговор
    А после как да лекуваме тежките случай.Във Франция болниците са близо до капацитета си.Кой е орговорен за смъртта на тия хора или те нямат значение.А живота на шефа на Сзо има ли значение да отида и да го пречукам примерно.
  • 10 сила

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бързо":

    направо викам да си изкопаеме бункери и да слизаме под земята въздух, слънце и море не в бункера е най добре

    Коментиран от #11

  • 11 Бързо

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Свиквай защото това е новото нормално а и ще си пригоден за бъдещ живот на Марс там море бяма да има а ще се живее в бункери порди големите количества радиоактивно лъчение.
  • 12 Адвокат

    58 1 Отговор

    До коментар #3 от "666®":

    СЗО е дадена на съд за УМИШЛЕНО насаждане на страх у хората,съсипване на икономики и повсеместен глад!! Уплашиха се и обърнаха палачинката!! Шефът на СЗО,неграмотният етиопец,без медицинско образование Тедрос Гебреиесус и шайката около него измамници вероятно ще гният в затвора??!!

    Коментиран от #18

  • 13 Хи хи

    11 0 Отговор
    Един път домошар цял живот домошар.
  • 14 Дедо

    17 1 Отговор
    Наскоро,представителят на СЗО за България Г-н ОКОЛИЙСКИ,ха ха ха,също се изходи по въпроса!!
  • 15 Шопо

    10 2 Отговор
    Нема пари за СЗО,а Бобайко!!!???
  • 16 Гост

    20 0 Отговор
    СЗО го играе икономически субект, не социален.
  • 17 Рошко

    25 0 Отговор
    Някой май им скочи на вратъ, кой е ама кой, дано час по скоро истината за тази голяма лъжа
  • 18 Диверсант

    30 0 Отговор

    До коментар #12 от "Адвокат":

    Италианското правителство също е дадено на съда в Страсбург от юристи и медици. Вчера също са получили отговор че ще има отношение по въпроса

    Коментиран от #20

  • 19 Karosel

    15 4 Отговор
    Логиката е че в момента вируса е много по-малко агресивен от първоначално. Много заразени, но процентно спрямо тях смъртността намалява.
  • 20 Съпрайс

    5 18 Отговор

    До коментар #18 от "Диверсант":

    Теорията ви издиша френските болници отново са препълнени.Дотук с теорията че вирус няма.

    Коментиран от #37

  • 21 Така е

    23 0 Отговор
    Защото СЗО сами се прекараха,като публикуваха че от ГЛАД тази година в Света са починали 7млн. а от КОВИД малко над 1млн.
  • 22 СЛЪНЦЕЯДА

    4 6 Отговор
    УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ ОТ ГЛАД НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ ! А ОТ БОЛЕСТИ КОЙТО МЕДИЦИТИ НЕ МОГАТ ДА ЛЕКЕВАТ БОГ ЛЕКУВА ДОКТОРИТЕ ПРЕБИРАТ ПАРИТЕ--БЕНДЖАМИН ФРАНКЛИН!!! ПРЕДИ 250 ГОДИНИ ГО Е КАЗАЛ ТОЙ!
  • 23 Петър

    15 1 Отговор
    Истината за най-голямата измама в историята на човечествето ще лъсне скоро, както лъсна измамата с химическото оръжие на Садам. Pcr теста е пълно менте и броят на "заразените" никога няма да пада. Целта е контрол и диктаторски режими.
  • 24 Просветен илюминат

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    „Малко вероятно е да има чудодейно лекарство” – каза тя. „Но Канада има забележителни успехи в създаването на ваксини много бързо. Ние имахме огромен успех с Ебола вируса.”

    Сега, това, което е интересно за „вирусоподобните частици”, всъщност, те признават, че НИКОГА в действителност не са изолирали ЖИВ вирус… да не споменавам успеха с Ебола вируса… особено след като беше открито в самото начало преди няколко години, че водоизточниците в засегнатите села са били отровени с формалдехид (токсично хим. съединение, бел.пр.). Ако погледнете симптомите на Ебола, ще забележите, че те са същите като при отравяне с формалдехид.
    Четете и търсете различни източници относно каквото и да било предлагано ви и наложено от определени медии.
  • 25 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    „Проби се взимат от „инфектиран” човек или животно и се поставят в „клетъчен тип”, който се тества за вируса, който обикновено е чужд генетичен материал и е изкуствено въведен в клетката. Това е наречено трансфекция. Ако клетките покажат промени, наречени цитопатични ефекти, което означава структурни промени в клетката гостоприемник, тогава културата се смята за „позитивна за вирус”.

    Повечето тестване понастоящем се прави на кокоши яйца, които съдържат пилешки ембрион, това е същият метод, който Робърт Кох използва, за да инжектира токсини от труп в живи същества. В този случай, те взимат проби от „засегнат” човек или животно и ги инжектират в кокоше яйце, в зависимост от това как ембрионът умира, се заявява, че вирусът е открит.
  • 26 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    След това се твърди, че вирусът е бил изолиран. Проблемът е, че никога не е имало контролна група, така че дори ако стерилен разтвор се инжектира в яйцето, ембрионът ще умре.

    Настоящите снимки на вируси в медицинските книги или онлайн са всички или КГИ (компютърно генерирано изображения) или просто една смес от мазнини и протеини, която се разклаща в ултразвукова баня и след това се онагледява под микроскоп. Обаче е наблюдавано, че тя нямат нуклеинова киселина и бързо се разлагат. Също така са с различни размери. Несъмнено, това е измама.”
  • 27 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Заедно с изследователските си дневници, Пастьор е водил и личен дневник, който никога не е трябвало да бъде разкриван и е останал в семейството му. Обаче негов наследник предоставя папките и дневника му на университета в Принстън, които от тогава са отворени. От тях е разкрито, че Пастьор си признава, че е извършил измама във всички свои работи. Но той е бил достатъчно човечен, за да документира своите лъжи в личните си дневници, успоредно с основните си лабораторни книжа.
  • 28 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Той е поискал, тези архиви никога да не се публикуват. Естествено неговото семейство е получило голямо богатство. Но последният наследник мъж на Пастьор, не е спазил последното му желание и е дал архивите на Принстънския университет, през 1993 г. проф. Джерард Джейсън (Gerard Geisson) публикува анализ на английски, който разкрива, че Пастьор е извършил голяма измама във всички свои изследвания. Примерно, ваксинираните животни, ако те са оцелявали, не са били подлагани на експерименталните токсини от труп, но животните от контролната група, които са умрели без ваксини, са умрели от този вид отравяне.
  • 29 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Така в действителност е признал за фалшифициране на откритията си. Проблемът е, че днешната световна гледна точка за патогените е основана на измама, като следствие се рекламират ваксини, така че да „изградим имунитет” към тези т.нар. патогени.
  • 30 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Тези от вас, които разбират петте биологични закона на д-р

    Светът, в който живеем, се промени за една нощ. Нищо вече няма да е същото, защото сега „те” имат контрол върху нас. Докато си говорим, още законодателство се прокарва, за да затвърди този контрол, и в края на краищата всичко е за пари, власт и отклоняване на финанси към области, където нямаме контрол.

    Това не е и никога не е било за „удържане” разпространението на вирус. Става въпрос за възможност да се направят промени в живота на всеки човек глобално. Моите най-лоши страхове се сбъдват, докато си говорим.

    Обаче все още си мисля, че има време за нас чрез знание и осъзнаване да предотвратим катастрофата, която предстои да се случи. В този случай говоря за нашата свобода и за кампанията по въвеждане на задължителни масови ваксинации. Но преди да стигна до там, трябва да ви допълня как се извършва това.
  • 31 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    COVID-19 Част III – Малко Наука
    19 март 2020

    Откакто написах последните 2 публикации, светът изглежда е полудял. Има толкова много шумотевица и ненужна паника глобално, че това ме стресна. Да, чухте правилно „ненужна”!

    Тези от вас, които разбират петте биологични закона на д-р Хамер, знаят какво имам предвид, но в същото време вероятно също ще признаете, че купувате от тази шумна реклама. Това е, защото сте програмирани от детството си за този конкретен момент от историята на планетата Земя.

    Светът, в който живеем, се промени за една нощ. Нищо вече няма да е същото, защото сега „те” имат контрол върху нас. Докато си говорим, още законодателство се прокарва, за да затвърди този контрол, и в края на краищата всичко е за пари, власт и отклоняване на финанси към области, където нямаме контрол.

    Това не е и никога не е било за „удържане” разпространението на вирус. Става въпрос за възможност да се направят промени в живота на всеки човек глобално. Моите най-лоши страхове се сбъдват, докато си говорим.

    Обаче все още си мисля, че има време за нас чрез знание и осъзнаване да предотвратим катастрофата, която предстои да се случи. В този случай говоря за нашата свобода и за кампанията по въвеждане на задължителни масови ваксинации. Но преди да стигна до там, трябва да ви допълня как се извършва това.

    За да направя това трябва да навляза в историята на медицината и съществуващата теория за микробите. Ще започна с обяснението на д-р Ланка как Ро
  • 32 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Ще започна с обяснението на д-р Ланка как Робърт Кох, германският учен, който се опита да докаже, че микроб може да бъде предаван от едно същество на друго, провежда своите експерименти. Той се проваля напълно и в действителност избяга от Германия, докато „силните на деня” забелязаха, че тази теория може да бъде от политическа полза за тях.

    По думите на д-р Щефан Ланка за експериментите с бактерии:

    „Бактериите ще произведат токсини, но само в мъртво тяло. Те оцеляват в аеробна среда, такава, каквато е в чревния тракт, която се лишава от кислород, когато човек или животно умира. Все пак само няколко ще оцелеят, но само ако успеят да променят метаболизма си, и само тогава те стават токсични.
  • 33 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    ФАКТ: бактериите не се идентифицират в тестова епруветка. Само 2% от всички бактерии е възможно да бъдат култивирани и размножени. Ако бактерия е извлечена и култивирана в изолация, тя губи своите свойства след кратко време и няма да оцелее, така че, за да се работи с тях, големи количества се замразяват, което е мащабна намеса и не представя тяхното поведение в природата.

    По време на експериментите е наблюдавано, че бактериите, въпреки че някои се размножават, не са способни да произвеждат токсини в жив гостоприемник. Те произвеждат токсини само в мъртъв гостоприемник.
  • 34 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    След това е правен опит да се инжектират бактерии в различен гостоприемник, но те на са успели да го разболеят. Единственият успех, който те имаха при убиването на гостоприемника, беше, когато инжектираха тези токсини от труп в живи мишки. След това взеха орган от мъртва мишка и го трансплантираха в жив гостоприемник, който след това също умира.

    Факт е, че тези живи същества умират повече от експерименталния процес, отколкото от токсините на бактерията, с която са били инжектирани.”

    Коментиран от #36

  • 35 Бкп

    0 0 Отговор
    Сзо трябва да бъдат разследвани. Със сигурност са яко в играта.
  • 36 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    Интересно е, моля за линк.
  • 37 Даниел

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Съпрайс":

    Ти видя ли ги колко са препълнени?
  • 38 е х о

    2 0 Отговор
    Истерията COVID-19 е фискална болест , има я САМО на теория , на практика е балон , пълен с азотист оксид .