Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 07:15 1 899 3

Европейските лидери: Страните да удвоят усилията за подготовка на всякакви Брекзит-варианти

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес

Мишел Барние допълни, че утре ще разговаря с главния преговарящ от Обединеното кралство Дейвид Фрост, а другата седмица ще бъде на визита в Лондон

Европейските лидери: Страните да удвоят усилията за подготовка на всякакви Брекзит-варианти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Eвропейските лидери приеха заключения, в които призовават страните-членки да удвоят усилията си за подготовка на всички нива и всякакви варианти по Брекзит, в т.ч. и без споразумение.

Основните разногласия остават по отношение на равнопоставеността, управлението и рибарството. Като подчерта, че европейската позиция е ясна още от първия ден на преговорите, главният преговарящ Мишел Барние бе категоричен:

"Ние просто искаме регламентирания и правов суверенитет, с които ще се сдобие Обединеното кралство на 100 процента от 1-ви януари, да не може да се използва като инструмент за дъмпинг срещу европейските икономически предприятия и сектори".

За разногласията по рибарството Барние каза:

"Това, което искаме от британците като достъп до техните води за нашите риболовни предприятия е същото, което британците искат от нас в много, много области и по-точно улеснен достъп до нашия пазар за техните предприятия".

Барние допълни, че утре ще разговаря с главния преговарящ от Обединеното кралство Дейвид Фрост, а другата седмица ще бъде на визита в Лондон.

Лидерите приеха и заключения за климата, в които се казва, че целите за намаление на вредните емисии до 55 на сто до 2030-та година трябва да се осъществят колективно и по възможно най-ефективния начин. Европейският съвет ще се върне отново към въпроса на срещата на върха през декември. До тогава трябва да бъде дадена оценка как би могло да се постигне намалението им, в т.ч. и на национално равнище.

Европейските лидери приеха заключения и за климата. В тях се подчертава, че те ще се върнат отново към въпроса на срещата на върха през декември. До тогава трябва да бъде дадена оценка как би могло да се постигне намалението им до 55 на сто до 2030 г., в т.ч. и на национално равнище, като се отчита равнопоставеността и се предотврати изтичането на въглерод.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо

    2 3 Отговор
    ЩОМ ЕС НЕ ПОМАГА НА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТОЯ СМОТАН ,ФРИГИДЕН И БЕЗКРУПУЛЕН СЪЮЗ НАРЕЧЕН ЕС
  • 2 Тито

    0 2 Отговор
    Какво става няма зделка няма пари eu.затъва в пропастта разпада е много скоро.
  • 3 Анонимен

    0 0 Отговор
    Не лежете на тая кълка номенклатурни деца. Родителите ви 2400 лева пенсии, децата ви на държавна и чакат робите отвън да им работят за без пари, а те да си живеят стари и млади и да обикалят света. Захващайте се за работа. Труда какява, а не мързела в леглата ви. Чакат да падне Бойко и децата им депутати и на леко и меко. Нашите ходиха на запад, а не им харесва. Как ще им харесва. Там се иска акъл и труд. А и имали книжка за МПС, но не можели.. Ударили колата... В германия, Лондон без кола.. Колело не става бкп
Новини по държави: