16 Октомври, 2020 07:35 2 783 13

Covid-19: 30 хиляди за денонощието във Франция, над 62 хиляди нови случая в САЩ

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Очаква се във втория ден на срещата си в Брюксел лидерите на страните от Европейския съюз да обсъдят и последствията от пандемията с коронавирус в Европа и начините за справяне с тях

Covid-19: 30 хиляди за денонощието във Франция, над 62 хиляди нови случая в САЩ  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължава да расте броят на новите случаи на коронавирус във Франция, за първи път прехвърли прага от 30 хил. за едно денонощие, съобщи днес националната служба за обществено здравеопазване, цитирана от световните агенции.

Полски лекари призоваха правителството да окаже повече подкрепа на изправената на предела на възможностите си здравна система на страната, след като дневният ръст на случаите на коронавирус надхвърли 8000 за първи път вчера, регистрирайки рекорд за втори пореден ден.

Продажбата на алкохол в британския парламент ще бъде забранена като част от новите мерки срещу коронавируса, които ще влязат в сила в страната утре, предаде Ройтерс.

От събота в баровете в Камарата на общините вече няма да може да се купуват спиртни напитки, съобщи нейният председател Линдзи Хойл. Той припомни, че пъбовете в редица райони ще бъдат затворени, и коментира, че при това положение е редно и депутатите да не могат да си купят алкохол.

След първата национална карантина във Великобритания заради коронавируса по-рано тази година Камарата на общините възобнови присъствените си заседания.

Правилата за пазене на физическа дистанция обаче ограничават броя на депутатите, които могат да присъстват едновременно в залата, отбелязва Ройтерс.

Великобритания междувременно въведе двуседмична карантина за пътниците, които пристигат от Италия, предаде Франс прес, като се позова на министъра на транспорта Грант Шапс.

Мярката, която ще влезе в сила в неделя, ще се прилага и за пътниците от Ватикана и Сан Марино. Онези, които не спазват карантината, ще бъдат глобявани, при рецидив с до 10 000 лири (11 000 евро).

Великобритания е най-тежко засегнатата от коронавируса страна в Европа, с над 43 хил. смъртни случая.

Италия е на второ място в черната статистика на континента, с повече от 36 хиляди починали. В последно време броят на новите заразени и в двете страни започна рязко да се увеличава, в резултат на което те отново затегнаха мерките срещу коронавируса.

Британският министър на транспорта съобщи още, че отпада карантината за пътниците, пристигащи само в Англия от гръцкия остров Крит.

Над 62 хил. нови случая на коронавирус са установени в САЩ вчера. Това е най-високият ръст за денонощие от 31 юли насам, когато бяха регистрирани 66 хиляди заразени. Броят на потвърдените случаи в САЩ надхвърля 7,9 млн. Над 217 хил. са починалите.

Очаква се във втория ден на срещата си в Брюксел лидерите на страните от Европейския съюз да обсъдят и последствията от пандемията с коронавирус в Европа и начините за справяне с тях.

Българският премиер Бойко Борисов вече коментира, че европейските страни трябва да са единни в действията си, за да се справят с последствията от пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 4 Отговор
    Дано, очаквам вече ковид идиотите да се осъзнаят, че има много боклук да се рине като се почне от най големите корпорации и там техните организации и най вече лъжливите медии

    Коментиран от #11

  • 2 куку руку ку

    16 7 Отговор
    Колко жалки ще изглеждат всички от сектата на "Свидетелите на ковида", когато се разбере, каква световна лъжа е този вирус.
  • 3 Жид Моше

    16 3 Отговор
    Всичко се развива по план.
  • 4 КОТарАК

    13 8 Отговор
    докато има балъци да вярват на ковиди и кризи финансови ,отрицателните лихви на банките ще растат а на кредитите реципрочно нагоре
  • 5 Шимон

    9 3 Отговор
    Този път ще обявят военно положение и ще стане интересно.
  • 6 Нищо лично, просто бизнес

    4 5 Отговор
    Логично, след като пуснаха новата порция щамове ?
  • 7 Сливи за смет

    7 4 Отговор
    Ако Тръмпи спечели, китайският грип ще изчезне. Инак д_пе да ни е яко.
  • 8 ФАШИЗЪМ

    5 5 Отговор
    ГНУСЕН ФАШИЗЪМ И ФЕОДАЛИЗЪМ МАСОВО ИЗТРЕБВАНЕ И СЛЕДЕНЕ ТОВА ЛИ ГОТВИТЕ НА НАСЕЛЕНИЯА СИ С ЛЪЖАТА КОРОНКА ?
  • 9 ГОЛЯМАТА ЛЪЖА. .

    5 0 Отговор
    ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ ПРОДЪЛЖАВА. .ХА. ХА. .ЕВРЕИТЕ СА СЕ ОКОПАЛИ ЗДРАВО ЗА ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯТ
  • 10 4747474

    5 0 Отговор
    "Продажбата на алкохол в британския парламент ще бъде забранена като част от новите мерки срещу коронавируса" ------ Е на това му се вика борба със вируса, да се въведе незабавно в европейските парламенти и най-вече за депутатско-чиновническата клика в Брюксел. Като се спре къркането на депутатите, току виж, започнали да се държат адекватно и да вземат смислени решения.
  • 11 СТРАХУВАТ НИ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    ДОБРО утро

    Приятели!
    Данъкоплатци!
    Желаем ви прекрасен ден!

    КУРАЖ!
  • 12 bravo

    5 2 Отговор
    СИГУРЕН НАЧИН ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС ЗА 24Ч.!!!!---ИЗБИВАНЕ ДО КРАК НА ЦЯЛАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПАПЛАЧ,ДРАСКАЧИ И НОВИНАРИ.
  • 13 Бай илия

    2 2 Отговор
    Байчо, помисли за лекарите, с този непукизъм ще си избием хората, които ни лекуват...