Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 09:46 1 724 10

Байдън бил в самолет със заразен с коронавирус, отново даде отрицателна проба

  • сащ-
  • джо байдън

В Аризона Джо Байдън и Камала Харис непрекъснато са били с маска на публични места, а според техни сътрудници - и извън срещите си с избиратели

Байдън бил в самолет със заразен с коронавирус, отново даде отрицателна проба - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ Камала Харис преустановява предизборните си посещения до неделя включително, след като двама души, свързани с предизборния ѝ екип, са дали положителна проба за коронавирус, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

От щаба на кандидат-президента на демократите Джо Байдън съобщиха, че той самият не е бил изложен на опасност от заразяване, въпреки че с Харис прекараха няколко часа заедно на предизборна проява в югозападния щат Аризона на 8 октомври. Същия ден кандидатката за вицепрезидентския пост е пътувала в един самолет с двамата заразени, предаде БТА.

В Аризона Джо Байдън и Камала Харис непрекъснато са били с маска на публични места, а според техни сътрудници - и извън срещите си с избиратели. Оттогава двамата са дали по няколко отрицателни проби за новия коронавирус.

77-годишният кандидат-президент междувременно съобщи, че член на екипажа на самолета, с който пътува за предизборните си прояви, е заразен с коронавируса, предаде Франс прес.

Байдън написа в Туитър, че по съвет на своите лекари е решил да не прекъсва кампанията си. "Този член на екипажа беше в самолета с мен, но беше на повече от 15 метра от мен", обясни той. При това Байдън подчерта, че и двамата със заразения са носели маска, а и никой от предизборния му щаб не е бил в контакт с въпросния член на екипажа на самолета.

Вчера кандидат-президентът на демократите отново е дал отрицателна проба за коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на неговия екип.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    11 0 Отговор
    Байдън, винаги ходи с маска!

    Коментиран от #6

  • 2 Мислещ

    2 1 Отговор
    И за IQ тестовете му са отрицателни.
  • 3 че как ще

    2 1 Отговор
    хване вируса, нали те го пуснаха.
  • 4 Жоро

    2 1 Отговор
    Опитва се и тоя гнил кокал да хване вируса ама не може.
  • 5 ужас

    1 3 Отговор
    Този не по малък тъпунгер от Тръмп ще управлява САЩ.
  • 6 бай Тотко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Той не я е свалял от как се е родил.
  • 7 Брях брях

    2 0 Отговор
    Байдън е геройко, като Бате Бойко!

    И тaкa щe бъдe, дoкaтo Бoриcoв "пeчeли" избoритe.
    Кaтo ги фaлшифицирa пo лукaшeнкoвcки c "мъртвитe души"...

    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия oт EC,
    нямa aктивнa рeгиcтрaция нa избoритe???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сводката

    1 1 Отговор
    с колко пункта води Байдън днес каква е, Анатолий? На 14-и октомври беше 17, вчера - 10, а днес? Не ни дръж в неведение.
  • 10 Сега

    0 2 Отговор
    последно, защо Харис преустановява кампанията си? Вчера каза, че от ПРЕДПАЗЛИВОСТ, а не защото е била в контакт със заразени. Днес вече двама души от екипа и са дали положителна проба... Динамично, нали, Анатолий ?