16 Октомври, 2020 15:05 2 369 4

От днес в Сърбия носят маски задължително и на открито

  • сърбия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Зала Арена в столицата Белград отново става временна COVID болница

От днес в Сърбия носят маски задължително и на открито - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса прие днес нови мерки, сред които задължително носене на защитни маски и на открито, съобщава телевизия Ен 1.

Местните кризисни щабове вече няма да могат да издават разрешения за събиране на повече от 30 души. От днес маски ще носят всички, постоянно, и на закрито, и на открито, съобщи д-р Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб. Контролът на спазването на всички досегашни мерки ще бъде засилен.

От понеделник зала Арена отново става временна COVID болница, добави тя.

Работното време на заведенията остава до 23 часа и там са в сила досегашните мерки - носене на маски във всички ситуации освен когато седите на масата. Всички заведения трябва да имат отговорни служители, които да наблюдават за стриктно спазване на всички превантивни мерки, предаде БТА.

Броят на заболелите в Сърбия постепенно се увеличава и макар ситуацията да е по-благоприятна, отколкото в други европейски страни, това не бива да ни успокоява, защото вирусът има голям потенциал за бързо разпространение и всички трябва да се постараем да спрем това, добави д-р Кисич Тепавчевич.

Искаме да действаме превантивно, да не реагираме чак когато имаме запълнени капацитети, преуморени хора, преживяхме това и няма причини да не се учим от собствените си и от чуждите грешки. Когато сме се държали отговорно сме имали резултати, допълни и министърът на здравеопазването Златибор Лончар.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Сега къде ще карам Коледа?
  • 2 bravo

    10 2 Отговор
    СИГУРЕН НАЧИН ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС ЗА 24Ч.!!!!---ИЗБИВАНЕ ДО КРАК НА ЦЯЛАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПАПЛАЧ,ДРАСКАЧИ И НОВИНАРИ.
  • 3 ББ ГС

    4 1 Отговор
    И кой пръдне го стрелят на място
  • 4 И те чакат

    3 0 Отговор
    помощи от ЕС. О... моя грешка, извинявайте....Те не са в ЕС, затова действат превантивно.