Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 17:35 4 062 9

Борис Джонсън отправи тежки обвинения към ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • борис джонсън

Ще се разберат ли някога Лондон и ЕС?

Борис Джонсън отправи тежки обвинения към ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че се подготвя за оттегляне на Обединеното кралство от ЕС "на базата на обикновените принципи за глобалната търговия", като обвини Общността, че отказва да преговаря сериозно, предаде БНР.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отговори след края на заседанието на европейските лидери, че вчера те са постигнали съгласие за заключения на писмена процедура, което е и посланието към Обединеното кралство на 27-те страни-членки:

„Ние сме напълно единни и решени да работим за постигане на споразумение, но не на всяка цена. Това, което казахме вчера, важи и днес. Не е изненада, че равнопоставеността, рибарството и управлението са много важни теми за 27-те страни-членки. Много е важно също така да се дадат гаранции за споразумението от Разпети петък и мира в Ирландия, а в същото време и целостта на Общия пазар. Повтарям, споразумението за оттегляне трябва да се прилага изцяло“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    12 7 Отговор
    Борис Джонсън да си оправи прическата...
  • 2 Къна

    17 4 Отговор
    Миля,че пишман преводачите от ФАКТИ.БГ е редно да дават линк към медията от където са копирали Матряла.Така няма да оставам с усещането,че РИБАРСТВОТО е много важна тема за 27те членки.Марийче?

    Коментиран от #4

  • 3 име

    20 1 Отговор
    След като ЕС и Великобритания не могат да се разберат, защо ние трябва да се разбираме насила с македонците, всеки трябва да си отстоява интереса докрай.
  • 4 Бай Стою

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Къна":

    Е как да не е важно? Това е едно от основните пера, наред с уискито. Все пак UK е островна държава. Толкова ли е трудно да се досетиш, че чак и линк искаш?

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Фак ЕУ

    6 5 Отговор
    Фак джърмани!!!!
  • 6 rewr

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Стою":

    От финансовия център на 500 милиона души, стигнаха да се пазарят за риби и уискита. Халал да са им хаха
  • 7 Миро

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Стою":

    Рибарството и острова?! 1 процент от БВП е във Великобритания. Мноооо е важно. Тия от острова отдавна трябваше да ги няма. Европа ако им ореже достъпа до финансовите пазари са умрели. Споразумение едва ли ще има. Въпросът е кой ще е виновен . Острова или Европа?
  • 8 CL500

    15 0 Отговор
    До всички тука, които се чудят, защо рибарството е толкова важно.... Ако попрочетете новините и основните теми, които спъват сделката, ще разберете, че точно РИБАРСТВОТО е едно от първите неща за разногласията. И въпросът не е за английските рибари, а за ФРЕНСКИТЕ. Макрон се опъва супер яко и е обещал на френските рибари да ги защити, защото 70% от тях ловят в английски води. А знаем, колко се обичат Англия и Франция през вековете и до днешни дни, как гледат да се накофтят на макс. ЕС също иска равнопоставеност и за бизнеса, защото когато даде свободен достъп на английските стоки, то ще е неправомерно английския бизнес да произвежда без да се съобразява със същите правила, както и европейския. Ама англетата хем не искат да им се месят с правила, хем искат да имат свободен достъп до 450 милионен пазар. Все едно ние да спазваме стриктни правила за дадено производство, да правим вложения и оскъпявания, а Македония без допълнителни изисквания да произвежда по-евтино същото и без мито да го вкарва тук на по-ниска цена...

    Коментиран от #9

  • 9 Евтини Боклуци

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "CL500":

    Зае и я ти Македония. Турция прави точно това.
Новини по държави: