16 Октомври, 2020 19:13 3 909 18

СЗО: Ремдесивир не лекува коронавирус

  • ремдесивир-
  • сзо-
  • лекарство-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • смъртност

Заразените от началото на пандемията вече са над 39 милиона

СЗО: Ремдесивир не лекува коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Препаратът Ремдесивир има „малък или никакъв“ ефект върху шансовете за оцеляване на пациенти с COVID-19, предаде Би Би Си, позовавайки се на проучване на Световната здравна организация.

СЗО е оценила ефекта на четири лекарства върху болни от коронавирус, сред които Ремдесивир и Хидроксихлорохин. Ремдесивир е сред първите, използвани за лечение на коронавирус, и наскоро бе даден на американския президент Доналд Тръмп, когато беше в болница. Производителят на лекарството Gilead отхвърли констатациите от проучването.

Четирите лекарства са били тествани върху 11 266 възрастни пациенти в 500 болници в повече от 30 държави, посочиха от Световната здравна организация. Според резултатите, които тепърва ще бъдат прегледани подробно, нито едно от лекарствата не играе съществена роля върху смъртността или продължителността на престоя в болницата.

Резултатите на СЗО противоречат на предишно проучване по-рано този месец, проведено от Gilead, което заключава, че лечението с Ремдесивир намалява времето за възстановяване с пет дни в сравнение с пациентите, получаващи плацебо. В това проучване са участвали около 1000 пациенти. По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на заразените в света с COVID-19 от началото на пандемията вече е над 39 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба каза че гроба лекува сите болести😂

    7 1 Отговор
    Така си е
  • 2 Оффф

    25 3 Отговор
    Ама, как така??? Нашето правителство вече поръча не знам колко бройки за не знам колко милиона!?????!!!? Сега пък, ново 20!Не помагало, ами сега? Кво прайм?

    Коментиран от #7, #8, #9, #16

  • 3 Мечтател

    15 3 Отговор
    Дa ce нaдявaмe,чe eднa дoживoтнa приcъдa щe ги излeкувa от COVID 19 и мисирките и професорите и политиците и СЗО!
    Д-р Рaйнeр Фюeлмич e члeн нa гeрмaнcкaтa и
    кaлифoрнийcкaтa aдвoкaтcкa кoлeгия c 26-гoдишeн
    oпит. Oт 10 юли 2020 г. тoй e eдин oт 4-тe члeнoвe
    нa рaзcлeдвaщaтa кoмиcия зa k0r0nаvirus.
    Cъбрaнитe oт кoмиcиятa дoкaзaтeлcтвa дaвaт прaвo
    дa ce твърди, чe пaндeмиятa нa кoрoнaвируc
    вcъщнocт e прecтъплeниe cрeщу чoвeчecтвoтo
    и чe тя имa кoнкрeтни oргaнизaтoри, кoитo зacлужaвaт
    нaкaзaтeлнo нaкaзaниe в cъoтвeтcтвиe c пaрaгрaф 7
    oт Мeждунaрoдния нaкaзaтeлeн кoдeкc.

    Коментиран от #11

  • 4 Макс

    17 2 Отговор
    Гадове мръсни!!!
    Тази организация не е дори за закриване, тя е за избивяне!!!
  • 5 ТКЗС

    15 1 Отговор
    Болните в БГ умират от недостатъчно сестрински и лекарски грижи ,а не от липса на Ремдисивир .....на 4 ма в интензивно отделение трябва да има 2 сестри лекар и санитар ...24 часа 365 дни

    Коментиран от #12, #18

  • 6 Макс

    7 3 Отговор
    Гадове мръсни!!!
    Тази организация не е дори за закриване, тя е за избиване!!!
  • 7 сърп и чукча

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Оффф":

    Как така кво прайш Путин е измислил три вакси Имаш голям избор
  • 8 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оффф":

    Ами как ще ,,помага,,? Ако помага ,ко ши прайм с ваксините? Разработват се десетки ваксини в момента и се наляха милиарди за тях.И изведнъж някакво лекарство се появява ,което има нахалството и да действа върху тоя вирус.
  • 9 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оффф":

    една стотачка със салата, две печени кюфтета с чаша мерло и си лягам. Нищо че е 19;31..
  • 10 Файт

    11 1 Отговор
    Това още в началото бе казано.Французи корейци и тн. лекуваха успешно с хидроксихлорокин но е много евтин за американците.Нашия тиквун купи сума ти дози Ремдезивир за нищо.

    Коментиран от #17

  • 11 Ами кажи кои са и го докажи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мечтател":

    Защото хипотези може да има всякакви. В САЩ още през октомври миналата година е имало изключително висок брой атипични пневмонии.А в проби от сточни води в Северна Италия от миналата година също се открити щамове на ковид-19.Не че няма китайци и на двете места, но... Ако не беше се случило заразяването на хора в толкова голям град като Ухан можеше дълго да не се разбере за какво става въпрос. А дали е умишлено пуснат, изтърван от лаборатория или случайно е станало това предаване между животно и човек е в сферата на догадките. И дори някога да се разбере истината това нищо не променя. Ако бъде осъден някой това ще възкреси ли мъртвите, ще върне ли благосъстоянието на хора, които са загубили работата си, ще нахранили ли гладните, които ги е имало и ще ги има дори когато пандемията остане далечен спомен. Все някога и това ще се случи...
  • 12 Да, ама няма. В Китай командироваха

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТКЗС":

    хиляди медицински сестри и лекари от цял Китай в Ухан, защото епидемията беше съсредоточена предимно в провинция Хубей. Ама са 1,5 милиарда. Ако се беше случило навсякъде едновременно на цялата им територия?Ухан беше затворен напълно за месеци наред. Пълна блокада. А сега тази гадост е из целия свят и няма никъде по 2 сестри на болен в интензивното както беше там. Спяха на етаж в болницата по 2 на легло без да напускат територията ѝ, без да се виждат с близки. А тук никой не иска да работи в такова отделение. И в Китай може да не са искали, но никой не ги е питал. Никой там не е роптал срещу носенето на маски или са били единици, а не като тук... във великите демокрации в Европа, САЩ и къде ли не...
  • 13 Храна за размисъл

    4 0 Отговор
    Радвам се,че на фона на постоянните черни новини и факти коментарите ви са изпълнени с чувство за хумор и това е светлина в тунела.
    Животът е какъвто си го направим и за това е добре да не забравяме да се веселим и да си правим веселото сами.
    Приятна вечер от мен и наздраве?
    😉🙂🙃🙃
  • 14 ЧОКИ

    3 0 Отговор
    НАЛИ ТРЯБВА ДА ДАДЕМ 5 МИЛИОНА ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОМАГА НО КОПУВА БОИКО
  • 15 СЗОког щемлъкне

    1 1 Отговор
    Точно от некомпетентните СЗО ще искам мнение. Има си американски изследвания на Ремдесивир които никога не са твърдели че 'лекува ковид'. Просто помага на по леките случаи да се оттърват от вируса по бързо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Как за нищо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Файт":

    Точно едно нещо ще налее пак 💶 💶 💶 💶 💶 💶 💶 💶 св чекмеджока
  • 18 Хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТКЗС":

    Ами намери , ама няма хора. Или вземи отговори защо няма. А в Германия е пълно с медицински персонал от Бг-то. И не всичко е пари. Има и нещо наречено отношение на обществото към тези хора.