16 Октомври, 2020 19:30 1 910 12

Беларус обеща да използва "хуманно" оръжия срещу протестиращи

  • беларус-
  • протести-
  • оръжия-
  • хуманно

Протестите в Беларус не спират

Беларус обеща да използва "хуманно" оръжия срещу протестиращи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Органите на реда в Беларус са готови хуманно да използват оръжия за възстановяване на реда в страната. Това заяви шефът на главната дирекция за борба с организираната престъпност и корупцията на Министерството на вътрешните работи на републиката Николай Карпенков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, ако те (протестиращите) активно се съпротивляват, ще трябва да използваме оръжия, за да защитим гражданите, да защитим закона и реда, да защитим обикновените хора, онези деца, които растат, за да не виждат тази вакханалия", коментира представителят на Министерството на вътрешните работи, предаде News.bg.

"Ние, разбира се, ще използваме хуманно оръжия срещу тях, включително огнестрелно оръжие, и ще премахнем най-опасните от улиците", добави Карпенков. В същото време той поясни, че "всеки, който вдигне ръка срещу служител на реда, срещу него ще бъде използвано огнестрелно оръжие".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    13 7 Отговор
    Тва са протести, а не да слушам песнички и някакви хора да ми държат банални речи за неща, които знаем. Оставка #паветотрябвадаполети

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 алеко

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    В Киргистан около 2000 човека успяха да пробият блокадите на полицията и да окупират парламента и всичко приключи за 2 дни. А тук 100 дни протести и 5 въстания и нищо. Само с речи не става, иска се смелост. Ако тръгнат всички като един напред, полиция и жандармерия ще отстъпят.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 Четник

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Има разлика между техните и нашите протести.Белорусите протестират за платено здравеопазване и образование,които бяха досега безплатни.А ние протестираме щото образованието на Баце въпреки,че е било безплатно при соца.е останал неук и необразован.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Клик

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "алеко":

    Така е защото в Киргизстан няма 4 военни бази на САЩ с 2500 обучени главорези.
  • 6 Людмил

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    То щото като се бихме с милицията на втори имаше ефект и подадоха оставка. Ако почнем да се стреляме с калашници пак няма да подадат оставка тия мишоци
  • 7 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "алеко":

    Пази, Боже да не станем като киргисците. Въпреки, че там принципно борбата е между севера и юга, всеки от 40-те клана иска да постави на власт свой президент. Естествено, че никога няма да се разберат и никой няма да отстъпи. А страдат както винаги обикновените хора.
  • 8 Гост

    7 1 Отговор
    И оцветенара вода, с която пръскат най - изявените активисти в Минск също е хуманно оръжие Опозицията, вдъхновена от Nexa проведе няколко съботи марш на жените, но от миналата седмица няма активност и интерес към това мероприятие . Подозирам, че мъжете им са им измислили по-приятни изживявания за събота вечер. В понеделник се проведе марш на пенсионерите. Там екзалтирани и необразовани бабки бяха главните героини. Една изкрещя на журналист от RTда си върви защото Русия била отровила Карнавални. Бабата явно не знаеше кой точно е Навални, но е чула един от псевдонимите, с които руския народ с,, любов " му измисля. Няма да ме изненада, ако следващия марш когато бабите се уморят ще бъде този на децата от детските градини и първи клас. Студентите, жените и пенсионерите вече се отчетоха.

    Коментиран от #12

  • 9 гост

    8 1 Отговор
    ХУМАННО ЩЕ ГИ СТРЕЛЯМЕ С КУРШУМИ ПО КРАКАТА И РЪЦЕТЕ...ПЪК КОЙТО БУИСТВА МОЖЕ И В ГЛАВАТА !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Що не отидеш на гости на Лука. Никому ненужен си в моята България . Защо ни дишате въздуха бе Путино-Лука любци?
Новини по държави: