Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 15:07 2 143 2

Тайван затяга връзките с Индия

  • тайван-
  • индия-
  • китай-
  • сътрудничество-
  • връзки-
  • мир-
  • спорове-
  • вериги за доставка

Китай се разгневи от "неподчинението" на индийските медии да не наричат Тайван държава, а Цай Ин-уен - неин президент.

Тайванско-индийските връзки стават все по-силни и двете страни ще продължават да работят съвместно – това заяви външният министър на Тайван Джоузеф Ву.

Тайванските фирми са инвестирали над 2,3 милиарда щатски долара в Индия, създавайки 65 000 работни места. Очаква се двете страни да се възползват от взаимно допълващи се индустрии, за да задълбочат сътрудничеството си във високотехнологичните вериги за доставка, каза още Ву по време на интервю за индийска телевизия.

Според него, Тайван е готов и може да сподели ноу-хау и ресурси за справяне с коронавирус. Това прави необходимо участието на страната в Световната здравна организация.

По отношение на продължаващия натиск от страна на Пекин, Ву заяви, че правителството и народа няма да се откажат да бранят демокрацията си и няма да се пречупят под натиска на авторитаризма. Той подчерта, че регионалните спорове трябва да се разрешават мирно, без да се нарушават ничии права.

Джоузеф Ву използва възможността да поздрави членовете на Четиристранния диалог за сигурност – Индия, САЩ, Япония и Австралия за провеждането на среща миналия месец в Токио. Тайван има желание и е способен да работи с тези съмишленици, за да спомогне за развитие на свободен и отворен индо-тихоокеански регион.

Ву завърши интервюто като благодари на индийската общественост и медии за честването на националния празник на Тайван на 10 октомври и за непоклатимата позиция пред опита за цензура от страна на Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    1 2 Отговор
    САМО С БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА РАБОТИ КАТО РАВЕН С РАВЕН.ААА НАЙ МНОГО ДА СТИГНЕМ ДО ТОВА В НЯКОЯ РАБОТА ДА СМЕ РОБИ

    Коментиран от #2

  • 2 Сърп и Чукча

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Минчо роба Русороба