Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 12:07 12 307 39

Гърци и арменци затвориха границата с Турция

  • гърция-
  • граница-
  • армения-
  • арменци-
  • протест-
  • турция-
  • кипос

Гражданският протест е срещу агресивната политика на Анкара към двете страни

Гърци и арменци затвориха границата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърци и арменци затвориха гръцко-турската сухопътна граница при Кипос с жива верига в знак на протест срещу политиката на Анкара, предаде БНР.

Съвместна акция на гърци и арменци изненада граничната охрана на сухопътната граница с Турция при пропускателен пункт Кипос. На място от рано тази сутрин пристигат протестиращи с личните си автомобили от цяла Гърция и с националните знамена на Армения и Гърция.

Гражданският протест е срещу агресивната политика на Анкара към двете страни. Арменците заявиха, че са готови да се включат доброволци във военния конфликт в Нагорни Карабах и обвиняват Турция за жертвите и участието ѝ във войната. От своя страна гърците също протестират срещу напрежението, което Анкара създава в Егейско море, заплахите за мигрантска вълна през Еврос и териториалните ѝ претенции към егейските острови. В резултат на протеста сухопътната граница при Кипос е затворена с жива верига и автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце

    90 62 Отговор
    Общ фронт срещу Турция и Истамбул отново Константинопол
  • 2 Калитко

    68 24 Отговор
    Гоце,Гоце името му не знаеш ама фронт отваряш.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всеки за каквото е роден!

    13 18 Отговор

    До коментар #2 от "Калитко":

    Да не си забравил отворен обора!
  • 5 TRoskOt

    64 45 Отговор
    Азербайджанския държавен глава оповести че са освободени още 13 населени места като общият брои на освободените населени места от арменските окупатори вече е 78.

    Коментиран от #8, #28

  • 6 peace

    20 9 Отговор
    Ислямистка радикализация в България
    Д-р Евгения Иванова от Нов български университет заяви през 2011 г., че религията не е от първостепенно значение за мюсюлманите в България. Тя проведе проучване на 850 мюсюлмани в страната, което установи, че около 41% от тях никога не са ходили в джамията и 59,3% не са се молили у дома. Само 0,5% смятат, че шериатският закон трябва отчасти да информира закона, а 79,6% казват, че носенето на воала в училище е „недопустимо“ [2]. Ново проучване на изследователския център Pew обаче показа признаци на повишена религиозност през 2017 г .: 33% от българските мюсюлмани казват, че религията е "много важна" в живота им, 7% от българските мюсюлмани се молят, 22 % посещават джамията поне веднъж седмично, а 6% четат Корана поне веднъж седмично. [3]
  • 7 Osman

    45 37 Отговор
    Ердоган и Алиев си го преместиха в другия крачол. Колкото повече напредва азерската армия толкова повече реват арменците. Само днес бяха освободени от арменска окупация още 13 населени пункта в Карабах. Наглоста на протестиращите арменци стигна до там че да показват на сборищата си снимките на убитите от арменски ракети деца в град Ганджя в Азербайджан

    Коментиран от #32

  • 8 Гипсаджията

    32 27 Отговор

    До коментар #5 от "TRoskOt":

    Я па ти...че то там има ли толкова села бе, пардон-населени пунктове.Или смятат всяка керемида за такъв пункт. Като гледам, тоя Карабах е горе -долу колкото един наш окръг и една добра армия, даже това е работа за дивизия, би го превзела за 2-3 дни...да кажем седмица. А всъщност нещата не вървят много на добре за азерите..май. Така че ти не вервай много-много на ''азербайджанската глава'', че да не се окажат нещата по малко по-друг начин.

    Коментиран от #10

  • 9 БайрактарБ2

    33 41 Отговор
    Летят арменски тела във въздуха. Байтактарите са опасни ей. Арменец когато види птица вече си мисли че това е дрон. Скоро армения ще остане в каменната ера когато се разруши този окупиран коридор между Нахчиван и Карабах и ще им предоставят храна с хуманитарни самолети от небето ПУХАХАХАХАА

    Коментиран от #30

  • 10 Osman

    35 24 Отговор

    До коментар #8 от "Гипсаджията":

    Ти изобщо знаеш ли терена в Карабах пишеш. Между другото предните части на азербайджанската армия са на няколко километра от Шуша и Сепанакерт. Въпрос на много малко време е да влязат и там. Това ще е края на войната и на арменския президент Пашинян . След такова поражение самите арменци ще го свалят

    Коментиран от #33

  • 11 peace

    10 15 Отговор
    Ислямистка радикализация в България
    В този разнообразен пейзаж вътрешните и външните сили могат да се опитат да повлияят на начина, по който българските мюсюлмани практикуват своята вяра, като потенциално допринасят за възхода на радикализацията. В допълнение, неформалните ислямистки групи и сдружения биха могли да използват липсата на образование и ограничените религиозни познания на определени сегменти от мюсюлманската общност, за да проправят пътя за индоктринация на радикални идеологии.
  • 12 БайрактарБ2

    21 15 Отговор
    Няма къде да избягат. Дрона Байрактар наблюдава 7/24 от небето.

  • 13 Иван

    29 17 Отговор
    Военните сводки както на арменците така и на азерите посочват че до този момент арменските сили само отстъпват.Армията на Азербайджан настъпва с вековно изпитаната тактика на полумесеца като постепенно обкръжава главния град на арменските сепаратисти. Същата тактика беше използвана и от турската армия за завземането на Африн.

    Коментиран от #17, #21

  • 14 Реалист

    5 4 Отговор
    И кво стана?
  • 15 peace

    5 9 Отговор
    Ислямистка радикализация в България
    Външни причини за радикализация
    Експертите са идентифицирали четири основни външни причини за радикализация. На първо място, очевидно има активност от терористични организации като Даеш и Ал-Кайда. Вторият риск е транзитът на завръщащи се чужди терористични бойци (RFTF) [4] през българска територия от Сирия и Ирак. Третият риск е свързан с увеличения поток от нелегални мигранти, а четвъртият риск е свързан с влиянието, което външните сили могат да окажат върху българските мюсюлмани чрез финансиране и разпространение на собствените им ислямистки възгледи.
  • 16 vasik atanasova

    21 25 Отговор
    НАПРЕД !КРЪСТОНОСЦИ !

    Коментиран от #18

  • 17 vasik atanasova

    22 24 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    ТОВА Е ЗА ИЗМАМА НА ВРАГА
    НЕКА ДА ВЛЯЗАТ В КОШАРАТА И АРМЕНЦИТЕ ДА ГИ ЗАОБИКОЛЯТ
    И ЩЕ ИМА КРЪСТОСАН ОГЪН
    И ЩЕ ИМА ЛЕШ
  • 18 Хи хи

    14 15 Отговор

    До коментар #16 от "vasik atanasova":

    Като гледам всеки ден все повече напредват към своя край
  • 19 paul61

    16 22 Отговор
    Време е да се възстанови православна Византия - българите сме свързани с нея и въпреки всички конфликти помежду си сме съществували заедно и тук е бил центъра на цивилизацията преди да се появят османците . Заедно с гърците и арменците и ние сме наследници на Византия !

    Коментиран от #27

  • 20 Истина

    20 5 Отговор
    Тия Гърчуля до вчера тичаха в Турция на пазар, сега се сетиха
  • 21 циментовоз

    4 11 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Абе, като гледам те военните сводки ги дават точно на тупани като тебе, дето си седите в кръчмата на Чапръчане и бистрите световната политика на по чашка джанковица...и като гледам все едни и същи клипове на ''Байрактарите'' въртят в тубата...мухаха... А има сводка, колко е общо унищожената техника до сега във всички конфликти и колко са свалените Байрактари...потърси малко в нета и ще останеш учуден от съотношението.
  • 22 Ян бибиян арменян на луната

    3 2 Отговор
    Аве всичкознайковци! Това затваряне на границата, може ли да се счита повод за обявяване на война! Оти ни трябва такъв
  • 23 Пророк

    8 17 Отговор
    Жалко за турците в Турция, защото в дългосрочен план ще са прецакани от това диктаторско неосманиско управление на тиранина Ердоган! Лека полека спада жизнения стандарт и губят позиции! Дори България, Гърция, Армения, Кипър да бъдат пушечно месо останалия свят няма да позволи своеволия и лека полека ще стигнат нивото на Ирак, Йемен, Оман все държави с уникална обстановка!
  • 24 Шивач

    11 7 Отговор
    Всички съседни на Турция държави имат сериозни проблеми с тях и отделно има хибридни атаки за разхлабване и дестабилизация! Взрив в Ливан, атаки и казарми в Сирия и Ирак, словесни атаки с Израел, териториални претенции към Гърция и Кипър, цяла Грузия е в автономни области и проблеми, Армения е подложена на натиск и няма избор за да оцелее, само България привидно е спокойна! Спешно трябва да противодействаме!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Колю69

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "paul61":

    Де брее верно ли ?
  • 28 Един

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "TRoskOt":

    То там има 5 села на кръст. Къде ги сметна този 78???

    Коментиран от #31

  • 29 Пиер Задорян

    3 3 Отговор
    Дроновете падат, падат от небето. Дроновете пааадат падат от небето. Капка машинно масло ми капнааа на сърцеееето. Хаха. Некадърни азери. Друга армия досега щеше отдавна да си пие кафето в Степанакерт. Друг е въпроса че арменците са страшно добри воини и стратези.

    Коментиран от #37

  • 30 Пиер Задорян

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "БайрактарБ2":

    Дроновете падат, падат от небето. Дроновете пааадат падат от небето. Капка машинно масло ми капнааа на сърцеееето. Хаха. Некадърни азери. Друга армия досега щеше отдавна да си пие кафето в Степанакерт. Друг е въпроса че арменците са страшно добри воини и стратези.
  • 31 TRoskOt

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Един":

    Ако не вярваш сам си преброи става въпрос за населени места било то град, село или малка махала в балкана.
    А между другото Алиев оповести че вече са 103.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Свобода

    1 0 Отговор
    Сбъдват се предсказанията на Слава Севрюкова и Ванга....Народите ще се обединяват срещу злите агресори. Рано или късно ще стане!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Арцах е Армения и точка!

    6 1 Отговор
    Чета коментарите и се чудя, всички дето смятате, че Азербайджан е водеща в момента и вече едва ли не е превзела Степанакерт и Шушан колко ли ви плащат? На заплата ли сте по тея форуми?
    Арцах е с население 200 000 Армения и 3 милиона, Азербаджан и Турция общо 90 милионна + наемници джихадисти и прочие и за близо месец с такава разлика в силите не могат да превземат Арцах (голяма колкото област Бургас да кажем) 😂😂😂😂😂 Вие наясно ли сте, че има примерно военна статистика ? Ако е една армия е добра дневно трябва да превзема 40-50 км когато е в настъпление а не по 1 км колкото е в момента 😂😂😂😂 Четох нещо и за байрактарите, да супер а що не кажете, че до момента над 100 броя са унищожение от Армиятя на Арцах и Армения ? Не се ли чудите как, не се ли питате каква е тая техника разполагат , че успяват? И на в заключение ще кажа, че на разпореждане на Арменската Армия е и Искандер -М , оръжие което имат само Русия и Армения.
    Та така оставам Ви, тъй като работя реална работа и нямам време да съм компютърен герои и анализатор като някои от Вас ;) и ....
    Арцах е Армения и точка ;)

    Коментиран от #38

  • 37 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пиер Задорян":

    По глупаво изказване не съм чел от поне месец. Много много ниско🤫🤫🤫
  • 38 Ерджан

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Арцах е Армения и точка!":

    Не знаех че воюват 90 000 000 души. Добре че те имаме теб че ни информираш. КАРАБАХ ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ БЕШЕ АРМЕНИЯ.ОТ 100 ГОДИНИ Е АЗЕРБАЙДЖАН.АБЕ ТИЯ АРМЕНЦИ МНОГО ИСКАТ. И АЗ КОСМОНАВТ ИСКАМ ДА СТАВАМ, АЛА.ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ ГЪРЦИЯ БАЛКАНИТЕ ТУРЦИЯ БЯХА РИМСКА ИМПЕРИЯ. ПОСЛЕ ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ. АЛА ВАЖНОТО В МОДЕРНА ИСТОРИЯ КОЯ ДЪРЖАВА СА. КАРАБАХ Е АЗЕРБАЙДЖАН

  • 39 Феса киризи

    0 0 Отговор
    Дано в БГ не се опитат иначе Осман агата може да пощурее....
Новини по държави: