Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 19:50 1 833 2

Обединеното кралство и ЕС: Сделка за отношенията след Брекзит е възможна!

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания

Брюксел продължава да иска търговска сделка, но не на всякаква цена

Обединеното кралство и ЕС: Сделка за отношенията след Брекзит е възможна! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обединеното кралство и ЕС декларираха днес, че вратата за постигане на сделка за отношенията след Брекзит остава отворена и отново взаимно се призоваха за компромис, така че да се запази многомилионната търговия между съседите.

Главният британски преговарящ Дейвид Фрост и европейският му колега Мишел Барние имат планиран телефонен разговор в опит да се излезе от задънената улица в преговорите за Брекзит, след като от Даунинг стрийт обвиниха Брюксел, че на практика е приключил преговорите с отказ да направи каквито и да е отстъпки.

В Лондон обаче вече се състоя среща между вицепремиера Майкъл Гоув и заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович.

Шефчович коментира, че Брюксел продължава да иска търговска сделка, но не на всякаква цена. ЕС е готов да работи до последната минута за добро споразумение и за двете страни, допълни Шефчович.

Заметник-председателят на Европейската комисия посочи конкретно върху какво са били фокусирани разговорите:

„Фокусирахме се върху правилното прилагане на споразумението за излизането на Обединеното кралство от ЕС. Спряхме се подробно на правата на гражданите и мисля, че напредваме много добре.

Отделихме много време и на правилното прилагане на Протокола за Северна Ирландия, който е ключов за съблюдаването на мирното споразумение от Разпети петък“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    8 1 Отговор
    Късно е либе за китка!!! Борката настъпва газта и ви праща в миша дупка!!
  • 2 Хоху

    3 1 Отговор
    Все таа брат... Не ме интересува англетата. Дано Шотландия и тя успее да се отскубне от тях