Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 18:44 11 054 12

Тази държава готви най-драконовските мерки срещу COVID в Европа

  • ирландия-
  • ковид-19-
  • пандемия

Ограниченията идват на фона на втората вълна на заразени в Европа и затягане на мерките в много държави

Тази държава готви най-драконовските мерки срещу COVID в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се Ирландия да въведе най-строгите ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса в Европа, според „Блумбърг“, цитиран от Би Ти Ви. Причината е ръст в новозаразените с COVID-19.

Планирана е среща на кабинета в страната, на която да се изяснят детайлите по предстоящото затягане на мерките. Въпреки притеснения за негативния ефект на ограниченията върху икономиката, здравните власти настояват за повишаване на нивото на опасност.

Потвърдените случаи на COVID-19 за последното денонощие в Ирландия са 1248. Това доближава страната до общо 50 000 заразени от началото на пандемията.

Към момента по-голямата част от държавата е в 3-то ниво на опасност. Ако Ирландия премине към ограниченията на 5-то ниво, това ще означава затваряне на баровете и всички магазини, освен супермаркетите и аптеките, както и ограничения за придвижване в радиус до 5 км от дома.

Възможна е и по-лека комбинация между двете степени на опасност от разпространение на коронавируса. В този случай, отново много от магазините ще затворят, но хората ще могат да спортуват по-далеч от домовете си.

Училищата в страната ще останат отворени според члена на Камарата на представителите на Ирландия Томас Бърн.

Ограниченията в Ирландия идват на фона на втората вълна на заразени в Европа и затягане на мерките в много държави. Така в Лондон вече е забранено хора от различни домакинства да се срещат на закрито, а Париж и още 8 града във Франция въведоха вечерен час за следващите 4 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    42 17 Отговор
    Абе Факти, сериозно, не прекалявате ли с тази кашлица вече? Замислете се
  • 2 Сезонния грип в България

    45 18 Отговор
    Го прекръстиха на Covid. На управляващите така им изнася.
  • 3 Дед

    36 15 Отговор
    Простотия.... Кого лъжете? Смешници.
  • 4 Gehirnwäsche

    39 3 Отговор
    Като гледам как е тръгнало, що не вземат всички да ни изпозастрелят и готово. Няма човек, няма вирус. Елитът да се скрие за месец време в небостъргачите и подземните си убежища и проблема е решен генерално.
  • 5 гост

    16 3 Отговор
    Ракия и чесън всеки ден и короната бяга далеч от мен!
  • 6 София

    18 3 Отговор
    Ирландците ще ги сложат под карантина не толкова заради к- 19 а заради Брекзит, защото се опитват да ги повлекат и тях с Гран Британия. Очакват се бунтове.
  • 7 Един

    18 3 Отговор
    "Ако трябва, ще измрете от глад ама ще ви спасим от вируса" - общо взето, такава е тактиката на всички управляващи за борбата с коронавируса!
  • 8 Fen

    6 2 Отговор
    Забранено е излизането нощно време защото вируса освирепява. Вирус- върколак.
  • 9 Антон

    3 0 Отговор
    Аз няма да спра да питам: а какво става със Швеция?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истина е

    0 1 Отговор
    От сряда в полунощ ни затварят тук , ниво 5 за цяла Ирландия за 6 седмици ! Лудница е , тия са страшно наплашени и психосани безмозъчни ненормалници . Факт . И как така се повишава бройката на заразени при условие че тук в Ирландия хората са с маски на закрито и се следи строго ? Абе с две думи така плашат хората че като излезе ваксина сами да искат да се ваксинират без въпроси . И най важното дават пари на всички без работа по €350 на седмица , защото ако като в България затворят страната и не дават пари ще има погроми и мелета в цяла Ирландия.
  • 12 ТИТИ

    0 0 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ А НЕ КАТО В БГ КАЧЕТЕ СЕ В ГР ТРАНСПОРТ И ЩЕ ВИДЕТЕ МАСОВО БЕЗ МАСКИ НАЙ ВЕЧЕ РОМИТЕ