21 Октомври, 2020 21:30 2 260 17

Страни искат евростратегия за противопоставяне на дезинформацията за 5G

  • 5g-
  • дезинформация

Сред 15-те държави, подписали писмото, е и България

Страни искат евростратегия за противопоставяне на дезинформацията за 5G  - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз трябва да разработи стратегия за противопоставяне на дезинформацията за 5G технологиите, защото фалшивите новини по отношение на тях могат да изкарат от релси икономическото възстановяване от ударите на пандемията и могат да попречат на постигането на целите на съюза за дигитализация.

Това се казва в писмо на 15 страни членки до заместник-председателката на Еврокомисията Маргрете Вестагер, която отговаря за дигиталното бъдеще на Европа, до еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон и до еврокомисаря за ценностите и прозрачността Вера Йоурова.

Сред 15-те, подписали писмото, е и България. В него се настоява за обстойни научни изследвания за влиянието на 5G технологиите върху здравето на хората, както и за широк общоевропейски дебат, на който да се обърне внимание на страховете и аргументите на противниците на 5G.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма как

    19 5 Отговор
    От 3G и 4G им се разказа играта на хартиените вестници. 5G ще унищожи и телевизиите.
  • 2 Хахах

    7 37 Отговор
    В България не вярват, че има корона вирус- но вярват че има руска ваксина. А ще повярват , че 5G не вреди повече от досегашните мрежи. А някой смятат,че и чипове ще им слагат хахахахах и после се чудят защо не могат да си платят сметките.... ми про...ти сте.... това е . Трябва акъл хахахах

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Потребител

    10 0 Отговор
    Това като Контрареформацията навремето. Някой трябва да убеди обществото, че монополите ще се налагат безнаказано.

    Коментиран от #6

  • 6 плевен

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Потребител":

    Много ми хареса аналогията с Контрареформацията. Току що видях, че правителството на САЩ е подало иск в съда срещу Гугъл. За монопол. Установено е нещо, за което всички се досещахме. Проименили са системата за препоръчване на клиповете. Ако потърсиш "Тръмп", първо излиза негативната информация. За "Байдън"- обратното. Разприказвал се е висш мениджър.
    Хайде да засечем дали и кога ще го прочетем във Факти.
  • 7 Потрес

    22 0 Отговор
    Кога най-сетне ще се внедри единствената разумна форма на демокрация - референдумите?! Без рефетендум няма подпис! Кой оторизира тулупите да подпидват пт мое име?!
  • 8 Гост

    14 2 Отговор
    Комунизъм батееее е тоа ЕС. Само едно мнение да се зачита и разпространява. Всичко друго се дамгосва.
  • 9 Врачка

    10 4 Отговор
    Във времена на тотална диктатура на новият световен ред 5G кулите са необходимото условие за потискане на психиката на робочовека.Нали тези чипове,които ще ни имплантират трябва да се управляват в реално време с високата скорост на 5G мрежата за данни.1984 на Оруел ще ни се стори като детска песничка в сравнение на това,което ни готвят Господарите и техните слуги(правителства).
  • 10 Клик

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хахах":

    Ваксина има и тя се нарича,познай?Белина,разбира се.Това препоръча Доналд Тръмп на краварите.Няма причина и българските 80% да не му повярват.Баце няма да му стигнат още 4 мандата за да изпълни поръчката на началниците да стопи българската нация до заветните 500 000 гърла.Трудно е но поне се опитва.

    Коментиран от #11

  • 11 Хахах

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Клик":

    Ето научихме още нещо. Такава ли е поръчката 500 000 да станат българите. Хахахахах това до сега не го бях чел хахахах
  • 12 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Как ще се противопоставят, чи са не сещам?

    Ще ги палят, докато не дадат доказателства, че са безвредни - това насилствено не става ;)
  • 13 ха ха ха

    3 2 Отговор
    Тия , подписалите държави, могат ли да обяснят как се очаква 5G да изкара от релси икономическото възстановяване от ударите на пандемията?

    :DDDD Или да попитам, каква е ролята на 5G в короноидиотията?
  • 14 София

    3 4 Отговор
    5G не може да ни направи нищо , защото мозъкът е предпазен от черепа - най - здравата " каска " която ни е запазила през цялата ни еволюция. Ако се притеснявате , притеснявайте се от 4G , който е наистина вреден но за периферната нервна система но мозъкът успява да компенсира тези вреди с постоянната си работа и когато сме будни и когато спим. Естествено това не е полезно но ще се върнете ли 20 години назад да чакате един банков превод 1 седмица а сега става за секунди , ще се редите ли на опашка за билети, да не говорим за всички удобства с които сме свикнали. С 5G просто ще имаме още по - бърз Интернет но не е замислен за наше удобство а за по - точно локализиране на всеки електронен апарат не само смартфоните но и хладилници, перални, автомобили, скутери, нашите микрочипчета в паспортите и личните карти. Вече пробваха микрочип в обувките на работниците в една фабрика в Италия - за да се знае колко време работят и дали не " кръшкат " естествено стана голям скандал но това са първите опити към постоянен контрол. Зависи от нас дали ще се съгласим но вече почти сме се съгласили без да се усетим използвайки удобствата, които щедро ни предоставят. Ако искате поне да спите добре, изключвайте Wifi когато си лягате, ще се убедите че се спи по - добре.
  • 15 НАРОДА

    1 0 Отговор
    СЧИТАМ ЧЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА ИДВА ОТ ЕВРОПА И ОФИАЦИЛАНИТЕ СТРУКТОРИ НА ЕВРОПА ТЕ ЛЪЖАТ,ИМА ХИЛЯДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВРЕДНОСТТА НА 5Г .
  • 16 Чипирането

    0 0 Отговор
    Аз пък се радвам на дезинформацията за 5Г. Няма ли някой да пусне мухата че 'ще ни чипират през всеки телефон с 5Г' и броят на глупаците с телефони по-умни от тях драстично ще падне.
  • 17 Мнение

    0 0 Отговор
    Аз съм съгласен на работа да ида и да туря чип като доказателство колко часа съм работил за толкова да ни се плати , българските ненаяли се работодатели малко да им се постегне примката , омръзна ми в договора да пише 8 часов работен ден, да ми плаща за 8 часов работен ден, а да ме принуждава да работя 12 часов работен ден
Новини по държави: