Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 08:44 1 901 20

Пандемия! 40 милиона са вече заразените с коронавирус в света

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Установено лечение на новата болест няма, а изработването на утвърдена и ефективна ваксина се очаква най-рано през пролетта на следващата година

Пандемия! 40 милиона са вече заразените с коронавирус в света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заразените с коронавирус по света станаха 40 милиона. Американският университет "Джонс Хопкинс", който поддържа база данни за пандемията, отчете достигането на този етап, предаде БТА.

Най-засегнатите държави продължават да са Съединените щати, Бразилия и Индия. Половината от всички положителни проби на света са дадени там. Досега от COVID-19 са починали повече от един милион и 100 хиляди души.

Установено лечение на новата болест няма, а изработването на утвърдена и ефективна ваксина се очаква най-рано през пролетта на следващата година.

Тези данни идват на фона на резкият скок на новите случаи в Европа и новото нарастване на броя на заразените в Северна Америка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    12 3 Отговор
    Яко ще се мре....от настинка при това.

    Коментиран от #7

  • 2 машинации

    11 1 Отговор
    Тоя създателя на пунтамарата PCR дълго време ще го псуваме.

    Коментиран от #9, #15

  • 3 Грейс

    8 1 Отговор
    И какво правим тогава? При липса на лечение, ясно е че каквото ти е писано на глава, на камък не ходи. Ксти се плашат хората по лесно ли се манипулират? Роби ли трябват? Ама прости роби при тези технологии за какво са?
  • 4 хахаха

    7 2 Отговор
    аз пак да напомня, че 30 000 000 са ОЗДРАВЕЛИ, 1 000 000 са умрели, активните случаи са 9 000 000, а от тях само, САМО 72 000 са в тежка форма...но иначе 40 000 000 звучи срашно.
  • 5 Сливи за смет

    11 0 Отговор
    Тоз институт - хопкинса, филантропите бил и мелинда Гей'тс ли го финансират?
  • 6 Бавно, но сигурно

    7 0 Отговор
    Мизантропът Бил Гейски доволно потрива алчни ръчички, планъТ се изпълнява !
  • 7 анестезиолог

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    Знaмe, чe cи oт мaлцинcтвaтa кoитo нe вярвaт нa нищo! Ти дoри дa умрeш oт тaзи чумa нямa дa пoвярвaш дo пocлeдния мoмeнт, дaжe би рaзпънaл нa кръcт Иcуc aкo ce пoяви oтнякъдe, кaктo дeдитe ти ca гo рaзпънaли....Eдинcтвeнoтo cпaceниe e зaтвaрянe нa рecтoрaнтитe, бaрoвeтe, фитнecитe, кaзинaтa изoбщo бизнecитe зa рaзвлeчeниe нa прecтъпния cвят и oгнищe нa чумaтa!Той /''дoцeнтът ви''/ продължава да говори за обикновен грип и не иска да повярва, а и не може, защото е евреин, че това не е обикновен грип, а изкуствено създадена белодробна чума за унищожението на по-голямата част от човечеството и за намаляване на населението на Земята! Не разбира това магаре, че при биологично оръжие теорията за стадния имунитет не върви! Как изобщо е станал доцент се пита в задачата и кaлинкa c диплoмa ли e? Тестът му бил отрицателен? В момента се чувства добре, но след няколко дни когато се събуди внезапно през нощта от недостиг на въздух, все едно ''е излязъл от космическата станция мир'' за малко на разходка, се пита ''е.а си майката'' и мене ли ме докопа белодробната чума със странното наименование Ковид 19, ''а аз си мислех, че генетически не може да ме докопа''? Търси кислороден апарат около себе си, но докато дойде линейката може и да е вече с избил мозък от липса на кислород... Започва да съжалява за глупостите които е наговорил в ефир или написал в интернет и хилядите погубени животи които са прочели глупостите му, но кислородът така и не идва и продължава да се задушав

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 8 продължение

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "анестезиолог":

    но кислородът така и не идва и продължава да се задушава....Всички се мислят за недосегаеми от чумата и се правят на тарикати и като богоизбрани, до момента в който кръвта им избликва отвсякъде от липса на въздух, а роднините им търсят пари за погребение, но след това вече не са толкова големи тарикати, даже хич....
  • 9 S74LK3R

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "машинации":

    Всъщност идеята на PCR е съвсем различна, и всичко го знаят. Това че се ползва за откриване на една тъпотия е съвсем различно.
  • 10 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "анестезиолог":

    Е кво сега, заради 0.5% заразени (40 милиона от 7.8 милиарда) и от тях няма 4% (от заразените, не от общото население на земята) трябва да затворим всичко на планетата? Абе ти нормален ли си? В САЩ само има повече заразени от грип, отколкото има заразени от ковид в целия свят. Понеже минимална част от хората имат проблем, затваряме другите 99.98% (точно така, 4% от 0.5% заразени в световен мащаб са 0.02%) като последните овце? Абе ти въобще не си в ред. Още малко ще поискаш хората да спрат да умират въобще, а? Ама ако ти дойдело на главата ... Е като ти дойде на главата се оправяш както можеш. Що, ако ти дойде рак до главата или друга болест, какво? Земята спира да се върти заради теб? Не знам откъде идва цялата тая важност, та да си мислите, че сте много важни. Не сте. Земята си се върти, хората се раждат и умират и не можеш да го спреш. Голяма работа, имало го вируса навсякъде по света ... Навсякъде, ма в определени области не мое намериш жив вирус с дни да обикаляш ... Като се натресат милиони в един град ти какво очакваш? Да не се предава както грипът? Грип няма ли навсякъде по света? Що не реват всички пандемия? Щото го има от време оно, продават си ваксини за на който му трябва и няма далавера в него ... Дай сега да съсипем всички икономики, да уморим хората от глад (ако си мислиш, че няма умрели от глад и мизерия заради короната, значи много се лъжеш, за тях какво ще правим?), да набутаме всички страни яко със заеми от виртуални пари от банките (пон

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    , да набутаме всички страни яко със заеми от виртуални пари от банките (понеже познай кой печели здраво от всичко накрая, не са тея с фабриките за маски и ръкавици) и готово, тогава ще си забиете по една ваксина (нищо, че уж антитела нямало след 3-6 месеца) и ще си свиркате колко сте късметлии, че сте оцелели след фалшивия бум на болест, която в края на краищата изигра ролята на една голяма световна война - далаверата при световните войни също е бизнеса и в частност банките накрая. Понеже се закучиха войните в Близкия изток, хоп. ей им на балъците малко вирус ... Няма такива овце просто ...
  • 12 Диверсант

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "анестезиолог":

    Гнусно тролче, и хиляда пъти на час да си преписваш сценариите на онази част които сме зад бариерата предизвиквате само отвращение. Би било наистина тоя вирус да го има и натръшка ковидидиотите
  • 13 Гост

    6 1 Отговор
    Вируси и бактерии съществуват. Не живеем в стерилна среда. Хората се заразяват от какво ли не. Не може да бъде пандемия болест, от която умира един процент. И е крайно време журналистите да схванат тази проста математическа задачачка. Как се изчисляват проценти. И да не ни крещят всяка сутрин апокалиптични глупости, докато мирно си пием кафето и се настройване позитивно за работния ден!
  • 14 УжасТ

    4 0 Отговор
    40 млн заразени от които 39 млн без симптоми:Д Миналата зима 800 милиона са били болни от грип и всичките със симптоми
  • 15 Реалност

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "машинации":

    Създателя на PCR теста почина миналата година. Самия той казва, че с теста му не може да се хване точно определен вирус а широка гама от вируси в т.ч. и грип.

    Коментиран от #16

  • 16 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Реалност":

    Също така вярва и в астрологията, ако изобщо някога и някъде е казал подобно нещо. А и да го е казал, това са негови виждания, които нямат връзка със съвременната молекулярна биология, въпреки огромният му принос за тази наука.
  • 17 ДОКТОР

    1 0 Отговор
    ЕЙ ХОРА МНОГО СТЕ ПРОСТИ ДА ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ НАЙ ОБИКНОВЕН ГРИП Е СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА УМИРАТЕ ОТ СТРАХ
  • 18 Ицо

    0 0 Отговор
    затвараййй кочината
  • 19 ПРЕСА

    0 0 Отговор
    оставкаа мутриии
  • 20 Антон

    0 1 Отговор
    Ужас! По булеварда непрекъсното минават камиони, предполагам, че са с трупове.