Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 15:07 10 534 23

След ужасното убийство във Франция: „Това е подмолна война!”

  • франция-
  • убийство-
  • тероризъм-
  • ерик дюпон морети-
  • чеченец-
  • подмолна война-
  • война

Чеченец обезглави учител, показал карикатури на пророка Мохамед

След ужасното убийство във Франция: „Това е подмолна война!” - 1
Снимка: Shutterstock

Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети отхвърли днес обвиненията, че е имало пропуски в следенето на младия чеченец, който в петък обезглави учителя Самюел Пати, защото показал карикатури на пророка Мохамед на свои ученици, предаде Франс прес.

"Това е подмолна война. Имаме организирания тероризъм, който се следи от службите, и имаме 18-годишен младеж, който не е обект на интерес от разузнавателните служби и извършва това отблъскващо деяние от религиозни подбуди", заяви френският правосъден министър по радио Франс ентер, предаде БТА. Нападателят беше застрелян от полицията. Преди да убие учителя, той е публикувал кадри от обезглавявания в акаунта си в платформата Фарос.

Потребители сигнализирали за това на модераторите, но акаунтът не бил премахнат. "За жалост в платформите се разпространяват много неща от този тип и е необходимо да се работи по този проблем", каза Дюпон-Морети, но в отговор на въпрос увери, че властите не са допуснали пропуски. Един от възможните начини за борба със съдържание на омразата в интернет е да се увеличи броят на магистратите, чиято задача е да следят появата на такова съдържание, каза министърът на среща с прокурори вчера.

Френските власти ще затворят най-късно до утре вечерта джамията в община Пантен, близо до Париж, защото нейният имам е споделил във Фейсбук видеоклип, в който се осъжда урок на Самюел Пати, по време на който учителят е показал на свои ученици карикатури на пророка Мохамед. На въпросния запис баща на ученичка в училището на Пати се възмущава от този урок, посветен на свободата на словото. Преди да покаже карикатурите, учителят е дал възможност на учениците мюсюлмани да напуснат класната стая, защото не е искал да накърнява религиозните им чувства. Джамията ще бъде затворена за срок от шест месеца и вече е получила съответното предизвестие.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    39 4 Отговор
    Сетиха се, че джамиите са основния разпространител на престъпност!
  • 2 фффф

    33 3 Отговор
    Горката глупава и стара европа е заспала дълбок соросоиден сън !
  • 3 Домакин

    16 1 Отговор
    Сега френските служби за сигурност да направят масови проверки на чеченските емигранти. Това е нормален отговор.
  • 4 FLAT EARTH

    6 0 Отговор
    къде е толерантността? къде са общоевропейските ценности? Няма нищо. Само някои министри са крадци, а председателите на народното събрание също са крадци .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уви

    3 0 Отговор
    "Се ла ви"
  • 7 ИСТИНАТА

    0 13 Отговор
    Това е интрига на Путин. В момента губи в кавказ Турците му наритаха з.дниците. Праща чеченци в Франция да обезглавяват учители за да привика там групата Миск хааха

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Stéphanie 🎲

    8 4 Отговор
    Като иде реч за религия съгласна съм ,много от тези муски и училища специални има за фанатици.Да ги затворят заВинаги,от там идва тяхната ПРИДОБИТА лудост .Всички бебета са еднакви по интелект!!Разликата е етнос,морал,култура ,образование от после...Според мен религията която и да е тя трябва да бъде поставена на заДдден план.За колко глупости е ВИНОВНА и Ватикана ?Като се започне още от едно време Леонардо да Винчи добре че са били Французите .Бил е сатанист според църквата.....Убеждавам се постоянно че църквата,религията няма и не трябва да има голяма власт!!Нека си има набожни ама да не натрапват мнение на обществото и да създават смутове.

    Коментиран от #12, #17

  • 9 Stéphanie 🎲

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНАТА":

    Не си прав и Путин трудно се оправя с тях,пропуснал си да чуеш или да прочетеш.Нищо общо нямат Русия ,стига.Заради тази лудост да страдат всички руснаци не е честно.
  • 10 Killer

    7 0 Отговор
    Сами са си надробили попарата, сега да си я сърбат.
  • 11 Killer

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНАТА":

    Това между Турция и Русия е цирк, моето момче.
    И на Ердоган, и на Путин им е все тая за Азербайджан и Армения.
    И двамата, досущ като другите (вкл. САЩ) искат да прилапат природните им ресурси, за да ги контролират.
  • 12 Killer

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Право в 10-ката.
  • 13 Петко Войвода

    5 10 Отговор
    Всички джамии и църкви трябва да се съборят и изгорят.
    Да се забрани със закон промиването на мозъци под формата на религия.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stéphanie 🎲

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Петко Войвода":

    Love and Peace ❤ !!!Всички са хора,всички сме равни дишаме ,чустваме ....От векове на ред заради тази пуста религия колко войни е имало и има 😢...
  • 16 Killer

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНКО":

    Проблемът е, че ние, нормалните хора го отнасяме.
  • 17 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке на тебе кой ти натрапва християнската религия? Да си видела християни да правят атентати щот някой обидил бога им? Виж християнските държави на какво ниво са, виж ислямските. Айде стига сте плюли по християнските страни пък все там се тъпчите да ходите и да живейте. Това е нашата култура християнската, какво да слушаме натрапванията за ковид ли, натрапванията за п . д а лите ли, натрапванията на пийс и лав ли дет ни докараха до това дердже? Какъв морал ни натрапват тея? А?

    Коментиран от #18

  • 18 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Белите хора сме по интелигентни ,сам си отговори!!Виж медицината вече сменят пол,излизаме в космоса ,някак младото поколение вече не се интересува от религия и алабалистики .Третият свят обаче исляма дали мисли така с науката и прогреса на технологий са скарани още обикалят черната кутия с яйцата на Моамед😁 или се молят да не им спрат интернета ,може и интернета да мислят за Алах знам ли😂.Религиите,маниполацията над психиката на хората трябва да бъдат наказвани със затвор!!!!Просто да се изкоренят постепенно всички тези отживелици .

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Гост ама друг

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке нали знаеш кой забраняваха религията? И на какво караха да вярваме. По добре ли беше тогава? А?

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Stéphanie 🎲

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост ама друг":

    Имам смътен спомен като чавдарче и пионерче 😁ама ми бе достатъчно !!!И от това което съм чула от баба ми ,старите хора,родители и прочетеното в книгите мерси .Има един френски философ Мишел Онфре който казва че религиите са репресивно средство за власт и откъсване от реалността.....
  • 21 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост ама друг":

    Мишел Онфре, атеист и философ, се пита как е възможно една религиозна книга да подтиква едни хора „да се стремят към святост“ и в същото време да подтиква други към „нечовешки жестокости“ като тероризъм.
  • 22 Антон

    1 0 Отговор
    "Джамията ще бъде затворена за срок от шест месеца и вече е получила съответното предизвестие."
    А бе, какво "предизвестие", какви "шест месеца"!? Така НЯМА да стане!
  • 23 Един друг гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке, алергична ли си към четене и информиране? Или ти така си пишеш наизуст
Новини по държави: