20 Октомври, 2020 21:00 1 562 3

Канадска компания обяви стратегията си за нулеви въглеродни емисии

  • bruce power-
  • канада-
  • емисии-
  • въглеродни емисии-
  • компания-
  • зелена енергия

Стратегията включва създаване на екосистема от „зелени“ работни места

Канадска компания обяви стратегията си за нулеви въглеродни емисии - 1
Снимка: Shutterstock

Канадската компания Bruce Power обяви стратегията си NZ-2050, чиято цел е да допринесе за нулев въглероден отпечатък в страната до 2050 година, осигурявайки растеж на икономиката и подкрепа за иновациите, предаде World Nuclear News.

Петте стълба на стратегията включват оптимизиране на съществуващите инвестиции за модернизация на атомната електроцентрала на Bruce Power; насърчаване на иновациите в нови енергийни технологии, включително нови атомни технологии и ядрен синтез; използване на производството на атомна енергия за чисти горива и транспорт; създаване на екосистема от „зелени“ работни места и насърчаване на иновациите в глобалното здравеопазване чрез животоспасяващи медицински изотопи в борбата с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    5 3 Отговор
    В близките 100 год.няма как да направят термоядрен синтез и да го приложат за мирни цели.Канадците пуска фитили за фондовите пазари.
  • 2 баба ви от бг

    5 2 Отговор
    моля яяяяя! голям виц, като щатите, англия, германия и полша!!! как не ги е срам, също китай! те правят проблема с климата!такава срамна история!!! защото ние имаме филтри по 200 000 евро на месец! а тези боклуци не поставят ли тези скъпи филтри всеки месец?????????

    Коментиран от #3

  • 3 1000

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "баба ви от бг":

    Bruce Power има най-голямата ядрена централа в Северна Америка и втора в света - не знам за какви филтри говориш. Намира се в Онтарио, където централи на въглища вече няма. Само ядрени централи, ВЕЦ и ТЕЦ на природен газ. А, и фондовите борси не ги интересуват, защото са частна фирма, която няма акции на борсата.
Новини по държави: