21 Октомври, 2020 07:54 3 101 11

Засилват Covid-мерките в цяла Европа

  • ковид-19-
  • пандемия

В Мадрид испанският парламент суспендира за две години конституционното ограничение на бюджетния дефицит

Засилват Covid-мерките в цяла Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Европа засилват мерките срещу разпространението на Covid-19 и негативния му ефект върху икономиката.

Южният италиански регион Кампания последва примера на Ломбардия и обяви вечерен час, който ще влезе в сила в края на седмицата.

В Берлин властите разпоредиха носене на маски в пазарите, магазините и 10 по-оживени района на града. Втората вълна на коронавируса е по-слаба в Германия, отколкото другаде в Европа, но в столицата инфекцията се разпространява два пъти по-бързо, отколкото в останалите части на страната.

От днес жителите на баварския окръг Берхтесгаден бяха поставени под стриктни ограничения. От април това е първият район в Германия с подобни мерки.

В Мадрид испанският парламент суспендира за две години конституционното ограничение на бюджетния дефицит. Правителството одобри 5 милиарда и 790 милиона евро за стимулиране на заетостта.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    34 0 Отговор
    ПЛАНдемията върви по ПЛАН !!!!!!!!
  • 2 Петър

    21 1 Отговор
    Спрете с тия новини,наложете си авто цензура-вие медиите.
  • 3 СиноЮ

    17 1 Отговор
    Covid Е ИЗМАМА❗❗❗
  • 4 Диверсант

    15 0 Отговор
    Важен момент от програмата на глобалистите за налагане на новия фашизъм е елиминиране конституциите на държавите
  • 5 сергей

    8 1 Отговор
    Абе вместо "суспендира" не можете ли да напишете "спира"? Не всички знаят испански!
  • 6 💰💰💰

    10 1 Отговор
    Обаче нито един магазин или аптека под карантина, защо тогава с маски в магазините там никой не хваща ковид...
  • 7 БОКО

    1 1 Отговор
    Вече ще спя само по дискотеките, да знам как е без маска.

    ГЕРБ мисли за вас!!!
  • 8 Диверсант

    6 0 Отговор
    И пак да попитам, като е толкова сложна ситуацията, защо кораби под германски флаг продължават да заливат Италия с негри. След като нормалния ритъм на живота се променя, хората спират работа, държавните клати..урци какво работят откъде пари за заплатите им ами на всичкото отгоре ги увеличават при спрян ритъм
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Скинхедс BG

    5 1 Отговор
    Сега е момента да изловиме потомците на неверующите евреи КОИТО НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ МАСКИ и да ги вкараме в концлагери! Един евреин трудно може да го накараш да повярва в нещо което не вижда и не може да го пипне и те никога няма да повярват в съществуването на тази изкуствено създадена в лаборатории белодробна чума по всяка вероятност от Ислямска държава, или от Бил Гейтс, или от СС, или от Кремъл, или от ЕС, или от ЦРУ или от който си поискате...Точно и поради тази причина техните деди са разпънали на кръста Божият син защото няма как да ги накараш да повярват, но сега ще носят маски, а ако не носят, шамари ще им раздаваме масово този път и еврейска кръв ще проливат и ще подсмърчат ако не искат да повярват в съществуването на тази белодробна чума! От утре всички с маски братя националисти и видите ли някой без маска по бързата процедура му качвате еврейската джука в посока към челото!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.