Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 13:26 2 024 5

Меле! Най-малко 15 души загинаха в Афганистан при блъсканица за пакистански визи

  • афганистан-
  • пакистан

В съседната страна има около 3 милиона афганистански бежанци и икономически мигранти, избягали от насилие, религиозно преследване и бедност в своята родина

Меле! Най-малко 15 души загинаха в Афганистан при блъсканица за пакистански визи  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 15 човека загинаха при блъсканица между хора, събрали се пред пакистанското консулство в афганистанския град Джалалабад, за да кандидатстват за виза, заявиха властите, цитирани от Ройтерс.

Близо 3000 афганистанци се били събрали вчера пред консулството, за да чакат за виза, казаха представители на местните власти. 11 от загиналите са жени. Над 12 души са пострадали.

Трагедията се разиграла, след като станала блъсканица за вземане на картончета за получаване на визи.

Десетки хиляди афганистанци пътуват всяка година в Пакистан за лечение, образование и работа. В съседната страна има около 3 милиона афганистански бежанци и икономически мигранти, избягали от насилие, религиозно преследване и бедност в своята родина, посочва Ройтерс.

По информация на ДПА блъсканицата станала, след като около 30-40 хиляди души се били събрали на стадион в Джалалабад, за да кандидатстват за виза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    5 1 Отговор
    Затова аз тръгнах към България, за тука ни виза ти требва, ни мастъркард.
  • 2 златен паспорт

    5 4 Отговор
    Преустановява се издаването на паспорти за заможни руснаци и китайци. За сметка на това афганистанските камиларчета ще ги приемаме с приоритет за по 10000 EUR на чалма.

    Коментиран от #5

  • 3 Грейс

    7 1 Отговор
    Тези са като зайците, така се плодят, че нямат свършване. 40 години кой ли не ги трепа и още има.
  • 4 Прсето свещенно животно

    4 0 Отговор
    Наздраве.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: