Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 14:38 1 629 3

Столтенберг: НАТО подкрепя удължаване на договора Нов СТАРТ

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • ракети

Алиансът е помогнал Европа да намали капацитета на ядреното оръжие с повече от 90% през последните три десетилетия

Столтенберг: НАТО подкрепя удължаване на договора Нов СТАРТ  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в сряда, че организацията изцяло подкрепя удължаването на Нов СТАРТ - договорът за намаляване на ядрените оръжия между САЩ и Русия, който трябва да изтече на 5-и февруари догодина.

Неговото изказване е факт, след като снощи стана ясно, че Съединените щати и Русия ще възобновят преговорите за ограничаване на ядреното оръжие и за удължаване на срока на договора Нов СТАРТ.

Столтенберг също така каза, че НАТО е помогнало Европа да намали капацитета на ядреното оръжие с повече от 90% през последните три десетилетия.

Преди срещата на върха на министрите на отбраната на НАТО Йенс Столтенберг призова съюзническите страни да се съгласят да създадат нов космически център в Германия, за да подкрепят мисиите на организацията по целия свят. Той обаче допълни, че целта на НАТО не е да "милитаризира" космоса.

Генералният секретар на Алианса също така коментира и въпроса с намаляването на военното присъствие на НАТО в Афганистан, като заяви, че процесът на изтегляне ще продължи при условие, че талибаните спрат насилието и допринасят за процеса на прекратяване на огъня.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зреене

    3 1 Отговор
    Без коментар за Стол тенберг. Самба де Жанейро.
  • 2 Шопо

    5 2 Отговор
    Путин че ви нагласи
  • 3 Старец

    3 1 Отговор
    Тръгне ли патакламата, вие ще сте първи на мушката от всички.
Новини по държави: