Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 16:55 8 411 24

Министър нарече премиера дебил, превърнал страната в бардак!

  • чехия-
  • андрей бабиш

До последния момент Андрей Бабиш отричаше необходимостта от носене на маски и не искаше да обявява извънредно положение в Чехия

Министър нарече премиера дебил, превърнал страната в бардак! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът е изключен, каза в края на интервю за чешката телевизия, че министър-председателят Андрей Бабиш е създал „бардак“ в страната и го нарече дебил, предава РИА Новости.

„Това е бардак, който този Бабиш направи. И сега трябва всички да го отнесем. Това е идиот, извинете, извинете“, каза Малачова.

По-късно това излезе отделно по телевизията и попадна в интернет.

През последните седмици лидерите на опозиционната партия критикуваха остро правителството и лично премиера за грешки в борбата срещу коронавируса. Така до последния момент Бабиш отричаше необходимостта от носене на маски и не искаше да обявява извънредно положение, въпреки че не само опозицията, но и Министерството на здравеопазването и някои членове на кабинета го искаха. Много политици обвиняват премиера в хаотично вземане на решения - това дезорганизира населението и засяга отношението му към мерките, предприети от правителството, твърдят опозиционерите, предава "Фокус.

Според новия министър на здравеопазването Роман Притула, забавянето на въвеждането на строги карантинни мерки през август е довело до факта, че Чешката република стана един от лидерите в растежа на заболеваемостта на 100 хиляди души.

Миналата седмица страната постави рекорд за дневен прираст - 11 105 случая, а на 18 октомври общият брой на заразените надхвърли 100 хиляди.

На този фон лидерът на опозиционната Гражданска демократическа партия Петър Фиала възнамерява да инициира вот на недоверие на правителството в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами така е, когато не е

    11 0 Отговор
    Институционално говоренето, случва се и на най-добрите.

    Коментиран от #20

  • 2 хъхъ

    46 0 Отговор
    Една смела мисирка нарече нашия "ш**аняк" в ефир, но после се уплаши и взе да се оправдава, че говорила за оператора.
  • 3 Миризлив пор

    29 13 Отговор
    На едно място протестират че има мерки, на другото че умират заради липсата на мерки. Извода за мен е, че винаги е имало и ще има мрънкала вечно недоволни, незадоволени и мрънкащи само и само да се направят на интересни.
  • 4 Награда за цялостно творчество

    44 2 Отговор
    За нашия дебил е дори комплимент !
  • 5 Мислещ

    35 2 Отговор
    Изпълняват поръчки от най-високо, гадовете. Някои са и идиоти като нашата тиква, но повечето са просто подлоги. Дотук беше доста ясно показано това, че не взимат те решенията. И Меркел се врътна изведнъж, като първо повтаряше, че е просто грип, и много други.

    Коментиран от #10, #23

  • 6 Ха сега де

    9 1 Отговор
    Троловете си чакаме опорките - ако кажем "браво" - значи сме за оставката ама и "за" маските...
    Ако кажем "лошо" сме против оставки и маски. Объркахме се! Помагайте! 😊
  • 7 Юсуффф

    26 3 Отговор
    Koгато отричаш Ковида и веднага купените и "загрижените" почват да скачат с бутонките в краката.Очевидно калинките не са само наш патент.
  • 8 НАВСЯКЪДЕ ЕДНО

    12 3 Отговор
    И СЪЩО.И НАШИЯ КАТО БЛИЗНАКА НА БАБИШ
  • 9 Наблюдател

    19 0 Отговор
    Този Бабиш не се е сетил да си назначи един Кошлуков.
  • 10 Ами при 120 починали за 1 ден

    9 22 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    с ковид-19 в Чехия е абсолютно заслужено да го нарекат дебил. И тук с нашите половинчати мерки натам вървим. Ама нашият дебил се съобразява с разни други дебилчета и скоро и тук ще почнат да го обвиняват в несправяне най-вероятно. Натам отиват нещата.С мерки и без мерки все ще го обвиняват или едни или други.Няма угодия.
  • 11 Уууу

    30 5 Отговор
    Като в съседа на чехия австрия носят маски от лятото пак им се увеличават заразените. Маските нищо не пазят.
  • 12 тамагоче

    20 8 Отговор
    Всъщнос истинските дебили са тези, които носят маски защото щели ли били да се предпазят от... забременяване( в това число влизат и "мъжете").

    Коментиран от #13

  • 13 Ти върви се "шмугни" в ковид отделение

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "тамагоче":

    И тогава плямпа, паляк
  • 14 Е така де

    3 1 Отговор
    за банкянско говедо нещо да е казвала?
  • 15 Една ербап жена!

    2 1 Отговор
    МАЛАЧОВА - БГ ПРЕМИЕР!
  • 16 Боби

    0 1 Отговор
    Като нашия.

    Коментиран от #24

  • 17 Тоше

    8 1 Отговор
    Не бил наш министъра а чешки! Тук 80 процента казват същото за нашия премиер и това е факт.
  • 18 Behemoth

    8 1 Отговор
    А не така, ако тоя е дебил нашия не го фаща скалата....
  • 19 Бурканбанк

    12 2 Отговор
    Тоест тая шафрантия е напсувала премиера, защото до последно е казвал истината и е искал да не се гаври с народа си.
    Жалко, че и този управник се подаде на натиска от световното задкулисие и въведе малоумните мерки, които въведоха повечето държави. Явно само в Беларус имат истински управник, който го е грижа за народа му и категорично отказа да се подаде на натиска на задкулисието и затова му спретнаха изкуствена революция. Но засега номерът там не им мина и бавно, но сигурно коронаизмамата ще се разплете по целия свят и на всеки, който е замесен в коронагаврата ще му бъде потърсена наказателна отговорност.
  • 20 ЧЗ сериал

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами така е, когато не е":

    Д-р. Щросмайер:" Ако глупостта , колежке , имаше криле ,вие щяхте да полетите като гълъбица."

    Коментиран от #22

  • 21 НОРМАЛНА КОЧИНА

    6 1 Отговор
    Слагаш на хората маски плашиш ги с глоби.Ваксина няма , никои до сега не доказал има ли полза прави се съчинение , които никога не виждал вирус става философ и дава препоръки.
    Работя на място в Германия , където взимат проби на заразени с този вирус има и воиници от Бундесфера.Виждам как взимат пробите хигиена никаква. Те са в едни палатки излизат отвън пушат пият кафе .Маските им са обикновени и ги свалят .Бъркаш в усата на заразен хигиена никаква а аутопси не се правят.Хората ли са испростели или аз нещо не схващам.
  • 22 Щом с тая "тъпня" изразяваш

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЧЗ сериал":

    претенция за оригиналност показваш, че отдавна си полетял и се губиш в червената мъгла , дори не можеш да си откриеш оная си работа, любителю на чешки сериали
  • 23 ЕДНО ГОЛЯМО

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    ДО МИСЛЕЩ № 5! " МИЛЕЩ", АМА ТИ, СИ МОЖЕЛ ДА МИСЛИШ ?! МНОГО ИНТЕРЕСНО, КАК ЕДНА ПРАЗНА ТИКВА МОЖЕ ДА МИСЛИ ?! МИСЛИЛА ПРАЗНАТА ИДИОТСКА ТИКВА , И КАКВО СЕ ПРЪКНАЛО В ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ , ЕДНО ГОЛЯМО ... ?! "МИСЛЕЩ", ТИ ПРОСТА ПОДЛОГА ЛИ СИ НА БОЛШЕВИШКАТА ХУНТА БКП-БСП ?! ХАЙДЕ МИСЛЕЩ , МИСЛИ ПО-МАЛКО, ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИШ ИЗЦЯЛО МИСЪЛТА!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания